Connect with us

Social

Explozie la o fermă din raionul Anenii Noi. Un bărbat a murit după ce a detonat un proiectil

Publicat

pe

Explozie la o fermă din raionul Anenii Noi. Un bărbat a murit, iar altul a fost transportat la spital la Anenii Noi., după ce au detonat un proiectil, anunță Realitatea.md.

Serviciul de gardă al Inspectoratului local de poliție a fost alertat în după-amiaza zilei de astăzi, 3 ianuarie, de un un locuitor al satului Roșcani, raionul Anenii Noi.

Potrivit ofițerului de presă al IP Anenii Noi, Silvia Vetcu, s-a stabilit că doi bărbați de 41 și 19 ani, locuitori ai satului Bulboaca, același raion, aflându-se la Complexul de porcine cu pricina, în urma unor circumstanțe necunoscute, au detonat un proiectil de model neidentificat.

Realitatea.md scrie că în urma deflagrației, bărbatul de 41 de ani a decedat pe loc, iar cel de 19 ani – a fost transportat de urgență la spitalul raional Anenii Noi.

Actualmente, urmează documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Un troleibuz din capitală a rămas fără ușile din spate. O țeavă transportată de un camion a intrat în el// VIDEO

Din această cauză, s-au format ambuteiaje în zonă.

Publicat

pe

De către

Incident neobișnuit în capitală. Un troleibuz din capitală a rămas fără ușile din spate, după ce o țeavă transportată de un camion a ricoșat în unitatea de transport a municipalității.

Potrivit Liber TV incidentul a avut loc astăzi pe strada Mihai Viteazul din capitală.

Țeava, care era transportată de un camion, a intrat în ușa din spate a troleibuzului de pe ruta 29. Aceasta a străbătut ușa și a intrat în salonul troleibuzului.

Din fericire, se pare, că incidentul nu a făcut victime.

Citește mai departe

Social

Geniştii militari au lichidat în 2017 aproximativ 900 obiecte explozive din cel de-al Doilea Război Mondial

Publicat

pe

De către

Geniştii Armatei Naţionale au depistat şi neutralizat, pe parcursul anului 2017, aproximativ 900 obiecte explozive din cel de-al Doilea Război Mondial, pe întreg teritoriul ţării.

Potrivit colonelului Mihail Bucliş, comandantul Comandamentului Forţe Terestre, echipele de geniu, formate din militari ai Batalionului Geniu, Brigăzilor „Moldova” şi „Dacia” au executat 171 de misiuni, în cadrul cărora au lichidat 868 de muniţii.

Cele mai multe obiecte explozive – bombe de aruncător de mine, calibru 82 şi 120 mm, proiectile de artilerie de calibru 76, 100 şi 120 mm, bombe de aviaţie, cartuşe şi grenade de mână – au fost descoperite în localităţile din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Criuleni, Ungheni şi în municipiile Bălţi şi Chişinău.

Colonelul Bucliş a menţionat că cel mai mare arsenal de muniţii – 43 proiectile de artilerie, calibru 76 mm, 40 grenade de mână RPG-40, 106 de cartuşe, calibru 12 mm şi un focos de proiectil de artilerie – a fost depistat în luna noiembrie, pe un şantier de construcţii de pe strada Aerodromului din Bălţi. Geniştii din Brigada “Moldova” au transportat muniţiile la Centrul de Instruire al unităţii, unde le-au distrus în condiţii de maximă securitate.

Totodată, în luna decembrie, echipa Batalionului de Geniu “Codru” s-a deplasat la Puhăceni, raionul Anenii Noi, unde a distrus cinci bombe de aviație de 50 kg, depistate în cariera de nisip din vecinătate.

Citește mai departe

Social

Operaţiune în sudul ţării: trei inspectori de patrulare, reţinuţi de CNA

Publicat

pe

De către

Trei inspectori din cadrul Batalionului de patrulare Sud au fost reţinuţi aseară de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurori. Poliţiştii sunt bănuiţi de corupere pasivă şi vor petrece următoarele 72 de ore în izolator.

Potrivit denunţătorului, unul dintre inspectori l-ar fi oprit, acum câteva zile, în timp ce ar fi condus automobilul în stare de ebrietate. Pentru a nu documenta cazul, poliţistul ar fi cerut 200 de dolari.

Ulterior, şoferul s-a adresat la DGT Sud cu o plângere în care l-a denunţat pe poliţist, iar ofiţerii CNA au iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă.

În după-amiaza zilei de ieri, în timp ce se deplasa pentru a transmite suma estorcată, denunţătorul a fost oprit de un echipaj de patrulare. În automobilul de serviciu al Poliţiei se aflau doi colegi de-ai inspectorului, care l-au convins să le transmită banii pe care îi datora colegului lor.

În urma transmiterii banilor, aceştia au fost reţinuţi, suma estorcată fiind depistată în automobilul de serviciu. În scurt timp, a fost prins şi al treilea  suspect.

Cazul se investighează sub conducerea procurorilor anticorupţie, operaţiunea de reţinere fiind sprijinită de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social1 minut în urmă

Explozie la o fermă din raionul Anenii Noi. Un bărbat a murit după ce a detonat un proiectil

Explozie la o fermă din raionul Anenii Noi. Un bărbat a murit, iar altul a fost transportat la spital la...

Externe5 ore în urmă

Prima țară în care egalitatea salarială a devenit lege

În Islanda a devenit ilegal ca femeile să fie plătite mai puţin decât bărbaţii. De la 1 ianuarie 2018 a...

Social5 ore în urmă

Un troleibuz din capitală a rămas fără ușile din spate. O țeavă transportată de un camion a intrat în el// VIDEO

Din această cauză, s-au format ambuteiaje în zonă.

Externe6 ore în urmă

Un pasager a coborât din avion prin ieșirea de urgență şi s-a urcat pe aripa avionului. A intervenit Poliția// VIDEO

Incidentul neobişnuit a avut loc în ziua de Anul Nou.

Politică9 ore în urmă

La Bălți va avea loc referendum pentru demiterea primarului Renato Usatîi

Consilierii municipali de la Bălți au votat astăzi pentru inițierea referendumului local pentru revocarea primarului Renato Usatîi, care se află...

Social10 ore în urmă

Geniştii militari au lichidat în 2017 aproximativ 900 obiecte explozive din cel de-al Doilea Război Mondial

Geniştii Armatei Naţionale au depistat şi neutralizat, pe parcursul anului 2017, aproximativ 900 obiecte explozive din cel de-al Doilea Război...

Justiție11 ore în urmă

Ex-gardian de la Penitenciarul Bender, trimis în judecată. A transmis unui deținut două telefoane mobile şi un router wi-fi

Un fost supraveghetor al Serviciului regim, pază şi supraveghere al Penitenciarului nr.12 din mun.Bender va compărea pe banca acuzaţilor pentru...

Advertisement

Opinii