Connect with us

Publicat

pe

O explozie a avut loc la un depozit de muniţie situat la 176 km est de capitala Kiev marţi dimineaţă, a informat printr-un comunicat Ministerul Apărării din Ucraina. Deflagrația a dus la evacuarea a 10.000 de persoane.

Explozia s-a produs în cursul nopții, la ora locală 3:30, în apropiere de orașul Cernigov, din nordul țării.

În zona din apropiere, pe o rază de 20 de km, s-au instituit interdicții de circulație rutieră și feroviară și de zbor, iar comandantul forţelor armate ucrainene s-a deplasat la faţa locului.

Autoritățile nu au anunțat dacă există victime şi nu este clar dacă exploziile au fost accidentale sau un act de sabotaj.

Anul trecut, exploziile masive survenite la un depozit militar din regiunea Viniţa (270 km vest de Kiev) au determinat autorităţile să evacueze 24.000 de persoane. Ministerul a afirmat că aproximativ 10 000 de persoane au fost evacuate din zonă, aflată la Nord-Est de capitala Kiev.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Externe

Uciderea VIOLENTĂ a jurnalistei bulgare: Viktoria Marinova făcea jogging în momentul în care a fost atacată

Publicat

pe

De către

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova, care a fost ucisă sâmbătă într-un parc din apropierea Dunării în oraşul Ruse, se pare că făcea jogging în momentul în care a fost atacată, antrenându-se pentru un concurs de maraton, a anunţat site-ul de ştiri Rusemedia.bg preluat de Mediafax.

Trupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia.

Femeia nu a putut fi identificată imediat deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost găsit.

Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din hainele acesteia.

rupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia.

Femeia nu a putut fi identificată imediat deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost găsit.

Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din hainele acesteia.

Citește mai departe

Externe

Referendumul din România a eşuat. Un singur judeţ cu prezenţă la vot peste 30%

Publicat

pe

De către

După două zile de referendum pentru redefinirea familiei în Constituție, mai puțin de patru milioane de români din cei peste 18 milioane cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Doar 20,41 la sută dintre cetățeni și-au exprimat opțiunea și nu a fost atins pragul pentru validarea scrutinului. Fruntași au fost cei din județul Suceava, unde peste 30 la sută dintre oameni au ajuns la secția de votare, în timp ce în Covasna prezența a fost sub nouă la sută.

La doar o oră şi jumătate după închiderea urnelor, Biroul Electoral Central a anunţat prezenta la vot după cele două zile de scrutin.

Rezultatul de 20,41 la sută a venit ca un şoc pentru cei care susţin familia tradiţională, pentru că pragul de 30 la sută, necesar validării, nu a fost atins.

Potrivit datelor transmise, la referendum au participat 3.731.704 cetăţeni din ţară şi alţi 121.118 de romani aflaţi peste hotare. Campioni la participare sunt cei din Suceava – singurul judeţ care a depăşit pragul pentru validare. Acolo, prezenta la urne a fost de 30,67%. Pe următoarele locuri se afla Dâmboviţa, cu 28,98%, apoi Bihor.

La polul opus se situează Covasna, cu cea mai mică prezenţă la vot – 8.50%. Interes scăzut pentru referendum întâlnim şi în Harghita – 11,12%, dar şi la Tulcea – cu 14,09%.

Sursa: Stirileprotv.ro

Citește mai departe

Externe

Revista presei: O jurnalistă de investigații a fost asasinată, miting pentru independența Scoției

Publicat

pe

De către

1.

O jurnalistă de investigaţii din Bulgaria a fost asasinată. Victoria Marinova, directoarea şi prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitatea în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigaţii jurnalistice privind corupţia din Bulgaria.

2.

Două persoane au fost grav rănite după ce au fost împuşcate, duminică dimineaţa, în zona Champs-Elysées din centrul capitalei franceze, Paris, informează site-ul cotidianului Le Parisien. Victimele au fost găsite într-o maşină ciuruită de gloanţe aflată într-o parcare. Autorii atacului au fugit de la locul faptei pe o motocicletă. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestui incident.

3.

Zeci de mii de persoane au participat la un miting pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie, desfăşurat sâmbătă seara pe străzile oraşului Edinburgh, informează Reuters.

4.

Peste 1700 de persoane au murit, alte câteva sute sunt în continuare dispărute, iar alte 70.000 au rămas fără locuinţe în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat Insula indoneziană Sulawesi, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat duminică de autorităţi. Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor, a declarat că pe 11 octombrie vor înceta operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori şi a persoanelor decedate în urma cutremurului şi tsunamiului, informează agenţia Reuters.

5.

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în largul coastelor de nord ale statului Haiti, provocând cel puţin 11 decese, alte peste 100 de persoane au fost rănite, în urma prăbuşirii mai multor clădiri, informează postul CNBC.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com