Circa trei mii de persoane participă, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova. Cei adunaţi agită steaguri tricolore şi scandează “România Mare, vechile hotare” şi “Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”.

Marşul, ce are loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este “singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic”, scrie Mediafax.

Participanţii s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei – Strada Franceză – Piaţa “Sfântul Anton”.

Pe pancartele manifestanţilor sunt scrise mesaje precum “Vrem Unirea!’, “Unirea, obiectiv naţional” şi “Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor”.

Participanţii mai scandează “Unitate naţională!”, “Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, iar din când în când cântă, unul dintre versuri fiind “Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene”.

Aceeaşi sursă precizează că la finalul marşului va fi emis un apel către candidaţii la alegerile din noiembrie, prin care se cer “acţiuni grabnice pentru unire şi compatibilizarea sistemelor administrative”, după cum au anunţat, zilele trecute, organizatorii.