Connect with us

Social

Caz tragic în Rezina! Un bărbat s-a trezit dimineaţa şi a găsit un tânăr fără suflare în curtea sa

Publicat

pe

Un bărbat din satul Ţareuca, raionul Rezina, a avut şocul vieţii sale, atunci când s-a trezit dimineaţa şi a găsit un tânăr fără suflare în curtea sa. Păstrându-şi calmul, omul a chemat oamenii legii, care au şi depistat presupuşii ucigaşi, care s-au dovedit a fi doi locuitori din aceeaşi localitate.

Publicaţia locală www.cuvintul.md scrie că acest caz a avut loc în seara zilei de 9 octombrie, după ora 22.00. Pe una din străzile satului, doi tineri de 14 ani şi, respectiv, de 18 ani, ar fi întâlnit victima.

Între ei s-ar fi iscat un conflict spontan. Cei doi l-ar fi bătut pe tânăr până au constatat că nu mai răsuflă. Pentru a ascunde urmele crimei, agresorii ar fi dus corpul neînsuflețit în curtea gospodarului care l-a găsit.

Ajunsă la faţa locului, grupa operativă a constatat pe corpul tânărului decedat multiple leziuni în regiunea capului și abdomenului, care au putut fi cauza decesului.

Minorul est cercetat în stare de libertate. Cel de al doilea cu vârsta de 18,5 ani a fost reținut, el recunoscându-și vina.

Pe cazul dat este pornită urmărire penală și dacă vina celor doi va fi demonstrată în judecată, dânșii riscă privațiune de libertate de la 12 până la 15 ani fiecare.

Foto: Cuvintul.md

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Social

Fetița, care a dispărut din curtea blocului, a fost RĂPITĂ. Infractorii au cerut de la mama ei 3 500 euro

Publicat

pe

De către

Fetița de nouă ani din Chișinău, care dispăruse în după-amiaza zilei de 10 octombrie din curtea blocului, a fost răpită de unul dintre frații săi de 16 ani. Acesta, împreună cu un alt complice de 16 ani, au cerut de la mama minorei 3 500 de euro. Potrivit oamenilor legii, minora nu și-a dat seama că este victima unui șantaj.

Șeful Poliției Chișinău, Corneliu Groza, a menționat astăzi la o conferință de presă că la 10 octombrie unul dintre frașii fetei dispărute a anunţat că minora a ieşit din domiciliu în curte pentru a se juca și nu s-a mai întors acasă.

La fața locului, oamenii legii au stabilit că nu este o simplă dispariție, ci că minora a fost răpită, iar rudele sunt șantajate pentru a primi remunerare din partea infractorilor.

„Mama a primit două mesaje: „Dacă vreți să vă vedeți fiica înapoi aveti o oră la dispoziție să aduceți 3 500 de euro la strada Mircea cel Bătrân 5/3, într-o pungă neagră între etajul 16, 15, pe scările de siguranță. Şi vă avertizez că dacă văd poliția, dumneavoastră nu o să vă mai vedeți fiica”, a menționat Corneliu Groza.

Potrivit lui, în jurul orei 14:00, în adiacent, a apărut unul dintre infractori, care timp de 40 de minute a monitorizat zona, după care a luat banii. Acesta a fost reținut de către angajații poliției.

La audieri s-a stabilit că în răpire mai este implicat  un infractor cu care se afla cu minora. Ulterior, în sectorul Centru în adiacentul Spitalului nr. 1 a fost reținut al doilea infractor , iar fetița a fost salvată.

Procurorul sectorului Ciocana, Ion Munteanu, a spus că planul a fost pus la cale de unul din frații fetiței, care a mai avut anterior probleme cu legea.

„Fetița nu a realizat că este victima unui șantaj. Fratele a acționat ingenios, a convins-o să se deplaseze cu el și a creat o impresie că nu este în pericol și că mama cunoaște că se află cu dânsul”, a menționat el.

Fetița de 9 ani face parte dintr-o familie monoparentală. Părinții ei sunt în proces de divorț. Fratele implicat în răpire nu locuia acasă.

Citește mai departe

Social

Atenție! Trenul Chișinău – Iași (Socola) va circula doar în zilele de sâmbătă și duminică

Publicat

pe

De către

„Calea Ferată din Moldova” a anunțat astăzi modificări în orarul circulației trenurilor. Începând cu această săptămână, trenul de pe cursa Chișinău – Iași (Socola) va circula doar în zilele de sâmbătă și duminică.

CFM va monitoriza în continuare fluxul de călători pe această cursă, astfel că, odată cu majorarea acestuia, periodicitatea circulației va fi schimbată.

Prețul unui bilet pentru trenul de pe cursa Chișinău – Iași variază în funcție de clasa de confort, după cum urmează: clasa III – 90 lei, clasa a II-a – 100 de lei și clasa I – 130 de lei. Garnitura pornește din Gara Chișinău la ora 06:16, iar returul din Iași se va face la ora 17:42.

De asemenea, CFM reamintește că trenul de pe cursa Chișinău – Odessa circulă, începând de astăzi, de trei ori per săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în loc de șapte cum a fost în perioada estivală.

Acesta pornește din Gara Chișinău la ora 06:57, iar controlul vamal este efectuat înainte de îmbarcarea în tren.

Citește mai departe

Social

Moldovagaz anunță despre schimbarea adresei Centrului de deservire a consumatorilor din Chișinău

Publicat

pe

De către

SA „Moldovagaz” anunță consumatorii din Chișinău despre faptul că, din 16 octombrie, Centrul de Deservire a Consumatorilor va deservi cetățenii din sediul nou: mun. Chișinău str. Pușkin 64, (intrarea din partea Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi) şi va activa conform programului obișnuit:

– luni, marți, joi, vineri – de la 800 până la 1900.

– miercuri – de la 800 până la 2000 .

– sâmbătă – de la 800 până la 1300.

Consumatorii mun. Chișinău vor fi deserviți de 6 operatori pentru soluționarea următoarelor chestiuni:

1. Semnarea, modificarea, suspendarea, rezilierea contractului de furnizare a gazelor naturale.

2. Facturarea volumului de gaze naturale consumate.

3. Recepționarea plăților pentru gazele naturale furnizate.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com