Connect with us

Externe

Ce a păţit un tânăr în Dubai, după ce a atins accidental un alt bărbat

Un britanic riscă trei ani de închisoare în Dubai, după ce a atins din greșeală șoldul unui alt bărbat, încercând să nu își verse băutura, scrie Metro.

Jamie Harron, un tânăr în vârstă de 27 de ani, se afla într-un bar alături de alți prieteni și ținea în mână o băutură, plimbându-se prin localul aglomerat. Pentru a nu-și vărsa paharul, el își ținea cealaltă mână în față și încerca să își facă loc printre clienții barului.

La un moment dat, el a atins din greșeală un alt bărbat, iar 20 de minute mai târziu poliția l-a arestat pe britanic.

„Sunt șocat că s-a ajuns atât de departe”, a declarat tânărul, care trebuia să stea în Dubai doar două zile, apoi să plece în Afganistan. Acum, el se află deja de trei luni în custodia poliției din Emirate.

„Am martori, chiar și bodyguardul de la bar. Nu pot să cred că s-au făcut aceste acuzații, în condițiile în care eu am respectat toate legile”, a spus tânărul.

Tânărul a fost ulterior concediat și nu se poate întoarce în Marea Britanie, întrucât autoritățile din Emiratele Arabe Unite i-au confiscat pașaportul. Bărbatul a fost arestat pentru „indecență în public”. El urmează să meargă la tribunal, unde va încerca să convingă judecătorul să îl lase să se întoarcă acasă.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Autocar de pe ruta Moscova-Chişinău, implicat într-un accident în regiunea Orlov

Un autobuz de pe ruta Moscova-Chișinău a fost implicat într-un accident pe autostrada M2-Crimeea, din regiunea Oryol. Incidentul s-a produs în dimineața zilei de 17 octombrie.

Presa rusă scrie că șoferul unui automobil de model Volkwagen Tuareg a tamponat din spate un taxi de model Volkswagen Polo, al cărui șofer a pierdut controlul volanului și a lovit, la rândul său, autocarul Neoplan care circula pe cursa Moscova-Chișinău.

În urma impactului, unul din pasagerii taxiului, în vârstă de 44 de ani, a decedat pe loc, iar un alt pasager a fost internat la spital.

Din fericire, pasagerii autocarului nu au avut de suferit.

Citește mai departe

Externe

Un tânăr din Moldova, care lucra la un şantier de construcţie din regiunea Leningrad, a murit

Un tânăr de 23 de ani, originar din Republica Moldova, care a mers la muncă în Federaţia Rusă, a decedat în regiunea Leningrad. Cazul a avut în dimineaţa zilei de 16 octombrie în localitatea Volhov.

Tânărul muncea ca macaragiu la un şantier de construcţie. Potrivit martorilor, în timpul lucrărilor, el a atins din greşeală liniile de tensiune înaltă, fiind electrocutat pe loc.

Medicii care au sosit la faţa locului nu au putut decât constata decesul moldoveanului.

Presa rusă scrie că poliţiştii nu au constatat alte semne de moarte violenţă.

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transmis la centrul de medicină legală pentru a determina cauza exactă a morții lucrătorului. La şantierul de construcţie este efectuată o verificare.

Citește mai departe

Externe

Fragmente dintr-un laborator spațial, asupra căruia China a pierdut controlul, s-ar putea prăbuși pe Terra

Fragmente din laboratorul spațial distrus ”Tiangong 1”, asupra căruia China a pierdut controlul în 2016, s-ar putea prăbuși pe Terra, potrivit experților în domeniul spațial, informează marți DPA citată de Agerpres.

În august 2016 a ieșit la iveală faptul că, după șase ani în spațiu și numeroase experimente, China nu a mai putut controla nava de 8,5 tone, care se va prăbuși necontrolat pe Terra.

Potrivit autorităților chineze din domeniul spațial, laboratorul se învârte în jurul Pământului pe o orbită care își micșorează constant dimensiunile, iar coborârea necontrolată va începe, cel mai târziu în aprilie 2018, deși analistul spațial australian Morris Jones spune că astfel de calcule nu sunt tocmai ”exacte”.

”Cea mai mare parte din Tiangong va arde în atmosferă, dar unele fragmente mai voluminoase, cum ar fi rezervorul de combustibil, ar putea ajunge pe suprafața Pământului”, a declarat Jones pentru DPA.

”Va arăta precum o minge de foc pe cer. Va putea fi observată și de pe Pământ”.

Cu toate acestea, Jones nu a dat de înțeles că ar fi motive de îngrijorare.

”Riscul pentru oameni este foarte mic, dar nu este egal cu zero. E posibil să producă pagube materiale… dar este totuși un scenariu puțin probabil.”

În cazul în care ”Tiangong 1” va provoca pagube materiale sau omenești, China va fi făcută răspunzătoare, a declarat pentru DPA expertul spațial american Leonard Davis.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social9 ore în urmă

Şomerii care beneficiază de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi comunitare

Şomerii înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la...

Politică9 ore în urmă

Maia Sandu îl invintă pe Vlad Plahotniuc la o dezbatere publică: Poate veni cu prompterul

Liderul PAS, Maia Sandu, îl invită la o dezbatere publică pe președintele PDM Vlad Plahotniuc pe probleme și soluții concrete ce...

Important11 ore în urmă

49 de persoane din nouă raioane vor primi indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ

Guvernl va aloca 2,04 milioane lei, sub formă de indemnizații unice, pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste,...

Important12 ore în urmă

Mandatul EUBAM va fi prelungit cu încă trei ani

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina (EUBAM) va fi prelungit cu încă trei...

Important12 ore în urmă

Şeful ANRCETI şi-a dat demisia! Premierul solicită formarea unei comisii de anchetă

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de premierul...

Important12 ore în urmă

Igor Dodon anunţă acțiuni “la scară națională” de susținere a formei prezidențiale de guvernare

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi „demararea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare”. Şeful statului a...

Social13 ore în urmă

Maşina unui moldovean, spulberată pe un traseu din Ungaria. Şoferul a decedat

Un accident tragic, în urma căruia a decedat un cetăţean al Republicii Moldova, s-a produs astăzi în Ungaria pe autostrada...

Advertisement

Opinii