Un moldovean şi-a restituit banii pentru un comision bancar exagerat, după intervenţia Agenției pentru Protecția Consumatorilor. Acesta urma să recepţioneze un transfer bănesc de peste hotare pentru care urma să achite un comision de 0,8%, însă după ce a aşteptat mai bine de o oră, banca i-a perfectat documentele necesare pentru un comision de 6%.

Astfel, potrivit APC, consumatorul a apelat call centrul unei bănci comerciale pentru a primi informații referitor la recepționarea unui transfer bănesc din România.

Operatorul i-a propus două opțiuni de ridicare a banilor: în numerar cu aplicarea comisionului de 6% sau prin transfer la un cont de card, cu aplicarea comisionului de 0,8%.

Consumatorul a optat pentru transferul la un cont de card și s-a apropiat la una din filialele băncii pentru a depune o cerere în acest sens. A completat cererea, iar după o așteptare de o oră și 20 minute, colaboratorul băncii a anunțat consumatorul că operațiunea de transfer pe contul de card nu poate fi efectuată și i-a perfectat documentele necesare pentru eliberarea numerarului cu aplicarea comisionului de 6%.

La ieșirea din filiala băncii, consumatorul a făcut o înscriere în în Registrul de reclamații, unde a descris situația. În termen de 14 zile, consumatorul a revenit și a verificat rubrica „Măsuri întreprinse de către administrația unității”, care nu era completată.

Astfel, consumatorul a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor, iar urmare a intervenției Agenției, consumatorului i-au fost restituită suma excesivă a comisionului încasat.