Connect with us

Social

A coborât dintr-un BMW și a furat un ştergător de parbriz de la un Peugeot// VIDEO

Publicat

pe

Polițiștii capitalei sunt în căutarea unui tânăr care a sustras ștergătorul de parbriz de la un automobil Peugeot. Individul a fost surprins de camerele de supraveghere din curtea unui bloc de pe bd. Moscovei al capitalei.

Din imagini se poate de observat cum bărbatul a coborât dintr-un automobil de model BMW, a sustras un ștergător de parbriz de la un automobil Peugeot, parcat în curte, după care a urcat în automobil și a părasit locul infracțiunii.

Dacă se va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 32 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Persoanele care l-au recunoscut sau dețin informații despre identitatea  și locul aflării acestuia, sunt rugate să informeze Poliția la numerele de telefon:  069676136 sau 902

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Atenție! A fost emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Se așteaptă minime de până la -19 grade

Publicat

pe

De către

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Atenționarea intră în vigoare pe 25 februarie și va fi valabilă până pe 2 martie. Potrivit meteorologilor, în această perioadă se așteaptă minime de până la -19 grade.

În atenționarea SHS se menționează că răcirea vremii este cauzată de pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică.

Astfel, în perioada menționată se prevede schimbarea bruscă a temperaturii aerului în orele nocturne de până la -10..-15°C.

Pe 26 februarie și 1 martie de până la -15..-19°C. Temperatura medie a aerului se prevede cu 10-12°C mai scăzută față de normele climatologice.

Citește mai departe

Social

Mai mulți indivizi preparau și depozitau droguri într-o sală de sport. Polițiștii au ridicat droguri în valoare de 150 000 lei

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 zile. Conform legislației penale în vogoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani

Publicat

pe

De către

Polițiștii și procurorii din Chișinău au reținut patru persoane, originare din capitală, cu vârsta cuprinsă între 25 ani și 36 ani, care  preparau și distribuiau mai multor tipuri de droguri în proporții deosebit de mari.

Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie curent, pentru documentarea acțiunilor ilicite a membrilor grupării a fost infiltrat un agent sub acoperire, fiind efectuate mai multe achiziții de control .

Ast5fel, polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante într-o încăpere din subsolul unui bloc de locuit din sectorul Râșcani, care era reutilată în sală de sport. Fiecare dintre suspecți avea roluri bine determinat.

Totodată, de către polițiști și procurori au fost efectuate 10 percheziții autorizate la domiciliile tuturor membrilor grupării criminale cât și la sala de sport, unde au fost depistate și confiscate opt kilograme. de etnobotanice, pastile Ecstasy, pliculețe destinate ambalării drogurilor, bani obținuți din comercializarea drogurilor precum și banii marcați folosiți la achizițiile de control.

Cantitatea de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP.

Valoarea drogurilor confiscate a fost estimată la aproximativ 150 000 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 zile.

Conform legislației penale în vogoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Citește mai departe

Social

Alocațiile sociale pentru unele categorii de beneficiari vor crește. De majorări vor beneficia 78 100 persoane

Publicat

pe

De către

Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat și susținut în prima lectură, un proiect de modificare în acest sens.

Potrivit noilor prevederi, se va majora cu 20% mărimea alocaţiei sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani. Creșterea va fi stabilită și recalculată de la 1 ianuarie 2018. De aceasta vor beneficia circa 12 100 copii cu dizabilități și 27 300 persoane cu dizabilități din copilărie.

De asemenea, se va majora cu 10% alocaţia socială de stat pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copii în cazul pierderii întreţinătorului. La fel, va crește cu 5% alocaţia socială pentru persoanele vârstnice şi alocaţia pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere. Toate aceste creșteri vor fi stabilite și aplicate de la 1 aprilie 2018.

În total vor beneficia de majorări circa 78 100 persoane.

Conform calculelor estimative, pentru punerea în aplicare a prevederilor proiectului de lege sunt necesare mijloace financiare în mărime de circa 65 000,0 mii lei, care au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

Potrivit autorilor, proiectul de lege a fost elaborat în contextul îmbunătăţirii nivelului de protecţie a cetăţenilor şi are drept scop sporirea nivelului de incluziune socială a categoriilor vulnerabile.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social27 de minute în urmă

Atenție! A fost emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Se așteaptă minime de până la -19 grade

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Atenționarea intră în vigoare pe 25 februarie...

Politică1 oră în urmă

Deputata Maria Ciobanu, amenințată cu răfuiala fizică

Deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Maria Ciobanu a fost amenințată cu răfuiala fizică. Potrivit unui mesaj postat pe...

Social2 ore în urmă

Mai mulți indivizi preparau și depozitau droguri într-o sală de sport. Polițiștii au ridicat droguri în valoare de 150 000 lei

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 zile. Conform legislației penale în vogoare membrii grupării criminale riscă o...

Politică3 ore în urmă

Deputații și-au menținut votul asupra legii privind activitatea zilierilor, respinsă anterior de Igor Dodon

Parlamentul, în ședința de astăzi, a menținut votul exprimat anterior pentru executarea unor activităţi necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de zilieri, ...

Opinii3 ore în urmă

Predica lui Candu: Colegialitate! Omenie! Solidaritate!

De fabuloasa abilitate a deputatului Țuțu de a-și exprima coerent ceea ce pare a fi gânduri știam cu toții. Nici...

Social3 ore în urmă

Alocațiile sociale pentru unele categorii de beneficiari vor crește. De majorări vor beneficia 78 100 persoane

Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat...

Economie3 ore în urmă

Fritzmeier Group intenționează să investească în Zona Economică Liberă Bălți

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului german Fritzmeier Group, care intenționează să investească în zona...

Advertisement

Opinii