Connect with us

Publicat

pe

În orașul Apatitî din regiunea Murmansk a avut loc în această dimineață un furt mai puțin obișnuit. În căutare urgentă de băutură, un bărbat din Rusia a furat un transportor blindat de armată MT-LB și a intrat cu el prin vitrina unui magazin alimentar .

Alexandr Vasiliev, care este șomer, a furat transportatorul din parcarea unei școli auto specializate DOSAAF, o organizație de stat, și a ajuns în oraș prin pădure. Potrivit informațiilor preliminare, făptașul era beat. În drum spre magazin, șoferul a “călcat în picioare” și o masina Daewoo Nexia, parcată în apropiere.

Presa rusă scrie că, înainte de a spulbera geamurile magazinului „Semia” de pe strada Severnaia 25, bărbatul de 30 de ani a organizat o adevărată vânătoare după sticla râvnită de alcool. Acesta  a coborât de câteva ori din transportorul blindat pentru a vedea mai bine pe unde să intre în magazin.

După impact, bărbatul a ieșit din vehiculul blindat și s-a îndreptat direct spre rafturile cu băuturi spirtoase, de unde a luat o sticlă de vin. Acesta o ținea în mână în momentul când oamenii legii l-au reținut.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Judecătoria orașului Moscova a menținut mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc

Publicat

pe

De către

Judecătoria orașului Moscova a menținut astăzi mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc, scrie ria.ru. La sfârșitul lunii noiembrie, o instanță din Moscova l-a anunţat în căutare internaţională pe președintele PD, Vlad Plahotniuc, pe motiv că ar fi vizat într-un dosar penal pentru tentativa de omor, comis de un grup de persoane motivat de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat pentru TV8 că este o acțiune de șantaj și intimidare politică la adresa liderului PDM.

“Această decizie vine în ziua în care la Chișinău este promulgată legea împotriva propagandei. În viziunea noastră este foarte clar că avem de a face cu o acțiune evidentă de hărțuire politică în scopuri clare”, a declarat pentru TV8 purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

De notat că, la finele lunii decembrie, Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și a constatat că aceasta este una motivată politic.

Mai mult, secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume.

Citește mai departe

Externe

Un moldovean și-a cumpărat mașină în Franța cu 3400 euro, dar a rămas fără ea la hotar

Publicat

pe

De către

Un moldovean a rămas fără mașina cumpărată în Franța, după ce poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au constatat că autoturismul marca Renault figura în bazele de date ca fiind furat din Franţa.

Cazul a avut loc pe 8 ianuarie, când în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, Leonid P., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Renault, ce avea aplicate numere de înmatriculare franceze.

La controlul de frontieră, polițiștii români au constatat că mijlocul de transport în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de Franţa la data de 28 decembrie 2017, iar autoturismului în cauză îi fuseseră atribuite alte plăcuţele de înmatriculare.

Leonid P. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză din Franţa, contra sumei de 3.400 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de 16.000 lei românești, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Citește mai departe

Externe

Un deţinut, declarat mort, a început să sforăie pe masa de autopsie. Familia cere eliberarea acestuia

Publicat

pe

De către

Familia unui deţinut care fusese declarat mort de medici înainte de a se trezi la autopsie a cerut eliberarea imediată a acestuia din închisoare, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Gonzalo Montoya Jimenez, în vârstă de 29 de ani, a început să sforăie pe masa de autopsie, duminică, la morga din oraşul Asturias. Cu patru ore înainte, decesul său fusese constatat de medicii închisorii din apropiere.

Medicii legişti trăseseră deja liniile pe corp în vederea efectuării autopsiei, dar deţinutul s-a trezit înaintea procedurii.

Marţi, deţinutul continua să fie spitalizat, iar autorităţile investighează circumstanţele medicale ciudate.

Deţinutul fusese găsit de gardieni în celulă duminică dimineaţă, fără semne vitale. Decesul fusese constatat iniţial de medicii închisorii, iar ulterior de un medic legist. În acest context, corpul deţinutului a fost transferat la morgă.

Rudele bărbatului afirmă că acesta a încercat să se sinucidă cu supradoze de medicamente şi cer eliberarea imediată, acuzând autorităţile că nu restricţionează accesul la substanţe medicale. “Deţinuţii pot lua orice medicamente vor”, declară Luis Manuel Montoya, unchiul deţinutului, citat de ziarul local La Voz de Asturias.

Unchiul şi alte rude ale deţinutului s-au adunat la spitalul din orăşelul Oviedo şi cer eliberarea urgentă a acestuia, denunţând neglijenţa autorităţilor.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani mai are de executat şapte luni din pedeapsa pentru furt de obiecte metalice în vederea reciclării.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe1 minut în urmă

Culmea poftei de alcool: Un bărbat a furat o blindată și a intrat într-un magazin alimentar// VIDEO

Un bărbat a furat un transportator blindat de armata cu care a spart vitrina unui magazin. Acesta avea nevoie neapărat...

Politică2 ore în urmă

Pavel Filip a prezentat noii membri ai Guvernului colectivelor de muncă: “Un nou an începe şi cu o nouă formulă guvernamentală”

Pavel Filip i-a prezentat astăzi pe noii membri ai Cabinetului de miniştri colectivelor de muncă pe care le vor conduce....

Externe4 ore în urmă

Judecătoria orașului Moscova a menținut mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc

Judecătoria orașului Moscova a menținut astăzi mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc, scrie ria.ru. La sfârșitul lunii...

Social5 ore în urmă

Silvia Radu: Pasajul subteran de pe Viaduct va fi reparat

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu a anunțat astăzi că a dispus începerea lucrărilor de reparație curentă a pasajului subteran...

Reportaje7 ore în urmă

De vorbă cu un agresor

Am ajuns la Drochia într-o dimineață de august. Aerul era încă rece și fraged, ca o frunză de aloe. Am...

Justiție7 ore în urmă

Preşedinte al Consiliului Superior al Procurorilor a fost ales procurorul Angela Motuzoc

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) şi-a ales astăzi preşedintele. Astfel, în cadrul procedurii de vot secret, prin majoritatea voturilor, în...

Politică7 ore în urmă

Igor Dodon: “Să aveți în vedere, domnilor din Guvern și din majoritatea parlamentară, că cetățenii totul văd și totul înțeleg”

“Miniștrii numiți azi sunt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care...

Advertisement

Opinii