Cei mai mai multi straini returnati fortat din Romania provin din Republica Moldova

Conform datelor prezentate de conducerea Oficiul Roman pentru Imigrari, in evidentele acestei institutii in Romania sunt inregistrati in prezent 50.240 de cetateni straini. Celor 50.240 de straini li se reinnoieste periodic dreptul de sedere, sunt verificati si li se cunoaste situatia pe teritoriul tarii, transmite www.deca.md cu rteferinta la www.promptmedia.ro
In acest an, pentru asigurarea controlului in mediul strainilor si depistarea celor cu sedere ilegala, cadrele Oficiului Roman pentru Imigrari au efectuat 3.929 actiuni de prevenire si combatere a sederilor ilegale ale strainilor. In cadrul actiunilor desfasurate, 2.916 straini au fost depistati in situatii ilegale, fapt ce a condus la luarea masurilor legale de indepartare de pe teritoriul tarii. Majoritatea strainilor depistati se aflau in marile aglomerari urbane din Bucuresti, Constanta, Iasi, dar si in zona apropiata frontierelor cum ar fi Galati, Timis, Arad, Bihor.
Pana la data de 15 noiembrie 2007, Oficiul Roman pentru Imigrari a luat masuri de indepartare de pe teritoriu a 4.281 de cetateni straini. Dintre acestia, 3.872 au primit decizii de returnare, iar 401 straini au fost returnati fortat, din care un numar de 13 fiind condusi sub escorta pana in tarile de origine.
Cei mai mai multi straini returnati fortat provin din Republica Moldova – 179, Turcia – 86, China – 22, insa palierul este foarte larg incluzand cetateni din India, Maroc, Nigeria, Iran, Liberia, Nepal, Republica Dominicana, Sudan, Camerun, Somalia etc. Strainii returnati fortat au fost depistati in majoritatea cazurilor in Bucuresti (100), dar si pe zona de vest, pe raza judetelor Arad (72) si Bihor (44). Din cei 401 straini returnati fortat, 229 nu au respectat conditiile legale referitoare la sederea pe teritoriu, iar 172 au trecut ilegal frontiera, majoritatea cazurilor fiind semnalate pe zona de vest a tarii. De precizat este faptul ca dintre strainii returnati, 257 au fost luati initial in custodie publica, in 177 de cazuri returnarea survenind pana in 30 de zile de la date introducerii in centrele de cazare. In ceea ce priveste solicitarile de azil, in acest an au fost inregistrate, la nivelul Oficiului, 523 de cereri, ponderea detinand-o cetatenii irakieni, sarbi, turci si somalezi. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.