Președintele Igor Dodon i-a înmânat vineri lui Vladimir Putin mai multe sticle de vin de la renumitul combinat Cricova. Sticle de vin făceau parte din propria colecție a președintelui rus, păstrate încă din anii 2002-2003 în cramele de la Cricova.

„V-am adus astăzi un cadou. Aveți propria colecție de vinuri în Cricova încă din anul 2002-2003. V-am adus câteva zeci de sticle din colecția dumneavoastră personală”, a declarat Igor Dodon la întâlnirea cu Vladimir Putin.

La rândul său, liderul de la Kremlin nu a ezitat şi a glumit la acest subiect.

„Ceea ce e al meu mi-a fost adus mie cadou”, a comentat zâmbind Vladimir Putin.

Mai mulţi lideri europeni au rezerve de vinuri la faimoasa cramă din Republica Moldova.

Angela Merkel, Vladimir Putin și Donald Tusk au primit de la Cricova câte 460 de sticle. Sunt vinuri de colecţie şi le-au primit cadou atunci când au fost la noi în vizită oficială.

Vinurile sunt păstrate la o temperatură de 12-14 grade Celsius, iar în dreptul fiecărei colecții există o plăcuţă cu numele proprietarilor. Specialiștii verifică sticlele cu vin o dată la trei ani, iar dacă nu mai sunt de calitate sunt înlocuite cu altele care şi-au păstrat proprietăţile. Sticlele se dau cadou o singură dată, iar rezerva nu se mai înnoieşte.