Cum poti face o petitie la Parlamentul European

Cum poti face o petitie la Parlamentul European

Orice cetatean, actionand individual sau in grup, poate sa-si exercite in orice moment dreptul de a trimite petitii la Parlamentul European.

Orice rezident al Uniunii Europene, indiferent daca este sau nu cetatean al unuia din Statele Membre, in mod individual sau in asociere cu altii, poate sa trimita petitie la Parlamentul European, in legatura cu un subiect ce intra in sfera de actiune a Uniunii Europene (UE) si care il afecteaza in mod direct. Orice companie, organizatie sau asociatie cu sediul pe teritoriul Uniunii Europene isi poate exercita, de asemenea, dreptul la petitie.

O petitie poate fi o plangere sau o solicitare si se poate referi la probleme de interes public sau privat.

Petitia poate fi o solicitare individuala sau o cerere adresata Parlamentului European de a adopta o pozitie privind un subiect anume. Astfel de petitii acorda Parlamentului European oportunitatea de a atrage atentia asupra oricaror incalcari a drepturilor cetatenilor de catre un Stat Membru sau o institutie a Uniunii Europene.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.