Connect with us

Opinii

Expert: Businessul moldovenesc stabilizează piața valutară

Publicat

pe

După 16 luni de apreciere continuă a monedei naționale față de dolarul american în luna mai urmărim o ușoară relaxare a presiunii pe piața valutară și o depreciere ușoară cu circa  1,1% a leului moldovenesc față de dolar de la 16,44 Lei/USD în aprilie până la puțin peste 16,6 în mai, scrie pe blogul său economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Unul din factorii care a dus la aprecierea leului a fost surplusul de valută pe piață valutară, începând cu anul 2016. În luna aprilie surplusul de valută în valoare anuală a atins nivelul record de 367 milioane USD. Această presiune pe leu a dus la apreciere, chiar dacă BNM a fost nevoită să intervină de mai multe ori pentru a reduce din presiune.

Surplusul de valută a fost de determinat de creșterea ofertelor nete din partea cetățenilor și cererea redusă din partea agenților economici.

 Astfel, la finele anului 2015 oferta netă de valută din partea cetățenilor a atins nivelul minim de de 1,5 miliarde USD anual. Apoi a urmat o perioadă de creștere a ofertei de valută din partea cetățenilor, care în luna aprilie  2018 a  depășit deja 2 miliarde USD în valoare anuală.

Totodată, cererea de valută din partea persoanelor juridice pe tot parcursul anilor 2016-2017 a înregistrat o scădere lentă apoi o creștere nesemnificativă, oscilând între 1,5-1,7 miliarde USD anual. Lucrul acesta a și condus la aprecierea leului moldovenesc

Însă în prezent urmărim o accelerare a cererii de valută din partea persoanelor juridice, mult mai rapidă decât creșterea ofertei din partea cetățenilor, fapt care scade din presiunea asupra leului și chiar a permis o ușoară depreciere a lui în luna mai.

În opinia noastră piața valutară din acest an va fi mai relaxată decât în 2016-2017, se va reduce presiunea asupra leului și nu v-om mai urmări situația din anii precedenți de apreciere continuă a leului.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Opinii

Expert: Achizițiile publice, bântuite de încălcări

Publicat

pe

De către

Suma achizițiilor publice a constituit 8,6 milioane de lei cu 14,6% mai mult în anul 2017 față de anul precedent, dar economista IDIS Viitorul, Diana Enachi a declarat în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”deși se fac mai multe achiziții publice încălcările și neregulile continuă să existe.  

Printre cele mai frecvente încălcări se numără: nerespectarea termenilor privind încheierea contractelor de achiziție, nerespectarea termenelor minime pentru depunerea ofertelor, nerespectarea termenilor de prezentare a dărilor de seama și completarea defectuoasa/discriminatorie a cerințelor obligatorii din anunțurile de participare și nerespectarea regulilor de publicare.

„Toate ministerele dețin pe pagina web rubrici destinate achizițiilor publice, dar acestea nu conțin informații complete și actualizate. Transparența este asigurată parțial la etapa de planificare. Cu excepția Ministerului afacerilor Externe, toate celelalte și-au publicat Planurile de achiziții pentru anul 2018. La etapa de tender transparența este redusă, astfel nici un minister nu a publicat pe pagina web toate anunțurile de participare la toate procedurile desfășurate în 2018”, a precizat Diana Enachi.

Un alt aspect care vorbește cel puțin indirect despre gradul de deschidere și transparență a ministerelor este și participarea acestora (deocamdată benevolă) la noul sistem de achiziții electronice – MTender.

Astfel, un singur minister (Finanțelor) și autoritățile subordonate utilizează platforma MTender care deși este abia la etapa de proiect-pilot pentru achizițiile de mică valoare, aceasta demonstrează transparență și responsabilizare din partea instituțiilor publice.

Economista susține că procurarea individuală de către fiecare subdiviziune sau entitate subordonată dintr-o în calitate de autoritate contractantă, generează costuri sporite și ineficiența cheltuielilor publice. Or, peste 90% din produsele și serviciile achiziționate sunt aceleași.

Un alt exemplu elocvent în acest caz este Primăria municipiului Chișinău în cadrul căreia fiecare direcție are statut de autoritate contractantă își organizează independent procedurile de achiziție. Acest lucru generează costuri mari de resurse financiare publice, de personal implicat. Prin achiziționarea separată a acelorași produse nu pot fi atrași furnizori care ar putea propune prețuri mai competitive.

„Autoritățile publice sunt obligate de cadrul legal să asigure transparent la toate etapele procesului de achiziție publică, începând cu planificarea și finalizând cu executarea contractelor și informarea publicului privind livrarea bunurilor, serviciilor sau executarea lucrărilor, a concluzionat Diana Enachi.

Citește mai departe

Opinii

Mici concluzii după rezultatele turului I și preconizări pentru turul II

Publicat

pe

De către

1. Orașul va fi administrat de opoziție, adică PPDA sau PSRM
2. Prezența la alegeri e mai mică, crește scepticismul în rândurile cetățenilor din capitală. O bună ocazie de a introduce o nouă mișcare politică cu o retorică nouă. Sper la o stângă progresistă non-putinistă.
3. Unionismul a strâns doar 8 procente, ceea ce înseamnă 2 lucruri:

  1. Unionismul nu mai are aceași forță de mobilizare;
  2. Unionismul nu poate trăi separat de ideea de integrare europeană care era inclusă în retorica veche a PL-ului;
  3. Codreanu blamează veche administrație a Chișinăului pentru un număr atât de mic(35%) prezent la secțiile de votare, făcând aluzia la ideea că anume cei care nu s-au prezentat la vot și ar fi restul segmentului unionist nemulțumit de politica PL-ului. Deci, vom avea din partea PUN-ului, până acum aparent pasiv, atacuri constante asupra PL-ului ca cel care a compromis mișcarea unionistă, ceea ce va fi destul de interesant de urmărit.

Preconizări:

1. Silvia Radu se retrage din viața politică și nu va susține nici un candidat în turul 2, deci este incert cum acele 17,6% vor fi împărțite între candidații rămași în turul 2.
2. Este incertă și poziția unioniștilor. Mai ales că PL-ul, până la alegeri, constant îl atacau pe Năstase. S-ar putea să avem parte de un al doilea episod de „susținem numai dacă recunoaște Unirea” ca la prezidențiale. Nici reacția PUN-ului nu e una preconizabilă, mai ales că această mișcare e susținută de pseudo-intelectuali alde Petru Bogatu care lansează constant articole denigratoare la adresa lui Năstase sau Sandu.
3. Cel mai probabil, PD-ul va declara că îl susține pe Năstase, acesta va spune că nu acceptă susținerea lui Plahotniuc, iar GMG-ul îl vor ataca pe Nastase zi de zi.
4. Indiferent de cine va câștiga, scorul va fi strâns.
5. Petru Bogatu și alți „analiștii politici” vor declara în orice caz că:

  1. Năstase a câștigat datorită electoratului unionist și PD-ului care nu a participat la alegeri.
  2. Năstase a pierdut pentru că nu a acceptat ajutorul PD-ului și nu a declarat că este unionist.
Citește mai departe

Opinii

Salariul în plic, bomba cu efect întârziat. Este nevoie de o nouă abordare de către autorități a fenomenului

Publicat

pe

De către

Fenomenul salariului în plic va exista întotdeauna, el nu va putea fi complet eradicat. Metode de combatere există, dar niciodată destule ca lumea să renunțe definitiv mai ales într-o societate ca cea moldovenească, unde munca nedeclarată creează mereu iluzia de câştig şi beneficiu, dar consecințele sunt grave.

Este opinia exprimată de către jurnalistul Vlad Bercu în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”.

Ultimele date al BNS arată că 7% din populația ocupată primește salariul în plic, iar în agricultură 42,0%, comerț – 19,3% și industrie – 8,6%. Se întreprind acțiuni la nivel de guvern, fisc, iar sindicatele vorbesc despre fenomen de mai bine de 10 ani, însă salariile achitate în plic rămân la un nivel înalt.

Este un flagel care afectează nu doar economia Republicii Moldova, dar și statele dezvoltate din UE. Un sondaj EUobserver arată un nivel de 3% al achitărilor salariilor în plic în UE. Ceea ce îngrijorează este amploarea fenomenului care în Republica Moldova este dublă față de UE. Munca la negru este o boală a economiei unde companiile au un câștig de moment fără să achită contribuțiile sociale (29%).

Efectele muncii la negru sunt resimțite de stat, privează guvernul de venituri și subminează sistemul de protecție socială, de cetățean atunci când se pensionează, dar și prin faptul că nu sunt projeați socil în lipsa unui contract de muncă, iar angajații nu sunt eligibili pentru accesarea creditelor. Or, cetățenii acceptă munca la negru de cele mai multe ori atunci când nu găsesc un loc de muncă stabil sau vor să obțină un venit în plus pentru ași asigura o viață decentă.

”Autoritățile abordează problema „salariilor în plic” prin prisma sancțiunilor, amenzilor la care au fost supuși agenții economici. Ultimul caz a fost cu o echipă de fotbal a cărei jucători încasau veniturile în plic. O astfel de abordare poate să dea efect imediat și în cazuri singulare, dar nu poate diminua flagelului, în general. Abordarea problemei muncii la negru, în sensul diminuării acesteia, ar trebui să fie schimbată”, a spus Bercu.

În concluzie, Vlad Bercu a spus că statul ar trebui să facă o analiză a problemei și să elaboreze niște politici de încurajare a întreprinderilor pentru a salariza legal angajații. Nu este o soluție reducerea contribuției sociale, dar sunt alte măsuri de încurajare financiară, care ar fi mai eficiente decât pedepsele aplicate. Fenomenul munci la negru nu va fi eradicat, dar problema care se pune este reducerea ponderii „salariului în plic”.

Citește mai departe