Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a stabilit vineri, 11 august, pentru data de 17 octombrie, şedinţa de judecată la care va începe examinarea dosarului ex-deputatului Chiril Lucinschi. Caracterul public al şedinţei a fost una din solicitările lui Chiril Lucinschi şi a avocaţilor săi.

Totodată, instanța a respns cererea avocaților lui Chiril Lucinschi privind încetarea procesului penal și revocarea măsurii preventive.

Partea apărării a mai înaintat o cerere prin care a solicitat instanței de judecată să se adreseze prin intermediul Ministerului Justiției autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, în vederea ridicării și remiterii documentelor confirmative a unui transfer bancar, probă care susține poziția de nevinovăție a lui Chiril Lucinschi. Prin încheiere judecătorească, instanța a hotărât să o respingă.

Reamintim că Chiril Lucinschi este acuzat de procurori că, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, având scopul dobândirii mijloacelor băneşti, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al RM, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani.