Connect with us

Publicat

pe

Părinţii unui minor de 10 ani au solicitat intervenţia Poliţiei capitalei, după ce copilul acestora a devenit victima a doi hoţi de buzunare. Incidentul a avut loc pe o stradă din sectorul Buiucani al capitalei.

În cadrul investigaţiilor, s-a constat că indivizii au sustras telefonul mobil în valoare de 4 000 lei din buzunar în timp ce au iniţiat o discuţie cu minorul, iar după aceasta au fugit într-o direcţie necunoscută.

Ulterior, poliţiştii au depistat camere de supraveghere care au surprins suspecţii fugind, fiind recunoscuţi de către minor.

Aceştia au fost localizaţi şi încătuşaţi, fiind escortaţi la Inspectorat pentru audieri, unde şi-au recunoscut vinovăţia.

Potrivit lor, telefonul mobil al victimei a fost vândut în lombard, de unde a fost ridicat de către poliţişti şi returnat victimei.

În acest sens, Poliţia capitalei avertizează administraţiile caselor de amanet să evite procurarea bunurilor de preţ fără acte de provenienţă sau de la persoane dubioase. Iar părinţii sunt rugaţi să-şi instruiască copiii în vederea evitării situaţiilor de risc, precum şi implicarea acestora în discuţii cu persoane necunoscute.

Actualmente bănuiţii cu vârstele de 19 ani şi respectiv 37 ani, originari din raionul Edineţ, sunt cercetaţi penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Alegătorii: Într-o pădure necurățată la timp, într-o primăvară nu faci ordine// VIDEO

Publicat

pe

De către

Alegătorii capitalei declar că au mers și merg la urne cu speranța că votează un primar care va face ceva pentru locuitorii  municipalității. Potrivit lor, sunt prea multe de făcut, pentru că într-o pădure necurățată la timp, într-o primăvară nu faci ordine. „Dar măcar să pornească pe linia cea dreaptă”, au spus ei pentru Moldova.ORG.

Alegătorii din satul Colonița, o suburbie a capitalei, au declarat pentru reporterul Georgeta Carasiucenco  că au votat pentru un viitor mai bun și un primar care„ să facă ceva frumos în sat și în oraș”. „Ca lumea să trăiască mulțumită. Să schimbe transportul public, să creeze spații verzi, să facă viața mai frumoasă”.

Alegătorii ce au venit la secția de votare nr. 159, din sectorul Ciocana, Chişinău, au spus că au votat pentru un primar care „să facă ceva bun pentru oraș”- să fie amenajat, verde și cu drumuri bune. Și care să demonstreze că poate să face aceste lucruri.

Citește mai departe

Social

Un individ de 32 ani, din Cricova, suspect în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești

Publicat

pe

De către

Un individ în vârstă de 32 ani, din Cricova, a fost reținut de polițiștii și procurorii capitalei, fiind bănuit în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești.

Respectiv, sub conducerea procurorilor a Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate acţiuni procesual-penale, care au stabilit că anume el a comis omorul tinerei în vârstă de 20 ani.

Actualmente individul este reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru omor intenţionat.

Conform legislţației în vigoare individul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 ani până la 15 ani sau cu detenție pe viață.

PRO TV scrie că tânăra de 20 de ani a fost găsită decapitată ți dezmembrată. Sursa citată mai scrie că după mai multe acțiuni întreprinse la locul crimei, în lac, la o adâncime de 10 metri, a fost găsit capul tinerei.

Reamintim că în dimineața zilei de 19 mai, Poliţia capitalei a fost alertată despre faptul depistării unui cadavru într-o geantă pe malul iazului de la Grătieşti. Imediat la fața locului s-au deplasat echipajele Batalionului de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a IP Rîșcani, procurul și medicul legist.

La fața locului forțele de ordine au constatat că în geantă se afla cadavrul unei tinere, de 20 de ani, locuitoare a oraşului Cricova. La examinarea de către mеdicul legist cadavrul tinerei avea urme de moarte violentă pe suprafaţa corpului. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală, pentru a stabili când a survenit decesul.

Citește mai departe

Diverse

“Fără Frică de iubire”. La Chişinău s-a desfășurat Marşul Solidarității pentru drepturile comunității LGBT //FOTO, VIDEO

Publicat

pe

De către

Circa 500 de de persoane au participat astăzi, la Chișinău, la Marșului Solidarității „Fără frică de iubire”, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova. Acțiunea a încununat manifestările celei de-a XVII-a ediții a Festivalului „Moldova Pride”, începută joi, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei.

Aceasta a fost prima dată când participanții la marș au reuşit să parcurgă întregul traseu planificat, fără a fi împiedicați de extremiști ortodocși şi reprezentanţi ai organizaţiei extremiste Noua Dreaptă. Participanţii la acțiune aveau flori, inimioare şi purtau tricouri cu sloganului marşului „Fără frică de iubire”. 

Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. În acest timp străzile care se intersectează cu strada București, pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Oamenii legii au stat de-a lungul străzilor, împiedicând orice incidente.

De notat că pe toată durata acțiunii, un grup de contramanifestanți ortodocși s-au adunat în centrul capitalei pentru a împiedica acțiunea. Preoți și enoriași purtau icoane şi intonau cântece bisericeşti, protestând împotriva „propagandei homosexualității”. Mai mult unii dintre aceștia s-au luat la harță cu polițiștii, care asigurau ordinea publică și care nu le-au permis să se intersecteze cu celălalalt grup.

Oamenii legii au declarat că au fost constatate câteva incidente, la Poliție fiind aduse cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, care au manifestat un comportament neadecvat. Astfel, au fost întocmite două procese contravenționale pentru huliganism nu prea grav și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă.

La destinaţia finală, la Palatul Republicii din strada Nicolae Iorga, participanţii au fost evacuaţi cu autobuze, iar organizatorii au anunţat că a fost cel mai paşnic marş şi cel mai lung ca traseu parcurs. Directoarea de programe de la GenderDoc-M Angela Frolov:

„Astăzi am înţeles că Moldova este un stat de drept şi un stat democratic. Mulţumim poliţiei şi vă mulţumim vouă prietenilor pentru că sunteţi fără frică şi cu iubire.”

 

Citește mai departe