Doi indivizi, originari din raionul Criuleni, de 21 ani şi respectiv 25 ani, au fost încătuşaţi şi reţinuţi de către poliţiştii capitalei, fiind bănuiţi că ar fi violat o adolescentă de 17 ani din Chişinău. Poliţiştii au stabilit că incidentul ar fi avut loc într-un parc din oraşul Vadul lui Vodă.

Victima ar fi fost împreună cu nişte prieteni într-o cafenea şi ar fi servit băuturi alcoolice, ulterior ar fi ieşit din local afară. Respectiv, indivizii ar fi observat-o singură şi ar fi dusă cu forţa într-un parc din apropiere, unde au violat-o. După incident, bănuiţii au dispărut într-o direcţie necunoscută.

În cadrul audierilor, unul din ei şi-a recunoscut vinovăţia, declarând că nu se cunoşteau cu victima. Totodată, a fost iniţiată o expertiză medico-legală, pentru a constata toate circumstanţele în care ar fi avut loc actul sexual forţat.

Aceştia au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar la expirarea termenului instanţa de judecată le-a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile în penitenciar.

Actualmente ei sunt cercetaţi penal pentru viol şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 12 ani.