Igor Dodon a semnat Decretul privind retragerea cetăţenii fostului președinte al României Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut chiar de actualul președinte al RM, pe pagina sa de Facebook.

„Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu in mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc.
Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova. Mai mult decît atît, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existentei urmamririi penale.
Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte”, a scris acesta pe contul său.

Totuși, Igor Dodon nu a cerut și retragerea cetățeniei soției lui Traian Băsescu. Amintim că, anterior, ex-președintele României a promis să-l dea în judecată pe Igor Dodon dacă acesta semnează un decret privind retragerea cetăţeniei sale.