Connect with us

Externe

Cutremur de 3,3 grade în Vrancea

Publicat

pe

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade s-a produs marți după-amiază în zona seismică Vrancea. Seismul cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 143, 2 kilometri.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la 140 de kilometri Nord de București, 49 km Vest de Focșani și 14 km Sud-Vest de Nereju.

De la începutul anului, în România s-au produs nouă cutremure cu magnitudini între 2,2 și 4,1 grade pe scara Richter.

În noaptea de 27 spre 28 decembrie, la ora 1.20, în zona seismică Vrancea s-a înregistrat un seism de 5,3 pe Richter, la o adâncime de 98,9 kilometri, care s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Republica Moldova.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc şi în 24 septembrie, la ora 2.11. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

51% dintre britanici sunt pentru rămânerea în UE, spun datele unui nou sondaj

Publicat

pe

De către

Circa 51% dintre britanici sunt pentru rămânerea ţării lor în Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare BMG pentru ziarul The Independent, relatează moldpres.md.

În total 1.508 de adulţi au fost intervievaţi între 5 şi 8 decembrie şi numai 41% s-au declarat acum în favoarea părăsirii UE de către Marea Britanie.  Aceasta înseamnă că cei care vor ca ţara lor să rămână îi depăşesc pe cei care doresc să iasă din UE cu 10 puncte, cea mai mare marjă de la referendumul din iunie 2016.

În referendumul de anul trecut, britanicii au votat cu 52 „contra” și 48% „pentru” a părăsi blocul comunitar, într-o campanie condusă de Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP) şi eurosceptici din cadrul Partidului Conservator.

Vineri, 15 decembrie, liderii UE şi-au dat acordul pentru începerea următoarei faze a negocierilor cu Marea Britanie pe tema Brexitului.

Citește mai departe

Externe

Procurorul general al Ucrainei: Mihail Saakaşvili urmează să fie extrădat în Georgia

Publicat

pe

De către

Fostul șef de stat georgian Mihail Saakaşvili, un lider important al opoziţiei ucrainene, urmează să fie extrădat în Georgia, a declarat procurorul general al Ucrainei, Yuri Luţenko, relatează site-ul Radio Europa Liberă și Mediafax. Procurorii susțin că au dovezi potrivit cărora Mihail Saakaşvili ar fi primit jumătate de milion de dolari de la un om de afaceri ucrainean, care are legături în Rusia, pentru a finanţa protestele anticorupţie din Ucraina.

Dacă procesul de extrădare către Tbilisi va suferi întârzieri,Saakaşvili ar putea fi judecat în Ucraina, a lăsat de înțeles Luțenko.

Mihail Saakaşvili a fost preşedintele Georgiei în perioada 2004-2013. El şi-a pierdut cetăţenia georgiană în 2015, când a acceptat cetăţenia ucraineană şi a preluat funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Petro Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

Citește mai departe

Externe

Noi proteste anti-Guvern, anunțate pentru astăzi, în toată România

Publicat

pe

De către

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate pentru astăzi, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România. Oamenii sunt nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei, de modul în care sunt adoptate acestea în Parlament, precum şi de modificările codului fiscal.

”Ieşim duminică să tragem un semnal de alarmă faţă de asaltul împotriva justiţiei. Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, denumit după discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011: “Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul”.

La București, protestatarii se vor strânge în Piaţa Victoriei începând cu ora 17.00, urmând să plece în marş spre Parlament la ora 18.00, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Universitate – Piaţa Unirii – Piaţa Naţiunilor Unite – Parlament, unde vor aprinde luminile telefoanelor mobile.

Proteste similare urmează să se desfășoare în Iași, Cluj, Vaslui, Galați, Timișoara și Constanța.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Social1 oră în urmă

Grădina Zoologică din Chișinău ar putea fi renovată

Grădina Zoologică din Chişinău ar putea fi extinsă cu încă 14 hectare şi renovată capital, transmite trm.md. Schimbările sunt prevăzute într-un ...

Externe3 ore în urmă

51% dintre britanici sunt pentru rămânerea în UE, spun datele unui nou sondaj

Circa 51% dintre britanici sunt pentru rămânerea ţării lor în Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare...

Externe5 ore în urmă

Procurorul general al Ucrainei: Mihail Saakaşvili urmează să fie extrădat în Georgia

Fostul șef de stat georgian Mihail Saakaşvili, un lider important al opoziţiei ucrainene, urmează să fie extrădat în Georgia, a...

Social6 ore în urmă

S-a stins din viață academicianul Andrei Galben, rectorul ULIM

Andrei Galben, rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, s-a stins din viaţă în noaptea de 16 spre 17 decembrie, la...

Externe7 ore în urmă

Noi proteste anti-Guvern, anunțate pentru astăzi, în toată România

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate pentru astăzi, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România. Oamenii sunt nemulţumiţi de modificările...

Diverse9 ore în urmă

Lapoviță și temperaturi negative pentru următoarele zile

Meteorologii anunță pentru astăzi, 17 decembrie, lapoviță și temperaturi scăzute. Vremea se va răci și în următoarele zile: Sursa: www.meteo2.md

Justiție10 ore în urmă

A murit Ion Vasilati, unul dintre primii judecători ai Curții Constituționale

La 81 de ani, s-a stins din viață Ion Vasilati, unul dintre primii judecători ai Curții Constituționale din Republica Moldova....

Advertisement

Opinii