Un locuitor al raionului Leova, în vârstă de 24 ani, a fost încătuşat în scara unui bloc de locuit din capitală, după ce a furat telefonul mobil al unei femei. Acesta a cerut mobilul pentru un apel de urgenţă, dar a fugit cu tot cu telefon.

Astfel, individul este bănuit de escrocherie şi se afla în urmărire penală pentru fapte analogice.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în ziua de 19 august, bănuitul ar fi însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere telefonul mobil al femeii, sub pretextul efectuării unui apel telefonic de urgenţă, după care a fugit într-o direcţie necunoscută. Incidentul a avut loc în Piaţa centrală, iar femeia s-a adresat după ajutor. Potrivit ei, telefonul mobil de model “Samsung Galaxy J2” valorează 2 600 lei.

În cadrul audierilor bănuitul şi-ar fi recunoscut vinovăţia. Tânărul a declarat că telefonul victimei l-ar fi vândut unui necunoscut.

Respectiv, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi altor cazuri similare, bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

El este cercetat penal pentru escrocherie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.