Ceremonie de comemorare a ostaşilor români cu ocazia Zilei Eroilor, la Cimitirul de Onoare de la Țiganca// FOTO

O ceremonie de comemorare a ostaşilor români căzuți pe câmpul de luptă s-a desfășurat joi, de Ziua Eroilor Neamului, la Cimitirul de Onoare de la Țiganca, raionul Cantemir.

Evenimentul a marcat și aniversarea a 10-a de la inaugurarea cimitirului ostașilor români din această localitate.

În cimitirul de la Țiganca — aproximativ trei kilometri est de Prut — sunt îngropați 1020 de ostași români, căzuți în luptele din iunie-iulie 1941 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial .

Printre participanții la acțiunea comemorativă s-au numărat ministrul apărării al R.Moldova, Anatolie Şalaru, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, mitropolitul Basarabiei, arhiepiscopul Chișinăului și exarh al plaiurilor, ÎnaltpPeasfințitul Petru, reprezentanți ai corpului diplomatic militar acreditat în Republica Moldova, ofițeri din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților locale și raionale din raionul Cantemir și localitățile Cania, Stoianovca și Țiganca.

Evenimentul — care a implicat depuneri de coroane de flori la mormintele ostașilor români și un scurt program artistic susținut de elevi ai liceului teoretic ‘Dmitri Cantemir’ din zonă — a avut loc la inițiativa Ambasadei României la Chișinău, cu sprijinul Mitropoliei Basarabiei și al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

cimitir tiganca

cimitir tiganca

salaru

cimitir tiganca

cimitir tiganca

cimitir tiganca

cimitir tiganca

Foto: Facebook/ Ministerul Apărării/ Dmitrii Vosimeric

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.