Cot la cot! Membrii Guvernului și ambasadorii vor munci împreună de Ziua Muncii

Membrii Guvernului și mai mulţi ambasadori acreditaţi în R.Moldova vor avea, în premieră, o şedinţă comună, la care se vor discuta priorităţile Executivului şi conlucrarea dintre Guvern și partenerii de dezvoltare. Şedinţa va fi organizată pe 1 mai şi are loc după vizita la Chişinău a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

„O ședință, într-un asemenea format, are loc pentru prima dată. Conlucrarea strânsă între Guvern și partenerii de dezvoltare demonstrează deschiderea actualei guvernări și dorința de a face transparent actul de guvernare”, a declarat Chiril Gaburici ieri la o întrevedere cu ambasadorii Suediei, Delegației Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a vorbit despre prioritățile actualului Cabinet de miniștri: consolidarea societății și reîntregirea țării, lupta cu corupția pentru a asigura atragerea investițiilor și dezvoltarea economică a Republicii Moldova și respectarea legii.

„Mă bucur că Guvernul are susținerea partenerilor de dezvoltare. Pentru noi este important ca reformele inițiate în diferite domenii să fie continuate și, astfel, să asigurăm parcursul european al țării”, a spus premierul.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a reiterat suportul instituțiilor europene pentru Republica Moldova. „Vizita de ieri a domnului Tusk, preşedintele Consiliului European, a fost una foarte constructivă și este o dovadă în plus că partenerii europeni susțin actualul Cabinet de miniștri, și pe Dumneavoastră personal, în intențiile de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova”, a menționat Pirkka Tapiola.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.