Cea mai mare fabrică de ulei din Moldova își mărește capacitatea de producție. Se deschide o nouă hală de 9,5 milioane dolari

Cea mai mare fabrică de producere a uleiului din Moldova, Floarea Soarelui, își mărește capacitatea de producție datorită deschiderii unei noi hale moderne de extracție a uleiului. Construcția acesteia se finalizează în luna mai 2018.

Capacitatea de producție a halei va permite prelucrarea a peste 1200 de tone de semințe de floarea-soarelui pe zi, ceea ce este mai mult de 300 mii tone pe an, anunță grupul de companii Trans OIL, din care face parte întreprinderea.

Potrivit sursei citate, investiţiile în construcția și echiparea noii hale vor fi de 9,5 milioane de dolari.

Vechea hală, construită în anii 1960, putea procesa până la 800 de tone de semințe de floarea-soarelui pe zi sau până la 200.000 de tone pe an. Pe lângă toate acestea, echipamentul său era depășit și nu îndeplinea cerințele necesare.

Echipamentul pe noua platformă de producere a fost livrat și instalat de compania “EuropaCrown” Ltd.

Stella Ostroveţcaia, director general SA Floarea soarelui a declarat că, astăzi, când problema creșterii eficienței producției este extrem de acută, este necesar să se utilizeze tehnologii moderne și avansate.

„Acest lucru se poate realiza numai din contul introducerii proceselor ce permit reducerea costurilor și minimizarea pierderilor, dar totodată menținând  și îmbunătățind indicatorii calitativi și cantitativi. Modernizarea procesului de producție va conduce în mod inevitabil la creșterea competitivității produsului final și ne va permite să ne menținem pozițiile de lider pe piață și să ne extindem prezența pe piețele din alte țări”.

Grupul de companii Trans OIL a declarat că pentru sezonul 2018-2019 a asimilat investiții de peste 13 milioane de dolari. Este vorba despre două proiecte implementate la fabrica Floare Soarelui din orașul Bălți și un alt proiect în Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.