Connect with us

Social

Caz tragic în Rezina! Un bărbat s-a trezit dimineaţa şi a găsit un tânăr fără suflare în curtea sa

Publicat

pe

Un bărbat din satul Ţareuca, raionul Rezina, a avut şocul vieţii sale, atunci când s-a trezit dimineaţa şi a găsit un tânăr fără suflare în curtea sa. Păstrându-şi calmul, omul a chemat oamenii legii, care au şi depistat presupuşii ucigaşi, care s-au dovedit a fi doi locuitori din aceeaşi localitate.

Publicaţia locală www.cuvintul.md scrie că acest caz a avut loc în seara zilei de 9 octombrie, după ora 22.00. Pe una din străzile satului, doi tineri de 14 ani şi, respectiv, de 18 ani, ar fi întâlnit victima.

Între ei s-ar fi iscat un conflict spontan. Cei doi l-ar fi bătut pe tânăr până au constatat că nu mai răsuflă. Pentru a ascunde urmele crimei, agresorii ar fi dus corpul neînsuflețit în curtea gospodarului care l-a găsit.

Ajunsă la faţa locului, grupa operativă a constatat pe corpul tânărului decedat multiple leziuni în regiunea capului și abdomenului, care au putut fi cauza decesului.

Minorul est cercetat în stare de libertate. Cel de al doilea cu vârsta de 18,5 ani a fost reținut, el recunoscându-și vina.

Pe cazul dat este pornită urmărire penală și dacă vina celor doi va fi demonstrată în judecată, dânșii riscă privațiune de libertate de la 12 până la 15 ani fiecare.

Foto: Cuvintul.md

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Ziua de 1 iunie 2018, declarată zi liberă

Publicat

pe

De către

Ziua de vineri, 1 iunie curent, va fi considerată zi de odihnă, iar ziua de sâmbătă, 23 iunie zi lucrătoare.

Executivul a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.

Prin această decizie autorităţile îşi propun să ofere părinților posibilitatea de a marca 1 iunie împreună cu copiii, în această zi fiind organizate un șir de evenimente în toate localitățile din țară.

În conformitate cu practica internațională, data de 1 iunie este declarată oficial în Republica Moldova „Ziua ocrotirii copilului”.

Citește mai departe

Social

SUA oferă 3,5 milioane dolari pentru proiecte în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media

Publicat

pe

De către

Guvernul a aprobat, astăzi, semnarea unui amendament la Acordul de Asistenţă privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, semnat în septembrie 2016 la Chişinău, între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit documentului, SUA va oferi asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari, adiţional la suma totală a fondurilor de 36,1 milioane de dolari.

Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecţiei copiilor (programul „Copilăria mea” – 2 milioane de dolari) şi pentru dezvoltarea mass-media independente (1,5 milioane de dolari).

Beneficiari ai proiectelor vor fi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, profesioniștii independenţi din mass-media, în special cei implicaţi în producţia de film şi televiziune la nivel local şi internaţional.

Iniţiativa de semnare a Amendamentului aparţine Guvernului SUA. Acesta urmează să fie semnat la Chişinău, în luna mai curent. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul Acordului.

Citește mai departe

Social

Un nou semafor inteligent în Chişinău. Unde a fost instalat// FOTO

Publicat

pe

De către

Un nou semafor inteligent a fost instalat pe șos. Balcani, intersecție cu strada Petricani din sectorul Râșcani al capitalei. Acesta va fi pus în funcţiune începând cu data de 17 mai., ora 10.00.

Obiectivul inteligent de fluidizare a circulației rutiere este alcătuit din 9 semafoare pe bază de LED, direcționate prin GSM și dotate cu senzori pentru colectarea informațiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă pe durata a 24 ore.

Decizia de a monta obiectivului de semafor pe una din cele mai aglomerate intersecții cu șoseaua de centură a capitalei a fost luată pentru a spori securitatea circulației din zonă, reducerea ambuteiajelor și fluidizarea traficului rutier.

Lucrările de construcție a semaforului au durat două săptămâni și au fost executate de către întreprinderea „NET-Sistem” SRL, iar costul total al lucrărilor este 660 mii lei.

De asemenea, în zonă a fost realizate lucrări de amenajare a intersecției, prin instalarea indicatoarelor de circulație, asfaltarea și aplicarea marcajului rutier.

Menționăm că un obiectiv similar de semafor a fost montat la finele anului trecut, pe șoseaua Balcani, intersecție cu str. Tudor Vladimirescu, orașul Durlești și satul Dumbrava, comuna Trușeni.

Citește mai departe