Fostul președinte al Adunării Populare a Găgăuziei Dmitri Constantinov a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a avut de suferit un băiat de 7 ani. Accidentul a avut loc luni, 4 septembrie, pe una din străzile oraşului Comrat.

Dmitri Constantiov a declarat pentru portalul local Gagauzinfo.md că pe acostamentul unei străzi se jucau mai mulţi copii. Pe neaşteptate, unul din aceştia a zbughit-o şi a ajuns în stradă. Potrivit politicianului, acesta a încercat să frâneze, dar din păcate nu a reuşit să evite impactul.

Copilul a căzut şi s-a lovit cu fruntea de carosabil. L-am ridicat şi l-am pus pe spate şi am chemat imediat ambulanţa. Copilul a fost transportat la spital, unde i se acordă asistenţa medicală necesară“, a relatat Constantinov citat de Gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, alcooltestul ar fi arătat că şoferul nu a consumat băuturi alcoolice.

În acelaşi timp, Deschide.md scrie că Dmitri Constantinov a fost reținut pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, acţiune care a provocat vătămarea gravă a integrităţii corporale a copilului.

Conform codului penal, infracțiunea dată se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

Foto: Deschide.md