Connect with us

Important

Doi turci și doi moldoveni depistaţi în timp ce traversau fraudulos frontiera moldo-ucraineană

Publicat

pe

Doi cetățeni turci și alți doi moldoveni au fost depistaţi de polițiștii de frontieră moldoveni în comun cu grănicerii ucraineni în timp ce traversau în mod fraudulos frontiera moldo-ucraineană. Trei dintre aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore.

Astfel, în seara zilei de 28 august, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a parvenit informația din partea locuitorilor satului Grimăncăuți despre o persoană străină, care a fost observată cum înainta grăbit dinspre linia de frontieră spre interiorul țării.

La locul faptei a intervenit o patrulă a Poliției de Frontieră, care a constatat prezența unui bărbat de 33 de ani, deținător al dublei cetățenii (României și R. Moldova). În urma măsurilor întreprinse, dar și în baza declarațiilor acestuia, s-a confirmat infracțiunea săvârșită – trecerea ilegală a frontierei din Ucraina în R. Moldova, eludând controlul de frontieră. Făptașul a fost reținut pentru 72 de ore.

Cel de-al doilea cetățean moldovean a fost depistat ieri, 29 august, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Tudora”. În urma unui schimb de informații cu omologii ucraineni, polițiștii de frontieră au reținut la doar 15 metri de linia de frontieră un locuitor al sat. Palanca.

Tânărul de 33 de ani a încercat să revină clandestin în țară, justificând intenția sa prin faptul că a depășit termenul de ședere în Ucraina și legal urma să fie amendat. În prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru încălcarea frontierei.

De asemenea, pe numele a doi cetățeni ai Turciei au fost pornite cauze penale pe faptul – trecerii ilegale a frontierei de stat. Bărbații de 20 și 37 de ani, reținuți urmare a unor acțiuni comune desfășurate de către polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, au fost plasați în arest preventiv pentru 72 de ore.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările întru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Publicat

pe

De către

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Citește mai departe

Economie

Fact-check: Întoarcerea miliardelor furate – din bani publici sau nu?

Publicat

pe

De către

Andrian Candu, președintele Parlamentului, afirmă că din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate. Experții îl contrazic.

Citește mai departe

Important

Evoluția încrederii în președintele Dodon, explicată de expertul Igor Munteanu

Publicat

pe

De către

Încrederea în instituția prezidențială a crescut mult în ultimul an, dar nu de 14 ori, precum afirmă șeful statului. Totodată, încrederea în politicianul Igor Dodon este în declin, arată sondajele. Igor Munteanu, directorul executiv al IDIS “Viitorul”, explică aceste evoluții pentru Moldova.org.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Economie38 de minute în urmă

O bancă letonă implicată în dispariţia miliardului din Republica Moldova este în prag de faliment

Una dintre cele mai mari bănci din Letonia ABLV a ajuns în faliment. Instituţia se confruntă cu probleme financiare majore,...

Cultură3 ore în urmă

Berlinala 2018. „Nu mă atinge-mă” regizat de românca Adina Pintilie a luat marele premiu Ursul de Aur

„Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă” regizat de Adina Pintilie a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut la...

Cultură3 ore în urmă

DoReDos va reprezenta Moldova la Eurovision 2018// VIDEO

Trupa DoReDos va reprezenta Republica Moldova la concursul european de muzică Eurovision Song Contest 2018. În finala națională membrii trupei...

Social20 de ore în urmă

Un dinte de mastodont de peste 11 milioane de ani, descoperit într-o carieră de nisip din Verejeni

Un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng al unui mastodont Tetralophodon longirostris, rudă îndepărtată a elefanţilor, a fost...

Social20 de ore în urmă

Se comportau ca doi amici, dar la frontieră au spus că nu se cunosc. Ce au pățit doi moldoveni

Doi moldoveni, originari din orașele Cahul și Chișinău, sunt documentați pentru că au încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană la volanul...

Social21 de ore în urmă

26 ani de la crearea Brigăzii “Dacia”. Cum au sărbătorit infanteriştii brigăzii Ziua Unităţii

În Piaţa Independenţei din Cahul a avut loc ceremonia cu ocazia împlinirii a 26 ani de la crearea Brigăzii ”Dacia”....

Diverse22 de ore în urmă

Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, reiterată la Adunarea OSCE

Necesitatea retragerii trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre a fost reiterată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE,...

Advertisement

Opinii