CCA considera necesara adoptarea unei noi legi a audiovizualului pina la finele anului 2005

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) se pronunta pentru adoptarea unei noi legi a audiovizulaului pe motiv ca actualul act legislativ "este depasit si nu este in stare sa asigure cadrul normativ pentru functionarea audiovizuaulului autohton".

CCA va solicita Parlamentului ca acest act legislativ sa fie adoptat pina la finele anului curent, asa cum prevede si Planul de actiuni Uniunea Europeana – R.Moldova.

Ion Mihailo, presedintelui CCA, a declarat in sedinta de miercuir a Consiliului ca legea in vigoare a fost adoptata in 1995, cind functionau doar 35 institutii ale audiovizualului si ca activitatea lor era monitorizata de 23 de specialisti ai CCA. "in prezent, numarul posturilor de radio si televiziune din R.Moldova depaseste cifra de 200, in timp ce numarul persoanelor care le monitorizeaza a ramas acelasi", a spus Mihailo.

Membrii CCA au afirmat in cadrul sedintei ca "actuala lege a devenit o adevarata frina in calea dezvoltarii audiovizualului autohton", mai ales ca majoritatea posturilor de radio si TV din R.Moldova se bazeaza pe retransmisia unor canale straine, fara a produce emisiuni proprii.

Ion Mihailo a precizat ca noul proiect de lege al audiovizualului a fost expertizat de Consiliul Europei si se afla acum in Parlament.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.