DescOPERĂ continuă! Opera Nabucco va fi pusă astăzi în scena de la Orheiul Vechi

Opera în patru acte Nabucco, de Giuseppe Verdi, va fi pusă în scenă astăzi la ora 19:00, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ, care se desfășoară la Butuceni, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului de Operă și Balet și Filarmonica Națională, dar și site-ul iTicket.md. Totodată, bilete se vor vinde și la Info-Point Butuceni.

Organizatorii pun la dispoziția spectatorilor transport până la Butuceni. Biletele pentru transport pot fi cumpărate pe site-ul iTicket.md. Microbuzele vor porni de la Teatrul de Operă și Balet la orele 16:30 și 17:30.

Vă invităm la Butuceni. Meteorologii prezic cer senin, fără precipitații, cu temperaturi de până la 28 de grade Celsius.

Nabucco este o operă în patru acte, ce are la bază libretul italian redactat de Temistocle Solera, inspirat din povestea biblică. Este, cronologic, a treia operă verdiană, considerată drept cea care a statornicit reputaţia sa de compozitor. Subiectul urmărește, pe parcursul celor patru acte, evoluția condiției poprului evreu – de la cea de oprimare la cea de libertate – dar și a atitudinii împăratului Nabucodonosor – întâi de aroganță, apoi de umilință – în fața Dumnezeului Atotputernic. Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot politic şi romantic. Premiera a avut loc pe 9 martie 1842, la Scala din Milano, sub numele original de Nabucodonosor.

Regia: Andrea Battistini (Italia)

Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului

Conducerea muzicală: Friedrich Pfeiffer, Austria

Prim-maestru de cor: Oleg Constantinov, Maestru în artă

Soliștii de operă, Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.