Connect with us

Politică

„De ce nu ați dorit să candidați la șefia capitalei?” Ce a răspuns Maia Sandu

Publicat

pe

Lidera PAS Maia Sandu a explicat că decizia de a nu candida la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, dar de a-l susține pe Andrei Năstase, a fost luată în ideea de a păstra unitatea forțelor anti-oligarhice, autentic pro-europene, în anul când vor avea loc alegerile parlamentare. Potrivit ei, în aceste condiții forțele pro-europene nu și-au putut permite luxul de a merge separat.

Totodată, Maia Sandu a recunoscut că dacă nu erau aceste alegeri parlamentare, cei de la PAS puteau să aibă și o altă altă decizie.

„Noi am ales unitatea. Unitatea forțelor anti-oligarhice autentic pro-europene, pentru că suntem în anul alegerilor parlamentare. Am considerat că este foarte bine să păstrăm această unitate, să susținem candidatul Platformei DA în certitudinea că vom reuși să creăm o unitate”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Trebuie să recunosc că dacă nu aveam aceste alegeri parlamentare, puteam să avem și altă decizie la PAS”, a adăugat ea.

Maia Sandu a menționat că forțele anti-oligarhice au de câștigat o victorie hotărâtoare la parlamentare, victorie mult prea importantă, pentru „ca să facă competiție acum”.

„Decizia noastră a pornit strict de la contextul concret – avem de câștigat o victorie hotărâtoare la parlamentare, victorie mult prea importantă pentru ca să încercăm să facem competiție acum, știind cât de limitate sunt resursele noastre mediatice, cât de mari sunt impedimentele pe care ni le creează această guvernare.e. Nu ne-am putut să ne permitem luxul să mergem separat”, a argumentat lidera PAS.

Întrebată dacă este adevărat că PAS i-a propus istoricului Octavian Țăcu să candideze la funcția de primar, așa cum a scris presa anterior, Maia Sandu a spus că la un moment dat formațiunea pe care o conduce a analizat mai multe opțiuni, inclusiv cea a propunerii unui candidat care să vină din afara celor partide PAS și PPDA – un candidat din societatea civilă.

„Eu am avut o discuție informală cu Octavian Țâcu, dar imediat ce s-a convenit să venim cu un candidat politic, această discuție nu a mai avut relevanță”, a explicat ea.

Maia Sandu a spus că victoria lui Andrei Năstase este o una importantă pentru a încuraja oamenii, pentru cei care vor ca lucrurile să se schimbe, dar care au anumite frici.  Forțele pro-europene pot câștiga alegerile parlamentare, doar dacă se implică oamenii dincolo de partidele politice. E nevoie ca oamenii să perceapă aceste forțe ca pe niște niște concurenți puternici, pentru că dacă le văd ca pe niște forțe slabe, atunci se gândesc că nu are rost să-și riște cariera sau afacerea.

„Acum oamenii știu că sunt șanse de izbândă, regimul, oricât de fioros ar fi, se clatină. A demonstrat că este mai șubred , decât se credea și această victorie trebuie să ne încurajeze pe toți, să ne consolideze, astfel încât să avem șanse mai mari la parlamentare”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit ei, PAS este gata să-l ajute pe Andrei Năstase în activitatea sa pe anumite dimensiuni, în special pe domeniul educației. „Este un sector la care ținem foarte mult”, a specificat ea.

Reamintim că turul al doilea pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău a fost câștigat de Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, pentru care au votat 52,57 % de alegători.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Politică

Limba Rusă și Constituția: soluția CCM

Publicat

pe

De către

Curtea Constituţională s-a pronunţat astăzi asupra constituţionalităţii unor norme conţinute de Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Se sesizarea a a fost depusă  de deputații Partidului Liberal care susțin că includerea limbii ruse în cerințele prevăzute de cele cinci legi contestate ar încălca dreptul la egalitate al tuturor cetățenilor în fața legii, așa cum etnia rusă ar constitui doar 4% din populația Republicii Moldova (conform datelor ultimului recensământ publicat), iar în acest fel obligativitatea utilizării limbii ruse instituie un tratament diferențiat pentru vorbirea celorlalte limbi minoritare.

Asttfel, Curtea a analizat mai întâi Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Curtea a notat că însăși denumirea Legii reflectă o realitate depășită (desuetă). Denumirea de „Republică Sovietică Socialistă Moldovenească” nu mai există din 23 mai 1991, când numele statului nostru s-a modificat în Republica Moldova. 

Judecătorii au subliniat că efectele declarării desuetudinii unei legi echivalează cu abrogarea acesteia. În consecință, ea a declarat inadmisibil capătul de sesizare referitor la această Lege.

În continuare, Curtea a trebuit să verifice incidența articolului 13 din Constituție. Potrivit judecătorilor, caracterul oficial al limbii române în Republica Moldova nu exclude traducerea actelor normative adoptate sau emise de către unele autorități centrale ale Republicii Moldova în alte limbi.

Din dispozițiile legale contestate în acest sens, Curtea nu a dedus cum ar fi afectat caracterul oficial al limbii române în Republica Moldova. Curtea a menționat că dacă ar accepta această critică a autorilor sesizării, ar comite o eroare logică formală.

Cu privire la incidența articolului 16 din Constituție, care garantează egalitatea cetățenilor în fața legii și a autorităților publice, Curtea a subliniat importanța respectării de către statul Republica Moldova a prevederilor convențiilor internaționale privind protecția minorităților naționale.

În final, CCM a admis parțial sesizarea depusă de către deputații în Parlament Mihai Ghimpu, Lilian Carp, Petru Cosoi, Valerian Bejan, Roman Boțan, Ion Apostol, Ion Casian, Alina Zotea-Durnea și Ștefan Vlas. Aceasta a declarat neconstituționale articolul 4 alin. (2) din Codul jurisdicţiei constituţionale, adoptat prin Legea nr. 502 din 16 iunie 1995, și articolul 31 alin. (2) din Legea nr. 317 din 13 decembrie 1994 cu privire la Curtea Constituțională.

De asemenea, a constatat desuetudineaLegii nr. 3465 din 1 septembrie 1989 cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti și a declarat inadmisibile celelalte capete ale sesizării.

Citește mai departe

Politică

Cecilia Malstrom: „UE examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din R.Moldova”

Publicat

pe

De către

Uniunea Europeană examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malstrom, în cadrul unei întrevederi de lucru la Geneva cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Comisarul european, Cecilia Malstrom, a subliniat imperativitatea alinierii amendamentelor legislației naționale în domeniul comerțului la cerințele și principiile sistemului mondial de comerț, stipulate în cadrul acordurilor internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului.

Oficialul european a invitat Republica Moldova să participe în luna septembrie, la Bruxelles, împreuna cu Georgia și Ucraina, la reuniunea de evaluare a prevederilor Acordurilor de Liber Schimb, semnate de către UE cu statele din cadrul Parteneriatului Estic.

„Diversificarea exportului, liberalizarea comerțului  și consolidarea economiei Republicii Moldova va crea premizele necesare dezvoltării climatului investițional al țării noastre, ceea ce va accelera dialogul politic și va asimila alinierea la standardele și valorile Uniunii Europene”, a menționat Ministrul Tudor Ulianovschi.

Ministrul Ulianovschi a pledat pentru majorarea cotelor la exporturile pe piaţa Uniunii Europene a anumitor produse agricole, precum merele, strugurii și diverse produse de origine animalieră.

Totodată, interlocutorii au abordat problematica reformelor în sistemul sanitar și fito-sanitar, eliberarea certificatelor SPS pentru agenții economici ai țării noastre care intenționează să extindă operațiunile de export către statele Uniunii Europene, precum și prevederile cadrului  normativ al reglementării comerțului la nivel național.

Ministrul Ulianovschi a prezentat Comisarului european pentru comerț, elementele revitalizării activității UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare), precum și rezultatele întrevederilor avute cu înalții oficiali ONU de la New York în contextul sporirii vizibilității acestei organizații internaționale ONU în dezvoltarea politicilor comerciale globale.

Citește mai departe

Politică

Curtea Constituţională a declarat constituțională ultima modificare a Codului Audiovizualului

Publicat

pe

De către

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat astăzi constituțională ultima modificare a Codului audiovizualului, operată în decembrie 2017 de Parlamentul Republicii Moldova. La originea cauzei s-a aflat o sesizare depusă de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a considerat că această modificare a Codului ar contraveni mai multor articole din Constituție, printre care și dreptului la libera exprimare.

Deși președintele Igor Dodon nu a fost de acord cu aceasta, Curtea a spus că modificarea poate contribui la contracararea operațiunilor de informare ostilă împotriva societății Republicii Moldova, precum și la asigurarea informării corecte a cetățenilor săi.

Curtea a constatat că aceste scopuri pot fi subsumate cel puțin următoarelor scopuri legitime generale prevăzute de articolul 54 alin. (2) din Constituție: asigurarea securității naționale și protejarea drepturilor altor persoane.

Reamintim că prin legea de modificare a Codului audiovizualului este permisă transmisia programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic doar din statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, dar și din statele Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii și din Canada.

Aceste schimbări au fost introduse în Legea audiovizualului, urmărindu-se realizarea scopului securității informaționale.

Citește mai departe