Connect with us

Externe

Cinci saci, plini cu milioane de cartele telefonice, găsiţi pe o stradă din Bucureşti

Publicat

pe

Un bărbat a făcut o descoperire şocantă pe o stradă din Bucureşti. Bărbatul a găsit cinci saci plini cu câteva milioane de cartele telefonice, scrie Jurnal.ro. Totul s-a întâmplat duminică, în zona Mihail Kogălniceanu, acolo unde Florin Ionescu a observat mai mulţi tineri care păzeau sacii.

Bărbatul a povestit că i-a întrebat dacă sacii sunt plini cu bani, moment în care tinerii au luat-o la fugă. Aşa a descoperit bucureşteanul că în saci se aflau câteva milioane de cartele telefonice active, de la toate companiile telefonice care activează în România.

După acest incident, Florin Ionescu s-a dus direct la… DNA pentru a anunţa descoperirea, însă procurorii l-au îndrumat către Poliţie.

“Sunt plini cu cartele telefonice, milioane, nu una, nu trei… milioane. Eu am estimat 5 – 7 milioane cartele telefonice. Dacă le găseau la mine spuneau că le-am folosit”, a povestit Florin Ionescu.

Poliţiştii de la Secţia 3 au deschis o anchetă şi urmează să stabilească de unde provin vin sacii plini cu milioane de cartele SIM şi să îi găsească pe cei doi indivizi.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Liderii partidelor de extremă dreaptă se întâlnesc la Praga

Publicat

pe

De către

Liderii partidelor europene de extremă dreapta, printre care lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen şi liderul Partidului Libertăţii din Olanda Geert Wilders, se întâlnesc astăzi în cadrul unei conferinţe controversate la Praga, Cehia. Poliţia cehă a întărit măsurile de securitate în oraş, unde sunt anunţate manifestaţii împotriva xenofobiei, informează agerpres.ro.

Reuniunea este organizată la invitaţia unui personaj nou pe scena extremei drepte europene, antreprenorul ceho-japonez Tomio Okamura, al cărui Partid pentru libertate şi democraţie directă (SPD), fondat în 2015, a obţinut 10,6% la alegerile legislative din octombrie. La întâlnire vor fi prezenți reprezentanți ai Partidului Libertăţii din Austria şi ai Ligii Nordului din Italia. Discuții se vor concentra pe cooperarea în Europa, în afara structurilor Uniunii Europene.

Autorităţile cehe au decis întărirea dispozitivului de securitate după ce o serie de grupări de stânga au anunţat manifestaţii, inclusiv în cartierul praghez unde are loc conferința.

Citește mai departe

Externe

Primarul de Iaşi: „În Constituţia României trebuie să fie prevăzut că Basarabia este teritoriul României”

Publicat

pe

De către

 

Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că Unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie prevăzută în Constituţia română, prin stipularea faptului că Basarabia şi nordul Bucovinei sunt teritorii româneşti, relatează Adevărul Moldova.

„Este dreptul nostru legitim să ne apărăm adevărul. De ce să-l ţinem sub preş? Dreptul legitim al României este să afirme că Basarabia şi nordul Bucovinei fac parte din teritoriul României, prin Constituţie”, a declarat Mihai Chirica vineri, 15 decembrie, într-o emisiune la IaşiTV.

„E viziunea noastră şi viziunea noastră nu poate fi contrazisă decât tot de noi. Prin urmare noi suntem cei care trebuie să ne creăm această viziune”, a remarcat Chirica.

Mihai Chirica a intrat în politică în 2012, când s-a înscris în Partidul Social Democrat, filiala Iași, și a fost ales pe listele acestuia în funcția de consilier local municipal PSD. După ce primarul Nechita a fost suspendat, în data de 25 mai 2015, Chirica a fost ales să asigure interimatul funcției de primar. Din postura de primar interimar, a fost ales apoi primar la alegerile din 2016.

Citește mai departe

Externe

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Publicat

pe

De către

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi legat de relația existentă dintre președinte și fondatorul Fondului de luptă împotriva corupției, a declarat astăzi secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov citat de Paginaderusia.ro.

”Nu îi spune pe nume. Da, și noi am observat acest lucru. Aparent, acest lucru se datorează atitudinii față de acea persoană, pe care președintele nu a ascuns-o în timpul conferinței de presă de ieri”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea de ce, vorbind în public despre Navalnîi, Putin din nou a evitat să-i pronunțe numele.

În timpul conferinței de presă anuale de ieri a lui Putin, jurnalista Xenia Sobciak l-a rugat pe Putin să explice de ce Navalnîi nu este lăsat să candideze la alegeri, în ciuda faptului că sentința penala împotriva lui a fost declarat ca ilegală de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

”În legatură cu personajele pe care le-ai menționat. Au pus deja aici întrebarea despre Ucraina. Vreți ca și la noi în pieţe să alerge zeci de astfel, scuzați-mă, de Saakașvili? Cei pe care i-ați numit sunt Saakașvili, numai ca varianta rusă. Și vreți ca un astfel de Saakașvili să destabilizeze situația din țară?”, a răspuns Putin.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Economie13 ore în urmă

Rosselhoznadzor va inspecta depozitele frigorifice din Moldova, destinate fructelor

O delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei Rosselhoznadzor va sosi pe 18 decembrie în Republica...

Diverse15 ore în urmă

Ana Munteanu, câștigătoarea „Vocea României”, și-a lansat prima piesă

Basarabeanca Ana Munteanu a câștigat marele trofeu „Vocea României” si premiul in valoare de 100.000 de euro. După ce a câștigat...

Social17 ore în urmă

Au crescut indemnizaţiile unice regionale la naştere în UTA Găgăuzia

Autorităţile din Găgăuzia au majorat de două ori indemnizaţiile unice regionale achitate la naşterea unui copil. O decizie în acest...

Externe17 ore în urmă

Liderii partidelor de extremă dreaptă se întâlnesc la Praga

Liderii partidelor europene de extremă dreapta, printre care lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen şi liderul Partidului Libertăţii din...

Diverse18 ore în urmă

Cum alegem produsele alimentare în prag de sărbători, sfaturi de la Agenția pentru Securitatea Alimentelor

În ajunul Crăciunului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor vine cu unele sfaturi şi recomandări, cu scopul de a ajuta cumpărătorii...

Externe20 de ore în urmă

Primarul de Iaşi: „În Constituţia României trebuie să fie prevăzut că Basarabia este teritoriul României”

  Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că Unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie prevăzută în Constituţia română, prin...

Economie21 de ore în urmă

Legea bugetului de stat pentru 2018, votată în lectură finală

Cu votul a 55 din totalul de 101 de deputați, Parlamentul a votat, în ședința de vineri, 15 decembrie, Legea...

Advertisement

Opinii