Connect with us

Social

Câteva idei pentru a câștiga bani din internet

Publicat

pe

Dacă veți dedica suficient timp și energie pentru acest scop, puteți învăța cum să câștigați bani legal pe Internet. Unele activități vă vor permite să obțineți niște bani în plus la venitul dumneavoastră obișnuit. Altele pot deveni treptat principala dumneavoastră activitate.

 1. Participați la sondaje 

Îndeplinind astfel de sarcini pe Internet puteți câștiga bani sau produse. Găsiți site-ul corespunzător cu sondajele, menționând în motorul de căutare ”sondajele plătite”. Conectați-vă la mai multe site-uri pentru a spori probabilitatea obținerii unei sarcini mai bine plătite. Înregistrați-vă e-mail-ul pe acele conturi și verificați poșta electronică atât cât puteți de des, pentru a răspunde cât mai operativ ofertelor angajatorilor.

 • Nu plătiți niciodată pentru participarea la sondaj.
 • Pe site-ul sondajului, studiați politica de confidențialitate. Asta vă va oferi încrederea că informațiile dumneavoastră personale nu vor fi vândute unor părți terțe.
 1. Testați site-uri web 

Testarea la distanță implică studierea din punctul de vedere al utilizatorului a unui site necunoscut și scrierea unei recenzii către proprietarul acestuia. Cele mai multe teste durează aproximativ 15 minute. Testarea include executarea pe site a unor acțiuni concrete, specificate într-un scenariu pe care-l primiți de la angajator și înregistrarea lor pe video. De exemplu, vi se poate solicita să treceți prin procedura de selectare și cumpărare a bunurilor pe site-ul furnizorului.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 • un computer cu microfon;
 • cea mai recentă versiune a browserului web;
 • o conexiune la Internet de mare viteză.
 1. Repetitor

Multe familii preferă să utilizeze serviciile unui repetitor online. E mai comod pentru că nu necesită deplasare la un centru de studii și e mai ieftin decât dacă ar veni profesorul la domiciliu. În funcție de nivelul de pregătire, puteți ajuta copiii cu temele sau consulta un student. Trebuie să aveți un computer personal și un internet de mare viteză. În diferite cazuri, cerințele pentru locul vacant de repetitor sunt diferite. Unii angajatori sunt interesați de experiența de muncă, alții – de studiile și profesionalismul dintr-un anumit domeniu.  Însă pentru majoritatea, absolvirea unei trepte superioare de învățământ este foarte importantă. Există chiar și companii care caută clienți pentru dumneavoastră, sau vă publică CV-ul pe site-ul lor și permit clienților să-și aleagă propriul repetitor.

 1. Scrieți texte

Studiați principiile de realizare a unui text comercial. Apoi cercetați diferența dintre textele scrise pentru tipar și cele pentru blogurile sau site-urile de știri online, pentru că, adesea, rezultatul muncii unui freelancer este publicat pe Internet. Nu e prea mare diferența. În ambele cazuri conținutul trebuie să fie calitativ și coerent, însă pentru internet materialul ar trebui ajustat în conformitate cu standardele de informare adecvate pentru cititorii online.

 • Din cauza dimensiunii reduse a fontului în textele online, cititorii tind să scaneze vizual conținutul, de sus în jos, înainte de a-l citi. Faceți textul cât mai ușor de citit: divizați informația și evidențiați momentele – cheie în text.
 • Utilizați piramida inversată în expunerea informației. Asta înseamnă că la început scrieți faptul, și apoi aduceți argumentele.
 • Exprimați-vă gândurile în cel mai simplu limbaj posibil, așa ca informația să fie înțeleasă și de un elev. Evitați utilizarea terminologiei inutile sau complexe.
 • Utilizați cuvinte – cheie și fraze care vă vor îmbunătăți ratingul în motoarele de căutare.
 1. Vindeți haine online

Rezervați-vă câteva zile libere sau un weekend pentru a face curățenie generală în locuință. Scotociți dulapurile și depistați lucrurile pe care nu le-ați mai folosit demult. Dați deoparte obiectele pe care doriți să le aruncați, să le dăruiți sau să le vindeți. Selectați separat articolele de vânzare și împărțiți-le pe categorii:

 • cărți, CD-uri și DVD;
 • articole de colecție și suvenire;
 • jucării;
 • unelte;
 • haine (fuste, pantaloni, veste…).

Creați un cont de vânzător pe resursele specializate. Acolo va trebui să furnizați informații personale (nume, prenume și date financiare pentru procesarea plăților). Postați fotografiile obiectelor pe care le vindeți și purcedeți la promovarea magazinului online. Folosiți toate rețelele sociale posibile, urmăriți preferințele utilizatorilor și păstrați o atitudine amabilă față de clienți. Încercați să răspundeți la toate întrebările potențialilor cumpărători. Fiți politicos și profesionist. Feedback-ul bun de la clienți vă îmbunătățește ratingul și vă ajută să vă creșteți vânzările. Împachetați cu grijă toate produsele, în special cele fragile, și trimiteți bunurile imediat ce primiți plata. În caz contrar, articolul poate fi deteriorat în timpul transportului sau poate ajunge la cumpărător cu întârziere, fapt ce va afecta, în cele din urmă, reputația dumneavoastră de vânzător. pastedGraphic.png

Citește mai departe
Advertisement

Social

Un funcționar din Găgăuzia, amendat cu 20 mii de lei pentru că a refuzat să treacă testul de alcoolemie

Publicat

pe

De către

Șeful departamentului relații externe din cadrul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vitalii Vlah, a primit o amendă de 20 de mii de lei, după ce, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, a refuzat să treacă testul de alcoolemie în timp ce conducerea un Chevrolet prin orașul Comrat.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către șeful procuraturii Comrat, Ruslan Caraivan.

Cazul a avut loc la 5 noiembrie 2017, când Vitalii Vlah se deplasa la volanul automobilului prin localitate. Polițiștii au stopat mașina, însă acesta nu ar fi oprit.

În cele din urmă, polițiștii au întocmit un proces verbal în care au indicat că acesta a refuzat să se supună procedurii, iar ulterior Vlah a fost dus la Inspectoratul de Poliție Comrat.

La 5 decembrie 2017, pe numele lui Vitalii Vlah a fost aplicată o amendă de 20 de mii de lei, care a fost achitată la 19 decembrie.

Cazul a ajuns abia acum în atenția publică, după ce a fost prezentat pe rețelele de socializare un filmuleț în care se vede că funcționarul evită să treacă testul de alcoolemie și încearcă să telefoneze pe cineva, mai scrie CrimeMoldova .

Citește mai departe

Social

Dorin Ciornîi, numit în funcţia de director interimar al Regiei Transport Electric Chişinău

Publicat

pe

De către

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, l-a numit în funcţia de director interimar al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” pe Dorin Ciornîi.

Dorin Ciornîi, care ocupă funcţia de şef de producţie în cadrul ÎM „Exdrupo”, a fost detaşat, începând cu data de 16 martie, să asigure interimatul funcţiei de director al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău”, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de director al întreprinderii.

Funcţia de director al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” a rămas vacantă la data de 9 martie, când a expirat contractul de management cu ex-directorul întreprinderii, Gheorghe Morgoci.

Citește mai departe

Social

Organizaţiile necomerciale vor fi înregistrate de Agenţia Servicii Publice. Alte noutăți în acest domeniu

Publicat

pe

De către

Ministerul Justiţiei va transmite atribuțiile de înregistrare a organizaţiilor necomerciale către Agenţia Servicii Publice. În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a votat în lectură finală, un proiect de modificare a legislației în acest sens.

Noile modificări prevăd că Agenţia Servicii Publice va înregistra publicaţiile periodice şi agenţiile de presă, asociaţiile obşteşti, inclusiv  filialele şi reprezentanţele acestora, fundaţiile, filialele şi reprezentanţele fundaţiilor străine, patronatele, sindicatele, cultele religioase şi părţile componente ale acestora.

De asemenea, va înregistra partidele politice şi organizaţiile de mediere.

Totodată, Ministerul Justiției va avea dreptul de avertizare a unor organizaţii necomerciale în cazul constatării abaterilor de la prevederile statutare, de sesizare a instanţei judecătoreşti pentru suspendarea activităţii sau lichidării organizaţilor necomerciale în cazul în care activitatea pe care o desfăşoară este contrară prevederilor legale.

De asemenea, în actele legislative care reglementează crearea, organizarea şi funcţionarea organizaţiilor necomerciale a fost revăzut şi micşorat termenul de înregistrare a unei organizaţii necomerciale de la 30 zile la 15 zile.

Un alt aspect revăzut este transferarea către Agenţie a competenţelor de înregistrare nu doar a asociaţiilor obşteşti republicane şi internaţionale, dar şi cele locale.

Această modificare are scopul de a dezvolta principiul ghişeului unic și asigurarea evidenţei unice şi comprehensivă a persoanelor juridice.

Potrivit autorilor, transferul unor competenţe ale Ministerului Justiţiei către alte autorităţi publice constituie o soluţie optimă în contextul reformei administraţiei publice şi  delimitează funcţiile de elaborare şi de promovare a politicilor de cele de implementare a acestora.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social2 ore în urmă

Un funcționar din Găgăuzia, amendat cu 20 mii de lei pentru că a refuzat să treacă testul de alcoolemie

Șeful departamentului relații externe din cadrul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vitalii Vlah, a primit o amendă de 20 de...

Economie2 ore în urmă

Air Moldova a semnat acord cu Fly Dubai. Pasagerii vor putea călători spre încă 95 de destinaţii din 44 de ţări

Pasagerii companiei Air Moldova au posibilitatea de a călători spre  încă 95 de destinaţii din 44 de ţări din Europa,...

Social18 ore în urmă

Dorin Ciornîi, numit în funcţia de director interimar al Regiei Transport Electric Chişinău

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, l-a numit în funcţia de director interimar al ÎM „Regia Transport Electric...

Politică18 ore în urmă

Moțiunea simplă înaintată vicepremierului Iurie Leancă a picat

Deputații au respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra politicii  interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de...

Social18 ore în urmă

Organizaţiile necomerciale vor fi înregistrate de Agenţia Servicii Publice. Alte noutăți în acest domeniu

Ministerul Justiţiei va transmite atribuțiile de înregistrare a organizaţiilor necomerciale către Agenţia Servicii Publice. În ședința plenară de astăzi, Parlamentul...

Reintegrare20 de ore în urmă

Tiraspolul continuă să fortifice infrastructura structurilor sale de forţă în preajma satului Bâcioc

Delegația Republicii Moldova la CUC a atenționat că Tiraspolul continuă să fortifice infrastructura structurilor sale de forţă în preajma satului...

Social20 de ore în urmă

Silvia Radu: Gheretele care strică aspectul orașului pleacă acolo unde le e locul, la gunoi

Primăria Chişinău a anunțat astăzi că de la începutul campaniei de curăţenie de primăvară ”Facem curat lună” în sectorul Buiucani...

Advertisement

Opinii