Connect with us

Externe

Diplomat rus, găsit mort la Atena

Consulul rus la Atena, Andrei Malanin, a fost găsit mort la Atena, informează presa greacă. Ambasada Rusiei a confirmat decesul diplomatului în vârstă de 55 de ani.

Andrei Malanin a fost găsit fără suflare, astăzi, în apartamentul său din centrul capitalei Greciei. Aceasta după ce colegii de la ambasadă, îngrijorați că adiplomatul nu venise la birou și nici nu răspundea la telefon, au spart cu poliţştii eleni uşa apartamentului.

Nu se știe, deocamdată, cauza oficială a decesului. Potrivit unei surse din cadrul poliției locale, Andrei Malanin ar fi murit din cauze naturale.

Precizăm că, luna trecută, ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat mortal. Atacatorul l-a împușcat pe ambasador, care ţinea un discurs într-o galerie de artă din Ankara.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Cutremur de 4,1 în Vrancea

Un cutremur de 4,1 s-a înregistrat în această după-amiază în zona Vrancea. Potrivit Institutului pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 16:56, la adâncimea de 120 de kilometri.

Seismul cu magnitudinea 4,1 s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (18 kilometri), Covasna (39 de kilometri), Întorsura Buzăului (43 de kilometri), Târgu Secuiesc (53 de kilometri) şi Vălenii de Munte (55 de kilometri).

În ultimii doi ani, în România s-au produs circa 30 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi în R.Moldova.

Reamintim că Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului de la Măgurele, a declarat anterior că zona Vrancea este unicat mondial în materie de seismologie.

Avem aici, pe o suprafaţă restrânsă, focare de adâncime mare, peste care se suprapun focare de adâncime mică. Acest aspect, împreună cu valorile acceleraţiilor care cresc dinspre epicentru către Chişinău şi Bucureşti dau mari bătăi de cap specialiştilor în privinţa oricărei predicţii pentru Vrancea“, a spus acesta.

Citește mai departe

Externe

Un bărbat a găsit o sacoşă cu 25.800 de lei în stradă

O sacoşă cu aproape 6.000 de euro a fost găsită de un bărbat în Piața Libertății, din centrul Timișoarei. Bărbatul care i-a găsit s-a dovedit a fi un angajat al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș şi i-a dus la Poliție.

Timișoreanul trecea prin Piața Libertății în drum spre serviciu și a dat peste o plasă plină cu bani. În ea erau aproape 6.000 de euro. Omul n-a stat pe gânduri și s-a dus cu ea la secția de poliție.

„La data de 25 octombrie, în jurul orei 09.45, un angajat al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș tânăr, în timp ce se afla în Piața Libertății, din Timișoara, a găsit o sacoșă de plastic,  în care se aflau 25.800 de lei.

Bărbatul nu s-a gândit nici o clipă să păstreze banii şi i-a predat poliţiştilor din cadrul Secţiei 1 Timișoara. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat păgubitul şi i-a fost restituită suma de bani”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Spre fericire, oamenii legii l-au găsit pe păgubit. Acesta era un poştaş din Timişoara. Bărbatul pierduse punga în care se aflau pensiile a 33 de persoane, 25.800 de lei în total.

Paul Borcea, poştaş: „După două ore mi-am dat seama că i-am pierdut. Am constatat lipsa lor și m-am întors și am întrebat pe un om al străzii dacă nu cumva știe, a văzut sau cunoaște. Mi-a spus că a văzut și că i-a luat cineva și i-a dus la secția de poliție.”

Poliţiştii au atras atenţia că fapta de a nu preda, în termen de zece zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, reprezintă infracţiunea de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Citește mai departe

Externe

Catalonia și-a proclamat independența

Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri. Deputații catalani care se împotrivesc independenței au ieșit din sală și nu au participat la vot, transmit agențiile internaționale de presă preluate de Digi24.ro.

Independența declarată unilateral de Catalonia intervine la aproape o lună de la controversatul referendum pe această temă desfășurat la 1 octombrie.

Este așteptat ca în scurt timp să intervină și o reacție din partea Senatului Spaniei, care este pregătit să activeze articolul 155 din Constituție, care prevede ridicarea graduală a autonomiei regiunii.

„Se instituie Republica Catalană ca stat independent, suveran, democratic şi social. Dispunem intrarea în vigoare a legii de tranziţie juridică şi intemeierea republicii”, se arată în declarația citită în urma votului din Parlamentul catalan.

Carles Puigdemont, a anunțat joi seară că nu va convoca alegeri anticipate, sugerate de Madrid pentru dezamorsarea crizei, și că lasă parlamentul regional al Cataloniei să ia o decizie cu privire la declararea independenței acestei provincii spaniole, în virtutea referendumului din 1 octombrie, considerat ilegal de guvernul spaniol.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe6 ore în urmă

Cutremur de 4,1 în Vrancea

Un cutremur de 4,1 s-a înregistrat în această după-amiază în zona Vrancea. Potrivit Institutului pentru Fizica Pământului, seismul a avut...

Politică13 ore în urmă

Republica Moldova printre ţările susţinute financiar de Cehia // INTERVIU

Republica Moldova rămâne într-o listă a ţărilor prioritare pentru investitorii cehi. Pentru perioada, 2018 -2023,  în lista ţărilor care vor...

Social13 ore în urmă

Atenţie! Trecem la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră

R.Moldova trece duminică la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 03.00, care va...

Social15 ore în urmă

Atenție, șoferi! A demarat operațiunea „Umbriș”

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară, începând cu vineri, 27 octombrie, operațiunea „Umbriș” pe întreg teritoriul țării. Operațiunea are scop...

Justiție1 zi în urmă

Ministerul Justiției propune simplificarea procedurilor şi reducerea duratei proceselor de judecată

Ministerul Justiției a înaintat Guvernului spre aprobare proiectul Legii pentru modificarea Codului de Procedură Civilă (CPC). Documentul conține prevederi noi...

Externe1 zi în urmă

Un bărbat a găsit o sacoşă cu 25.800 de lei în stradă

O sacoşă cu aproape 6.000 de euro a fost găsită de un bărbat în Piața Libertății, din centrul Timișoarei. Bărbatul...

Social1 zi în urmă

La Chișinău va avea loc cursa costumată de alergare HellRun

Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 18:00, în Grădina Botanică din Chişinău va avea loc cea de-a doua ediție a cursei...

Advertisement

Opinii