CSM a decis: Mihai Poalelungi a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Mihai Poalelungi a fost numit judecător al Curții Constituționale din Republica Moldova. Candidatura acestuia a fost a fost aprobată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Mihai Poalelungi, președinte al Curții Supreme de Justiție, a fost singurul candidat înregistrat pentru fotoliul CC. Poalelungi urmează să ocupe această funcție în următorii șase ani.

Funcția de judecător la Curtea Constituțională a devenit vacantă după ce în ianuarie, Tudor Panțîru a demisionat din funcția de președinte și judecător al CCM, invocând motive personale.

Curtea Constituţională are șase judecători. Aceștia sunt desemnați de către Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistratului și pot deține funcția pe durata a două mandate.

De notat că anterior, Mihai Poalelungia declarat pentru Ziarul de Gardă că dorește ”să ajungă să facă o mai bună justiție constituțională în R. Moldova”.

”Mi-am depus candidatura la Curtea Constituțională pentru că vreau să devin judecător al acestei autorități. Între obiectul activității mele practice de la Strasbourg și domeniul dreptului constituțional există o legătură strânsă și cred că voi contribui în mod pozitiv la realizarea unei mai bune justiții constituționale în R. Moldova, în cazul desemnării mele în această funcție”. a declarat magistratul.

Totodată, acesta a declarat că nu „nu există niciun alt motiv care stă la baza acestui pas, așa cum s-a sugerat sau cum s-ar putea sugera în presă, cu rea-voință sau în necunoștință de cauză”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.