Coding Challenge, o nouă provocare pentru programatorii din Moldova

Coding Challenge, un concurs pentru programatori, va fi organizat în premieră de către Compania americană Mixbook în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC). Evenimentul va avea loc pe data de 24 iunie curent, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill.

Participanții la concurs vor primi câteva probleme de programare, pe care vor trebui să le rezolve timp de aproximativ două ore, utilizând un limbaj aprobat de regulamentul concursului.

Un juriu independent format din programatori seniori va selecta cele mai bune soluții ale participanților, iar finaliști vor primii premii de la Mixbook, un start-up IT din Silicon Valley, specializat în produse personalizate de fotografie digitală, cu un centru important de cercetare și dezvoltare în Republica Moldova.

„Am participat și la alte concursuri de acest gen și am reușit să intru în lista celor mai buni. Chiar dacă au fost și sarcini dificile, am învățat să lucrez în echipă și am descoperit că, dacă vrei, poți să înveți un limbaj nou de programare în doar 24 de ore. Voi veni la Coding Challenge pentru a-mi face noi cunoștințe și pentru că îmi place să rezolv probleme interesante. Și da, mi-ar plăcea să iau și vreun premiu”, spune Luca Schidu, o tânără care s-a înscris deja la Coding Challenge.

Potrivit organizatorilor, Coding Challenge este o posibilitate de a face schimb de experiență, de a învăța lucruri noi și de a cunoaște specialiști în domeniu. Compania Mixbook își propune să transforme Coding Challenge într-o tradiție anuală.

Participarea la acest concurs este gratuită, iar înregistrările se fac până în data de 19 iunie aici. Numărul participanților este limitat.

Evenimentul este organizat de către Mixbook și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.