Connect with us

Publicat

pe

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău a fost cuprinsă astăzi de fum dens, în urma unui incendiu din subsolul edificiului. La fața locului a intervenit o autospecială.

Echipa de pompieri stabilind că la subsol de foc este cuprinsă o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, acoperită cu lucruri vechi.

Incendiul a fost localizat în aproximativ 15 minute, astfel evitând extinderea incendiului pe o suprafață mai extinsă.

Echipa de salvatori au mai rămas la fața locului, pentru lichidare și pentru excluderea altor situații de risc.

În urma acestui incendiu, nimeni nu a avut de suferit, iar circumstanțele și cauza urmează să fie cercetate și stabilite.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Aceștia forțau lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Publicat

pe

De către

Oamenii legii din capitală au reținut și documentat un tânăr de 19 ani și trei minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, toți patru din Chișinău, pentru pătrunderea în mai multe locuințe și garaje, de unde sustrăgeau tot ce le pica în cale. Prejudiciul cauzat se cifrează la 80 000 lei.

Poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi pătruns în cel puțin  6 locuințe și 11 garaje, forţând lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu. Furturile au avut loc în perioada septembrie 2017- ianuarie 2018.

Respectiv, poliţiştii au depistat lucrurile furate, care au fost  vândute unor persoane la preţuri reduse. În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt,  faptă care prevede amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Întrucât bănuiţii sunt minori, ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate. De asemenea, poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător şi să respecte măsurile de siguranţă antifurt.

Citește mai departe

Social

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați la Iași să marcheze Mica Unire

Publicat

pe

De către

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza, unioniștii pregătesc o serie de acțiuni patriotice. Cel mai mare și mai frumos eveniment, dedicat Micii Uniri, va avea loc la Iași, pe data de 24 ianuarie 2018.

Astfel, toți unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați în Piața Unirii din Iași, pe data de 24 ianuarie 2018, începând cu ora 08.00.

Cu această ocazie, Asociația „UNIREA – ODIP” organizează mai multe autocare, care vor porni din Chișinău cu sute de basarabeni.

Plecarea va avea loc miercuri, 24 ianuarie, la ora 05.00 dimineața din Piața Marii Adunări Naționale, iar întoarcerea va fi în aceeași zi, la ora 22.00.

„Noi, românii din Republica Moldova, dorim revenirea la Patria Mamă România. Această zi este importantă pentru noi, mai ales în contextul în care anul acesta marcăm Centenarul Marii Uniri. Dorim unirea cu România şi anularea Pactului Ribbetrop-Molotov”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Cei care vor să marcheze Mica Unire la Iași, sunt rugați să apeleze la numerele – 069 55 25 89 sau 068 888 455.

Citește mai departe

Social

Harta Drogurilor în Republica Moldova

Publicat

pe

De către

Poliția Națională a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a Republicii Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre consumul drogurilor în fiecare regiune.

Totodată, harta drogurilor oferă posibilitate Poliției să-și concentreze eficient forțele și resursele în regiunile cu risc ridicat de preparare și consum de droguri pentru a combate  și preveni acest flagel.

În perioada ‎2016-2017 Poliția Națională a desfășurat cele mai ample operațiuni antidrog din țară, fiind documentate 2422 infracțiuni privind traficul ilicit de droguri, scoase din circuit peste 530 kg de droguri, în valoare de aproximativ 30 000 000 lei, (valoarea acestora pe piața tenebră).

În topul celor mai consumate substanțe narcotice, se regăsesc: , marijuna, opiu și amfetaminele.

La fel, au fost ridicate instalații de preparare și distruse încăperi de producere și păstrare a drogurilor.

În această perioadă,1606 de persoane au fost implicate în infracțiuni de trafic de droguri, dintre care 93% au fost judecate.

Conform Codului Penal al RM, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu pînă la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social3 minute în urmă

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău, cuprinsă de fum dens// VIDEO

La ora 10:30, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că din subsolul hotelului de pe bulevardul Stefan cel Mare...

Economie11 minute în urmă

Camera de Comerț și Industire a simplificat procedura de eliberare a Carnetelor ATA pentru exportul temporar de mărfuri

De la începutul anului 2018, procedura de obținere a Carnetului ATA a devenit mai simplă și accesibilă. Aceasta după ce...

Social56 de minute în urmă

Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Aceștia forțau lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Social1 oră în urmă

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați la Iași să marcheze Mica Unire

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza, unioniștii pregătesc o serie...

Externe2 ore în urmă

Aligatori, blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord// VIDEO

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Economie2 ore în urmă

Indicele integrității publice. Republica Moldova, pe locul 56 din 109 state

Un clasament internațional al integrității publice a inclus, pentru prima dată, și Republica Moldova, care s-a plasat în anul 2017...

Social3 ore în urmă

Harta Drogurilor în Republica Moldova

Poliția Națională a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a Republicii Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre...

Advertisement

Opinii