Connect with us

Politică

Cum a reacționat Valeriu Munteanu la îndemnul de a se retrage din campania electorală

Publicat

pe

Candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a scris o postare pe Facebook în care comentează îndemnul de a se retrage din cursa electorală pentru Primăria Chișinău care va avea loc pe 20 mai.

“Un locotenent al lui Andrei Năstase, pe numele lui Victor Ciobanu, un personaj șters, pe care nu îl recunoști pe stradă nici dacă l-ai văzut cu un minut înainte, îmi cere să mă retrag din cursă și apoi mă atacă cu grosolănie. Personajul mănâncă o bucată de pâine de la IPP și a prezentat public, împreună cu Arcadie Barbăroșie, Barometrul de Opinie Publică. Acolo, în timpul prezentării, a zis că eu ar trebui să mă retrag, că așa i-ar fi spus lui rezultatele de la BOP”, scrie Valeriu Munteanu, pe Facebook.

Candidatul liberal crede că Andrei Năstase este “slab şi incapabil să adune voturi, fără sprijinul liderului PAS, Maia Sandu”.

“Domnilor, voi nu vă dați seama cât sunteți de nevolnici? Păi dacă eu sunt atât de mic și neputincios, cum spuneți voi, cât de slab trebuie să fie candidatul vostru, încât are nevoie de voturile mele ca să nu se facă de râs la aceste alegeri? Cât de neputincios e candidatul vostru, încât i-am luat eu – care aș fi așa cum mă descrieți voi – voturile de care ar avea nevoie? Cât de neputincios e candidatul acesta că ajunge să cerșească voturile mele, el care, de bun ce este, a făcut praf toată „zestrea” de voturi ale Maiei Sandu și nu poate lua din ele nici măcar o zecime, chiar dacă îl plimbă președinta PAS de mână ca pe un școlar repetent și incapabil”, mai scrie Valeriu Munteanu.

Liberalul crede că pretendentul PPDA a rămas blocat în limitele a 10 la sută din preferinţele electoratului.
“Aveți cel mai slab candidat pe care l-ați fi putut avea, de asta a rămas blocat undeva la 10% și nu mai poate ieși de acolo. De asta ați ieșit acum la cerșit. Nici nu mă mir de Năstase, când văd ce locotenenți are. Așa slugă, așa stăpân!”, a adăugat politicianul.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Maia Sandu: Dacă pe 20 mai vom alege să stăm acasă supărați și dezbinați, să știți că alții nu vor sta acasă// VIDEO

Publicat

pe

De către

Lidera PAS Maia Sandu a lansat astăzi un îndemn către locuitorii capitalei să iasă la vot pe 20 mai și să voteze cu discernământ, cu responsabilitate și cu încrederea că împreună se poate reuși.

„Dvs prin maturitate și responsabilitate îi puteți opri pe candidații lui Plahotniuc și Dodon. Dacă pe 20 mai vom alege să stăm acasă supărați și dezbinați, să știți că alții nu vor sta acasă. Iar lipsa unui vot din partea noastră riscă să-l aducă la guvernare pe Ion Ceban sau Silvia Radu. Ei nu ne reprezintă și sunt parte din clanul hoților”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, ea a venit cu un apel către candidații cu aspirații pro-europene să facă echipă comună „pentru a elibera orașul de sub controlul hoților„.

„Vin cu un îndemn și către candidații care își declară sprijinul pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Își declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera orașul și țara de sub controlul hoților – Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii voștri să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei”, a spus Maia Sandu.

Pe 20 mai la Chișinău vor avea alegeri locale noi pentru funcția de primar al capitalei. În cursă sunt înscriși 11 candidați. Candidatul sprijinit de PAS este liderul PPDA, Andrei Năstase.

Citește mai departe

Politică

Comisarul European pentru Politici Regionale Corina Creţu va întreprinde o vizită la Chișinău

Publicat

pe

De către

Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Creţu, va întreprinde, în perioada 1719 mai, o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Pavel Filip.

“Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, și programele de cooperare transfrontalieră pot oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova”, a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei.

La Chișinău, înaltul oficial european se va întâlni cu Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, Liviu Volconovici, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, și cu Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană.

De asemenea, comisarul Crețu se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și mediului de afaceri.

Sâmbătă, 19 mai, comisarul pentru politică regională va vizita orașul Ungheni, una din localitățile în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea publicului larg de a afla informații despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană implementate în regiune.

 

Citește mai departe

Politică

CEC îndeamnă alegătorii să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale

Publicat

pe

De către

Alegătorii din localitățile unde pe 20 mai 2018 se vor desfășura alegerile locale noi, pentru funcția de primar, au posibilitatea să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale, atît în localurile secţiilor de votare, cît şi online, accesând pagina web a Comisiei www.cec.md la următorul link.

Modificări în listele electorale pot fi solicitate de către alegători, Comisiei Electorale Centrale sau biroului electoral, până pe 19 mai.

Totodată, cetățenii care au întrebări ce țin de organizarea și desfăşurarea alegerilor locale noi, pot telefona la linia de informare a alegătorilor: (+373) 22 88 01 01.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00, sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

Citește mai departe