„Dacă aţi avea posibilitatea ce minister aţi alege?” Răspunsul puţin neaşteptat al Maiei Sandu

Ex-ministrul Educaţiei Maia Sandu, iniţiatoare a unei noi mişcări politice, susţine că în cazul în care ar avea posibilitatea să aleagă ministerele pe care ar vrea să le preia viitorul său partid ar opta pentru două instituţii – ministerele Educaţiei şi cel al Finanţelor.

Întrebată la PRO TV, ce ministere ar alege dacă ar avea dreptul primei opţiuni în urma unor alegeri parlamentare, Maia Sandu a spus că, în primul rând „nu invidiază viitorul guvern, un guvern care va vrea să facă ordine în ţară, un lucru foarte complicat”.

„Totuşi pentru că m-aţi întrebat. Educaţia rămâne pentru noi cel mai important domeniu, de calitatea resurselor umane va depinde şi nivelul de competitivitate a acestei ţări. Educaţia rămâne o prioritate”, a răspuns ea.

Totodată, ex-ministrul Educaţiei a declarat că în egală măsură ar opta şi pentru Ministerul Finanţelor.

„În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor este extrem de important. Aş opta pentru o combinare între Ministerul Finanţelor şi cel al Economiei. În multe ţări există această formulă. Ministerul Finanţelor este important pentru că prin politica cheltuielilor publice, dar şi a veniturilor poţi să realizezi multe lucruri. Politica cheltuielilor înseamnă să impui reforme în toate sectoarele. Nu trebuie sectoarele să cheltuiască după inerţie banii pe proiecte ineficiente. Ministerul Finanţelor poate pune presiune şi poate determina reformele în toate sectoarele”, a răspuns Maia Sandu.

Potrivit ei, Ministerul Finanţelor poate „să creeze acest mediu de afaceri corect, pentru ca economia să crească şi ca economia să aibă venituri pentru cheltuieli eficiente”.

„Nu pot să mă limitez la un minister, vă spun două”, a menţionat zâmbind Maia Sandu.

La acelaşi post de televiziune, ex-ministrul Educaţiei a mai spus că este gata să renunţe la proiectul său politic, dacă actuala guvernare va implementa reforme care să schimbe spre bine situaţia din ţară.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.