De ce „Casa lui Moș Crăciun” din Chișinău nu a fost demontată / FOTO

Au trecut patru luni de la sărbătorile de iarnă, iar „Casa lui Moș Crăciun” de pe strada 31 August din Chișinău încă nu a fost dezinstalată. Accesul la scuarul de lângă această construcție este limitat, întrucât în perioada estivală oamenii ar pătrunde acolo pentru a consuma alcool și a face gălăgie.

Scuarul se află pe teritoriul adiacent al Palatului Național „Nicolae Sulac” și este în gestiunea acestuia, iar „Casa lui Moș Crăciun” a fost „conservată” acolo de către autorități. Cel puțin acesta este răspunsul directorului Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, responsabil de organizarea Târgului.

„În perioada estivală aici vine foarte multă lume, fiind încălcată ordinea publică. De altfel, administrația instituției a fost nevoită să solicite ajutorul organelor de drept, deoarece se serveau băuturi alcoolice și era gălăgie”, a menționat funcționarul.

Mai mult, directorul „Moldova-Concert” spune că unele locații au fost păstrate pentru că Târgul de Crăciun va fi un proiect de durată și va fi organizat în fiecare an. Totuși, autoritățile nu au „conservat” nici un coș de gunoi pe strada 31 august 1989 din perimetrul străzilor Alexandru Pușkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni. „Căsuțele din lemn, precum și coșurile de gunoi amplasate în preajma acestora, au fost confecționate special pentru Târgul de Crăciun”, a declarat Locoman.

Târgul de Crăciun s-a desfășurat în perioada 15 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018 și a fost organizat de către Guvernul Republicii Moldova. Împreună cu „Moldova Concert”, își propun să extindă în următorii ani spațiul pentru târg.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.