Deputatii social-liberali ar putea abandona fractiunea “Moldova Noastra”

Fractiunea "Moldova Democrata", care simbata si-a schimbat denumirea in "Alianta Moldova Noastra" (AMN), ar putea ramine fara trei deputati, membri ai Partidului Social-Liberal.

Oleg Serebrian, vicepresedintele fractiunii, lider al PSL, a declarat pentru BASA-press ca examineaza posibilitatea separarii de ceilalti deputati ai grupului parlamentar AMN.

Serebrian si-a motivat decizia prin faptul ca nu este de acord cu schimbarea denumirii fractiunii din "Moldova Democrata" in "Alianta Moldova Noastra", ceea ce avantajeaza doar una din cele doua formatiuni din fostul BMD".

in acelasi timp, liderul social-liberal nu a putut spune clar daca va participa la alegerea presedintelui tarii, programata pentru dupa-amiaza zilei de luni. "Vineri, as fi declarat ca deputatii social-liberali vor ridica buletinele si vor intra in cabina de vot, astazi nu pot sa va spun cu aceeasi certitudine ce vom face. Exista decizia biroului PSL de a participa la vot, dar sper ca pina la urma si grupul parlamentar AMN va renunta la decizia de a boicota alegerea sefului statului, oricum actiunile noastre vor depinde de mai multe lucruri, inclusiv de decizia fractiunii Partidului Democrat", a mai spus Serebrian.

Pe listele Blocului "Moldova Democrata" in Parlament au fost alesi trei deputati social-liberali.

La prima sedinta a noului Parlament si-au anuntat decizia de separare de "Moldova Democrata" opt deputati ai Partidului Democrat in frunte cu liderul acestei formatiui, Dumitru Diacov.

in dupa-amiaza zilei de luni, deputatii urmeaza sa aleaga presedintele tarii. in cursa pentru prezidentiale s-au inscris doi candidati: actualul presedinte Vladimir Voronin si presedintele Academiei de Stiinte a Moldova, Gheorghe Duca, ambii inaintati de Partidul Comunistilor.

Partidul Democrat a declarat ca "mai degraba" va participa la alegeri, iar fractiunile Partidului Popular Crestin Democrat, care detine 11 mandate si "Moldova Noastra" cu 26 de deputati, au decis sa boicoteze alegerile. Pentru alegerea presedintelui este nevoie de o majoritate constitutionala, 61 de voturi, in timp ce fractiunea Partidului Comunistilor are doar 56 de mandate in Parlament.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.