Curtea de Apel a decis mentinerea in arest a lui Grigore Gore

Curtea de Apel (CA) Chisinau a refuzat astazi sa-l elibereze de sub arest pe ex-ofiterul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC), Grigore Gore, cunoscut pentru dezvaluirile facute la finele anului trecut, in legatura cu ceea ce al a numit „fabricare la comanda” a dosarului penal impotriva ex-primarului capitalei, Serafim Urecheanu, – transmite Info-Prim.
CA a respins recursul apararii lui Gore, lasand in vigoare decizia judecatoriei sectorului Rascani din capitala, din 19 mai, care a eliberat pe numele ex-ofiterului de la Anticoruptie un mandat de arest pe termen de 30 de zile.

Avocatul, Vasile Nicoara, sustine ca retinerea clientului sau este neintemeiata. „Recursul a fost respins fara ca instanta sa aduca motive. Consideram incheierea judecatii si aplicarea arestului neintemeiata”, a declarat avocatul.

La randul sau, Grigore Gore a declarat ca retinerea sa este o comanda si este legata de dezvaluirile facute despre „fabricarea dosarului Urecheanu”.

Procurorul, Cornel Bratunov, a refuzat sa discute cu presa.

Ex-ofiterul de urmarire penala a CCCEC a fost retinut la 18 mai curent, fiind invinuit de abuz in serviciu. In anul 2001, impotriva lui Gore a fost intentata o actiune penala. Potrivit Procuraturii municipale, acesta ar fi distrus, in acea perioada, doua dosare penale, determinand astfel eliberarea a doua persoane suspectate de comiterea unor infractiuni. In 2002, dosarul a fost clasat din lipsa componentei de infractiune, iar la finele anului trecut, dupa dezvaluirile facute, cauza penala a fost reinceputa.

La 20 decembrie 2004, la o conferinta de presa a fost prezentata o inregistrare video cu Grigore Gore, care declara ca procesele penale intentate primarului Serafim Urecheanu si secretarului Consiliului municipal Chisinau Vladimir Sarban au fost fabricate la comanda Procuraturii Generale si, nemijlocit, a presedintelui Vladimir Voronin. Procuratura Generala a respins aceste acuzatii, – noteaza Info-Prim. // Info-Prim

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.