Connect with us

Social

Cinci membri ai unei grupări criminale, reținuți pentru punerea în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope

Publicat

pe

Cinci membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru punerea în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope, în proporţii deosebit de mari.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţii s-a stabilit că în perioada ianuarie – iunie 2018, inculpaţii au primit au obţinut pentru realizare droguri, după care le-au transportat, păstrat şi realizat pe întreg teritoriul municipiului Chişinău.

Reţinerea indivizilor a avut loc concomitent, în câteva sectoare ale capitalei.

În momentul în care aceştia intenţionau să comercializeze droguri, iar fiind percheziţionaţi, asupra lor au fost depistate şi ridicate 20 tuburi de masă plastică, 15 pacheţele şi 22 de pliculeţe termoizolate cu material polimeric, în care se afla substanţă narcotică.

De asemenea, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistate şi ridicate droguri, un cântar, tuburi şi un laptop, prin intermediul căruia erau identificaţi potenţialii cumpărători ai substanţelor narcotice.

Cei cinci au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 3 la 7 ani închisoare.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Andrei Năstase în preajma cinematografului Gaudeamus: Grozavu și Codreanu să spună foarte clar despre ce este vorba// VIDEO

Publicat

pe

De către

Primarul nou ales Andrei Năstase s-a deplasat astăzi la cinematograful Gaudeamus, acolo unde a început demolarea acoperișului. Potrivit lui, lucrările de demontare au început de miercuri, pe ascuns, fără să se ia măsurile de protecție necesare.

Totodată, el a cerut viceprimarului Nistor Grozavu și primarului interimar Ruslan Codreanu să vină cu un comunicat de presă în care să spună foarte clar despre ce este vorba în cazul cinematografului.

„Pentru că altfel vor lăsa loc pentru speculații și interpretări și nu este cazul. Municipalitatea nu poate fi antrenată în tot felul de speculații”, a declarat Năstase, aflat la fața locului.

Mai mult, el i-a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu ca în perioada de până la validarea mandatului său să nu mai elibereze autorizații de demolare.

Andrei Năstase a atenționat că demolarea acoperișului are loc cu încălcări ale cadrului normativ, de-a lungul perimetrului fiind puse doar niște pietre, care ar trebui să atenționeze șoferii să nu parcheze mașinile.

„S-au pus niște pietre de-a lungul perimetrului, la o distanță de 4-5 metri de perete, ca marcaj ca mașinile să nu fie parcate, fără să se asigure dacă aici vor trece oamenii. Am înțeles că demontarea acoperișului a avut loc pe parcursul zilei de ieri și alaltăieri, pe ascuns, fără să se ia măsurile de protecție necesare, așa cum prevede cadrul normativ. Am încercat să iau legătura cu responsabilii de la Primărie, dar nu-mi mai răspunde nimeni la telefon”, a spus Năstase.

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut. Proprietarul cinematografului a primit o autorizaţie de demolare și de construcție a unui complex multifuncțional încă în anul 2016.

Citește mai departe

Social

METRO Cash & Carry Moldova, premiat al treilea an consecutiv pentru Calitate

Publicat

pe

De către

Compania METRO Cash & Carry Moldova a fost  premiată pentru al treilea an consecutive cu cea mai mare distincţie în domeniul calităţii – Laureat al “Concursului pentru realizări în domeniul calităţii 2017”.

În cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor pentru concursul “Marca comercială a anului”, organizată  în data de 31 Mai 2018, compania METRO Cash & Carry Moldova a primit cea mai mare distincţie – Laureat al “Concursului pentru realizări în domeniul calităţii 2017”. Concursul se desfăşoară anual, sub egida Camerei de Comerţ si Industrie din Republica Moldova, având obiectivul de a premia rezultatele semnificative obţinute la capitolul calitatea produselor şi serviciilor prestate de către agenţii economici autohtoni, dar si asigurarea implementării metodelor eficiente de management al calităţii în cadrul întreprinderii.

Aceasta distincţie este rezultatul eforturilor şi implicării tuturor angajaţilor companiei METRO Cash & Carry Moldova care au implementat şi menţin standarde înalte de calitate în cadrul companiei, astfel încât clienţii magazinelor să se bucure de produse sigure şi de calitate. Menţinerea standardelor înalte de calitate este una din priorităţile strategice ale companiei, deoarece siguranţa şi satisfacţia clienţilor reprezintă una din valorile de bază ale companiei. 

Compania METRO Cash & Carry Moldova deţine începând cu anul 2015 certificatul ISO 22000:2005. Certificatul ISO 22000:2005 este un standard internaţional de calitate pentru companiile, din cadrul lanţului de producţie din industria alimentară, care identifică, evaluează si controlează toate pericolele fizice, chimice sau biologice care sunt generate de materii prime,  mediu, personal, echipamente sau procesele de producţie. Prin implementarea standardului ISO 22000:2005 METRO Cash & Carry Moldova demonstrează abilitatea de a controla pericolele la siguranţa alimentului, în scopul furnizării de produse finale sigure, care sa îndeplinească cerinţele de siguranţa a alimentului.

METRO este unul din specialiştii internaţionali in domeniul vânzărilor en-gros şi retail. Compania își desfășoară activitatea în 35 țări și angajează peste 150,000 de oameni din întreaga lume.  În anul financiar 2016/17, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de aproape €37 miliarde. Compania oferă soluții individualizate pentru a satisface cererea la nivel regional și internațional pentru clienții săi angrosiști și din vânzări cu amănuntul.  Prin intermediul mărcilor sale comerciale  METRO/MAKRO Cash & Carry și Real, precum și prin intermediul serviciilor de livrare și prin inițiativele privind digitalizarea, compania METRO stabilește standardele pentru viitor: focalizarea pe client, soluții digitale și modele de afaceri sustenabile. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, avan trei magazine, peste 25000 de articole in fiecare magazine si peste 600 de angajaţi.

Pentru mai multe informații accesați paginile www.metroag.de; www.metro.md 

Citește mai departe

Social

Doi tineri au jefuit o stație PECO din capitală. Unul din ei, cu mască pe față, l-a îmbrâncit pe operator și a înhățat banii// VIDEO

Publicat

pe

De către

Jaf la o stație PECO din capitală.  Doi indivizi au intrat în staţie, l-au bătut pe operator şi au furat 38.641 de lei. Potrivit Poliției capitalei, este vorba despre doi tineri, cu vârstele de 21 și 23 de ani, originari din Chișinău și raionul Anenii-Noi.

Astfel, poliţiştii au constatat, ulterior, că, unul dintre ei era angajat la această staţie PECO. Acesta știa unde sunt păstrați banii şi ar fi organizat jaful.

În imaginile video difuzate de oamenii legii se poate de observat că unul din hoți, cu mască pe față, a intrat rapid, l-a îmbrâncit puternic pe casier, a înhățat bani și s-a făcut nevăzut.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vinovăția.

Aceştia au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru jaf, conform legislație penale în vigoare.

Bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 5 până la 7 ani.

Citește mai departe