Connect with us

Diverse

Cinci plaje din Dalmația pe care merită să le vizitezi în 2018

Publicat

pe

Croația este o destinație nouă pentru turiștii moldoveni, însă popularitatea plajelor de pe litoralul croat crește de la an la an. Industria turismului a exploadat odată cu aderarea țării la Uniunea Europeană, iar în 2018 plajele din Croația sunt pregătite mai mult ca niciodată să găzduiasă turiști cu diverse preferențe și buget.

Fie că îți planifici o călătorie cu gașca sau îți dorești o vacanță liniștită alături de partenerul tău, Croația este destinația perfectă. Croația are peste o mie de insule pitorești, orașe medievale, plaje uimitoare, golfuri romantice și ascunse, iar odată ajuns acolo vei putea alege activitățile care sunt mai aproape de sufletul tău.

Am încercat să facem un top al celor mai frumoase plaje de pe litoralul croat pentru a vă ușura căutările de vacanță, dar și să vă vor transpune imaginar în aceste zile de februarie pe una dintre plajele cu apă limpede și vederi spectaculoase.

Plaja Velika din Omis

Orașul Omis, situat la 21 km de Split are mai multe plaje care bucură ochii turiștilor, însă cea mai adorată de vizitatori rămâne a fi plaja Velika. De asemenea, plaja Velika este considerată una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Croația.

Pentru că este poziționată în imediata apropiere de gura râului Cetina apa este de adâncime mică, ceea ce o face ideală pentru familii cu copii mici și nu doar. Este o plajă nisipoasă, numai bună pentru jocuri în apă. Un alt avantaj este distanța mică de centrul orașului, ceea ce vă va ajuta să combinați mai multe activități și excursii.

Bacvice

Bacvice este una dintre cele mai cunoscute plaje din orașul Split, un oraș Soare în adevăratul sens al cuvântului pentru că se poate lăuda cu 2700 de ore de soare anual. Numele Bacvice îl poartă și cartierul unde este poziționată plaja.

Golful Bacvice are o lungime de 600 m, iar partea de nisip este de 180 metri. Restul golfului este o pasarelă pavată.  Se află la cinci minute de oraş. Înconjurată de cafenele, baruri şi restaurante, Bacvice este locul unde localnicii şi vizitatorii mănâncă supe uşoare de stridii şi paste cu fructe de mare.

Această plajă a fost, de asemenea, distinsă cu steagul albastru.

Zlatni Rat

Să trecem la Brac, cea mai mare insulă din arhipeleagul Split. Ritmul de dezvoltare intens al țării face ca Brac să se transforme într-o suburbie a orașului Split, fiind conectată excelent pe cale maritimă.

Cea mai importantă atracție turistică a insulei este plaja Zlatni Rat, o destinație de vis pentru amatorii de surfing. Forma plajei se modifică în funcție de curenți și de vântul dominant, ceea ce va aduce și mai mult mister în vacanța ta acolo. Priveliștea este una de vis și vei avea în față exact imaginile celebre pe care le-ai văzut în reviste de turism atunci când se vorbea despre Croația.

Makarska

Riviera Makarska este impresionantă! Palmierii, apa cristalină, asortsate frumos cu cafenele chic îți vor face vacanța perfectă.

Plaja Makarska este potrivită familiilor cu copii, cât și aventuroșilor care vor dori să încerce activități acvatice. Este o plajă pietroasă cu apă care are o nuanță albastră și pură.

Ca bonus vei avea în față priveliștea muntelui Biokovo, cel mai înalt munte din Dalmația.

Punta rata

Această plajă a fost numită de experți, în repetate rânduri, una dintre cele mai frumoase plaje de prundiș din lume, fiind situată pe un promontoriu acoperit cu pini.

Este o plajă cu pietriș, însă dispune și de o porțiune acoperită de nisip la intrarea în mare – perfectă pentru copii. Pinii din apropierea plajei vă vor oferi umbră chiar și în cea mai aridă perioadă a zilei.

Sperăm că v-am trezit pofta de călătorii și dorința de a vizita Croația. Nu uitați că planificarea vacanței cu câteva luni înint vă va ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de cazare, dar și vă va ajuta să salvați ceva bani.

Călătorie frumoasă vă dorim și vă așteptăm cu impresii post vacanță în comentarii!

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Interes german pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești

Publicat

pe

De către

Posibilitățile de dezvoltare a Aeroportului Internațional Mărculești, cu implicarea concernelor internaționale, au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu Dieter Posch, membru al Consiliului de Administrare al Aeroportului Frankfurt, ex-ministru pentru afaceri economice, transport și dezvoltare regională din Hessen, Republica Federală Germania.

Oficialii au remarcat că potențialul Aeroportului Internațional Mărculești va putea fi valorificat prin implementarea unui sistem de management profesionist. În acest sens, partea germană sa arătat dispusă să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel.

Drept urmare, aeroportul va deveni un centru de afaceri capabil să asigure conexiunea dintre CSI și UE, inclusiv datorită poziției geografice favorabile.

Prim-ministrul a accentuat că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect și va menține în continuare o comunicare directă cu potențialii investitori, în mod special pe subiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de afaceri și sporirea capacității economice a țării.

În context, Pavel Filip s-a referit la eforturile întreprinse de Executiv pentru îmbunătățirea climatului investițional și simplificarea relației dintre mediul de afaceri și stat.

În altă ordine de idei, părțile  au menționat importanța colaborării în domeniul științific, pe segmentul transferului de cunoștințe și a schimbului de experiență dintre profesorii din Republica Moldova și Germania.

În special, a fost apreciat aportul părții germane la dotarea Colegiului de Inginerie din oraşul Străşeni, unde, după modelul de instruire duală, vor fi pregătite cadre calificate pentru companiile din țara noastră, preponderent în sectorul automotive.

Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din Mărculești, are o suprafață de 265,2 hectare și dispune de o infrastructură complexă. În 2017 Aeroportul a fost transmis din subordinea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Economiei.

Citește mai departe

Diverse

Filip dă asigurări că “Moldova va primi în acest an două tranșee din ajutorul de 100 de milioane de la UE”

Publicat

pe

De către

Republica Moldova va primi în acest an două tranșe din ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune Prime.

“Sunt absolut încrezător că vom primi și prima tranșă. M-au asigurat că anul acesta va fi și a doua tranșă din asistența macrofinanciară. Discuțiile au fost destul de serioase fiindcă aceștia sunt bani”, a declarat şeful Guvernului.

“Eu particip deja la a III-a reuniune și m-am simțit ca la o discuție între prieteni, or prietenii nu vorbesc întotdeauna numai de bine. Au fost remarcate progresele pe care le-a înregistrat Republica Moldova cu referire la Agenda de Reforme, care a fost implementată, cu referire la relațiile noastre cu Fondul Monetar Internațional și implementarea programului pe care-l avem cu acesta. Progresele pe care le-am înregistrat și pe celelalte dimensiuni, care mai sunt încă problematice, vorbim aici despre justiție, frauda bancară, discuțiile în jurul codului electoral”, a precizat premierul.

Citește mai departe

Diverse

Ziua Victoriei și Ziua Europei în același loc. Programul activităților organizate de PD

Publicat

pe

De către

O serie de activități pentru toate vârstele vor fi organizate, în centrul Chișinăului, de 9 mai, de către Partidul Democrat din Moldova. Locuitorii și oaspeții Capitalei sunt invitați să marcheze Ziua Victoriei și Ziua Europei, se arată într-un spot video lansat de partid.

Astfel, de la ora 10, în scuarul Catedralei, cei prezenți vor fi serviți cu terci ostășesc, vor asculta fanfara și vor admira antrenamentele câinilor salvatorilor. Copiii vor avea posibilitatea să deseneze pe asfalt.

Programul va continua cu o paradă a tradițiilor și a cântecelor populare, iar oamenii veniți în centrul orașului vor fi invitați la o horă mare a prieteniei și a păcii. Ulterior, maestrul Doga va veni cu surprize pentru iubitorii de muzică.

Seara va fi organizat un concert grandios, cu participarea artiștilor renumiți din țară și străinătate, Începând cu ora 19.00, pe scenă vor urca Irina Rimes, Delia, formația ”Blue” și Thomas Anders – solistul trupei Modern Talking. Organizatorii promit că vor fi și invitați-surpriză.

Citește mai departe