Cinci persoane din Ceadâr-Lunga au sustras dintr-un bancomat din orașul Odessa 2 000 000 de grivne, 2400 de dolari și 650 euro. Cei cinci făceau parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea infracțiunilor contra patrimoniului pe teritoriile Republicii Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

Grupul a fost documentat și monitorizat timp de patru luni, iar informaţia depre faptul că figuranții intenționau să comită o infracțiune pe teritoriul regiunei Odessa a fost transmisă autorităților din Ucraina.

Serviciile Operative din regiunea Odessa i-au reținut în flagrant delict pe cei cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, originari din Găgăuzia, domiciliați în raionul Ceadâr-Lunga. Aceștia au reușit să sustragă din bancomat amplasat pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Odessa mijloace bănești în sumă de 2 000 000 de grivne, 2400 de dolari și 650 euro.

Suspecții au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și în Federația Rusă. Aceștia și-au recunoscut vina, fiind reținuți pentru 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

La momentulactual, forțele de ordine întreprind măsuri în vederea stabilirii complicității suspecților reținuți la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.