Un consumator din Chişinău a avut parte de o situaţie mai puţin plăcută, după ce a dat la reparaţie un pandantiv din aur defect, iar a primit înapoi un alt pandantiv mai mic. Consumatorul a chemat poliția, iar după intervenţia Agenției pentru Protecția Consumatorilor a primit un pandantiv nou, asemănător celui propriu.

Astfel, consumatorul a apelat la serviciul de reparație prestat de un întreprinzător specializat în repararea și restaurarea bijuteriilor din metale prețioase. Consumatorul avea un pandantiv din aur defect pe care l-a înmânat restauratorului.

Conform înțelegerii, consumatorul a revenit în 30 minute pentru a prelua pandantivul reparat, dar mare i-a fost mirarea atunci când a primit un alt pandantiv mai mic.

Restauratorul a negat faptul că i-ar fi întors altă bijuterie, iar consumatorul a chemat poliția. Polițistul a întocmit un proces-verbal de constatare și l-a remis împreună cu reclamația consumatorului către Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Ca urmare a intervenției inspectorului Agenției, consumatorului i-a fost înlocuit pandantivul cu unul nou, asemănător propriului pandantiv.