Connect with us

Social

Câteva idei pentru a câștiga bani din internet

Publicat

pe

Dacă veți dedica suficient timp și energie pentru acest scop, puteți învăța cum să câștigați bani legal pe Internet. Unele activități vă vor permite să obțineți niște bani în plus la venitul dumneavoastră obișnuit. Altele pot deveni treptat principala dumneavoastră activitate.

 1. Participați la sondaje 

Îndeplinind astfel de sarcini pe Internet puteți câștiga bani sau produse. Găsiți site-ul corespunzător cu sondajele, menționând în motorul de căutare ”sondajele plătite”. Conectați-vă la mai multe site-uri pentru a spori probabilitatea obținerii unei sarcini mai bine plătite. Înregistrați-vă e-mail-ul pe acele conturi și verificați poșta electronică atât cât puteți de des, pentru a răspunde cât mai operativ ofertelor angajatorilor.

 • Nu plătiți niciodată pentru participarea la sondaj.
 • Pe site-ul sondajului, studiați politica de confidențialitate. Asta vă va oferi încrederea că informațiile dumneavoastră personale nu vor fi vândute unor părți terțe.
 1. Testați site-uri web 

Testarea la distanță implică studierea din punctul de vedere al utilizatorului a unui site necunoscut și scrierea unei recenzii către proprietarul acestuia. Cele mai multe teste durează aproximativ 15 minute. Testarea include executarea pe site a unor acțiuni concrete, specificate într-un scenariu pe care-l primiți de la angajator și înregistrarea lor pe video. De exemplu, vi se poate solicita să treceți prin procedura de selectare și cumpărare a bunurilor pe site-ul furnizorului.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 • un computer cu microfon;
 • cea mai recentă versiune a browserului web;
 • o conexiune la Internet de mare viteză.
 1. Repetitor

Multe familii preferă să utilizeze serviciile unui repetitor online. E mai comod pentru că nu necesită deplasare la un centru de studii și e mai ieftin decât dacă ar veni profesorul la domiciliu. În funcție de nivelul de pregătire, puteți ajuta copiii cu temele sau consulta un student. Trebuie să aveți un computer personal și un internet de mare viteză. În diferite cazuri, cerințele pentru locul vacant de repetitor sunt diferite. Unii angajatori sunt interesați de experiența de muncă, alții – de studiile și profesionalismul dintr-un anumit domeniu.  Însă pentru majoritatea, absolvirea unei trepte superioare de învățământ este foarte importantă. Există chiar și companii care caută clienți pentru dumneavoastră, sau vă publică CV-ul pe site-ul lor și permit clienților să-și aleagă propriul repetitor.

 1. Scrieți texte

Studiați principiile de realizare a unui text comercial. Apoi cercetați diferența dintre textele scrise pentru tipar și cele pentru blogurile sau site-urile de știri online, pentru că, adesea, rezultatul muncii unui freelancer este publicat pe Internet. Nu e prea mare diferența. În ambele cazuri conținutul trebuie să fie calitativ și coerent, însă pentru internet materialul ar trebui ajustat în conformitate cu standardele de informare adecvate pentru cititorii online.

 • Din cauza dimensiunii reduse a fontului în textele online, cititorii tind să scaneze vizual conținutul, de sus în jos, înainte de a-l citi. Faceți textul cât mai ușor de citit: divizați informația și evidențiați momentele – cheie în text.
 • Utilizați piramida inversată în expunerea informației. Asta înseamnă că la început scrieți faptul, și apoi aduceți argumentele.
 • Exprimați-vă gândurile în cel mai simplu limbaj posibil, așa ca informația să fie înțeleasă și de un elev. Evitați utilizarea terminologiei inutile sau complexe.
 • Utilizați cuvinte – cheie și fraze care vă vor îmbunătăți ratingul în motoarele de căutare.
 1. Vindeți haine online

Rezervați-vă câteva zile libere sau un weekend pentru a face curățenie generală în locuință. Scotociți dulapurile și depistați lucrurile pe care nu le-ați mai folosit demult. Dați deoparte obiectele pe care doriți să le aruncați, să le dăruiți sau să le vindeți. Selectați separat articolele de vânzare și împărțiți-le pe categorii:

 • cărți, CD-uri și DVD;
 • articole de colecție și suvenire;
 • jucării;
 • unelte;
 • haine (fuste, pantaloni, veste…).

Creați un cont de vânzător pe resursele specializate. Acolo va trebui să furnizați informații personale (nume, prenume și date financiare pentru procesarea plăților). Postați fotografiile obiectelor pe care le vindeți și purcedeți la promovarea magazinului online. Folosiți toate rețelele sociale posibile, urmăriți preferințele utilizatorilor și păstrați o atitudine amabilă față de clienți. Încercați să răspundeți la toate întrebările potențialilor cumpărători. Fiți politicos și profesionist. Feedback-ul bun de la clienți vă îmbunătățește ratingul și vă ajută să vă creșteți vânzările. Împachetați cu grijă toate produsele, în special cele fragile, și trimiteți bunurile imediat ce primiți plata. În caz contrar, articolul poate fi deteriorat în timpul transportului sau poate ajunge la cumpărător cu întârziere, fapt ce va afecta, în cele din urmă, reputația dumneavoastră de vânzător. pastedGraphic.png

Citește mai departe
Advertisement

Opinii

Bucuria de a proveni dintr-o țară în care se sărbătorește Crăciunul de două ori

Publicat

pe

De către

În lungile seri de iarnă, petrecute lângă sobă, bunica Ana asculta uneori Radio Iași. Trebăluiam împreună la plită și m-am întors spre ea, plină de curiozitate: Cum adică se naște Hristos? Mâine e ziua lui Costică!

În mintea mea de copil de cinci ani singura semnificație a zilei de 25 decembrie era aniversarea verișorului Costică. Era o zi marcantă mai ales pentru că asta anunța că a mai rămas exact o lună până la aniversarea mea. Și-apoi în funcție de ce cadou primea verișorul pe 25 decembrie puteam și eu să-mi fac socotelile și să estimez ce-mi vor da mie bunicii exact peste o lună. Rar estimările mele dădeau greș!

Bunica mi-a răspuns că în România îi pe nou, adică Crăciun pe stil nou și așa s-a consumat repede întrebarea din capul meu. Ca și majoritatea copiilor din satul meu, dar și din Republica Moldova, mulți ani la rând împodobeam bradul pe 30 decembrie și îl țineam hăt până după jumătatea lui ianuarie. Apoi de la an la an instalam bradul cu o zi mai devreme și așa s-a ajuns să sărbătorim Crăciunul de două ori. O masă mică de 25 decembrie și o masă mare pe 7 ianuarie, așa ca să fim în rând cu restul planetei, dar fără să ne abatem prea tare de la tradițiile de familie din ultimele decenii. Bine, dar știți voi cum arată o masă mică în mintea unei gospodine din Moldova.

Am plecat de acasă, din sat, în urmă cu 10 ani, dar tradiția a rămas aceeași. Diferența e că masa mare s-a mutat pe 25 decembrie, iar cea mică e pentru Crăciunul pe stil vechi. Cum adică să lucrez azi? 18 ani la rând în ziua asta, pe 7 ianuarie, mergeam cu colinda!

Și ce dacă nu mai știu nicio colindă, afară nu sunt troiene și nici măcar fulgi, iar în loc de filmul sovietic Ironia sorţii astăzi am stat ochi și urechi la un serial Netflix despre Familia Regală britanică. Imperiile vin și pleacă, iar Crăciunul rămâne același, mi-am zis eu privind brăduțul nostru în timp ce deschideam ușa la frigider cu ochii plini de dezămăgire că n-am reușit să facem nici pârjoale, nici sarmale. Dar de ce să fii trist că ți-ai furat singur de sub nas Crăciunul dacă peste două săptămâni poate veni altul? Rezonabil, nu?

Tot astăzi The Economist a scris că Republica Moldova este printre cele cinci țări din lume care sărbătorește oficial Crăciunul de două ori. Tineri ignoranți leneși din Belarus, Ucraina, Eritrea, Liban și Moldova, așa ca mine, nu-i așa că-i minunat să ai dreptul la a doua șansă? Hai că-l facem pe 7 mai bun!

Citește mai departe

Social

Politicienii moldoveni au transmis mesaje de felicitare cu prilejul Crăciunului

Publicat

pe

De către

Creştinii ortodocși de stil nou prăznuiesc luni Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, o sărbătoare care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare. Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, celebrează de peste 2.000 de ani naşterea lui Iisus, dar este şi sărbătoarea care aduce an de an în familie obiceiuri precum colindatul şi împodobirea bradului.

Cu acest prilej mai mulți politicieni au adresat mesaje de felicitare.

Astfel, președintele Igor Dodon a postat un mesaj de felicitare în care transmite cele mai sincere urări de bine și de împăcare creștinească. Șeful statului a recunoscut că sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie, dar a menționat că mai mult contează nu data evenimentului, ci starea sufletească pe care o simțim în legătură cu Nașterea lui Hristos.

“În această seară, mulți concetățeni de-ai noștri sărbătoresc ajunul Crăciunului – cea mai importantă festivitate religioasă a iernii. Din partea familiei mele, vă transmitem cele mai sincere urări de bine și de împăcare creștinească. Deși noi tradițional serbăm Crăciunul pe 7 ianuarie, consider că mai mult contează nu data evenimentului, ci starea sufletească pe care o simțim în legătură cu Nașterea lui Hristos. Crăciun fericit tuturor! Să păstrăm cât mai mult lumina și bunătatea acestor sărbători”,  se arată în mesajul președintelui Dodon.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a lansat un mesaj video în care se adresează în special tuturor celor care care au pierdut speranța, care sunt departe de familie sau infectați de pesimism cu îndemnul de a reaprinde scânteia de speranță în bunătate.

“Lucrurile se schimbă, Moldova se schimbă, să ne schimbăm și noi, să lăsăm în suflet spritul Crăciunului cu liniștea și generozitatea lui”, a îndemnat Andrian Candu.

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a menționat într-un mesaj de pe pagina sa de Facebook că Crăciunul este Sărbătoarea reîntregirii familiei și reîntâlnirea cu prieteni dragi. Este momentul ideal să apreciem dragostea din viața noastră, despre care credem, de multe ori, că ni se cuvine.

“Fie ca aceste sărbători de iarnă să vă umple inima de dragoste și binecuvântare. Fie ca bucuria Nașterii Domnului să ne deschidă nouă tuturor inimile spre dăruire şi credinţă. Împreună să ne bucurăm de această mare sărbătoare, ca de un nou început, iar o dată cu sărbătoarea Crăciunului să renască şi puterea noastră de a iubi şi a ierta.

Alături de urările tradiționale de Crăciun, apreciem şi Vă mulţumim pentru că sunteți alături de noi! Să primim Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului plini de speranță și de încredere, călăuziți de dragoste şi lumină, iar anii care vin să fie mai bogați și mai fericiți ca cei de până acum”, a scris Mihai Ghimpu.

Liderul PPEM Iurie Leancă le-a dorit tuturor “Crăciun fericit, tuturor!, postând pe pagina sa de Facebook un colind interpretat de tinerii Partidului Popular European din Moldova.

De notat că și fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare, a transmis prin avocații săi un mesaj de felicitare.

“În fiecare an Nașterea Domnului reînvie speranța, întărește credința, aduce liniște și împăcare. Să aveți sărbători frumoase, pline de farmec și magie! Crăciun Fericit și un An Nou cât mai bun!”, se arată în mesajul fostului premier.

Președintele PLDM Viorel Cibotaru, a scris “Din lumina sărbătoririi nașterii Domnului și din speranța ce însoțește Noul An, gânduri bune și urări de sănătate, împliniri și bucurii tuturor!”.

“Crăciun fericit” a fost urat și de lidera PAS Maia Sandu și președintele Platformei DA Andrei Năstase.

“Sărbătorile de iarnă ne îmbie să ne adunăm grămăjoară și să ne bucurăm de familiile reunite, de căldura casei părintești, de șansa împlinirii, oferită tuturor de un nou început.

Aș vrea ca în aceste zile să simțiți din plin spiritul Crăciunului, să sărbătoriți alături de cei dragi și să aveți parte de sănătate, bucurii și de tot ce vă aduce fericire”, a scris Andrei Năstase.

Citește mai departe

Diverse

MAEIE: Cetățeni moldoveni nu au avut de suferit în accidentul feroviar din Spania

Publicat

pe

De către

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul feroviar din apropierea orașului Madrid, Spania, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei de către autoritățile spaniole, în urma accidentului nu au avut de suferit cetățeni moldoveni.

Informații de contact:
Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei: +34 664 598 545.

În același timp, în urma accidentului au fost răniți nouă cetățeni ai României. Dintre aceştia unul singur a fost spitalizat, restul având leziuni minore, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al statului vecin.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Politică7 minute în urmă

Rusia trimite în Moldova un nou ambasador! Cine va fi acesta

Rusia va trimite, la începutul anului viitor, în Republica Moldova un nou ambasador, transmite kommersant.ru. Potrivit sursei citate, noul ambasador...

Opinii10 ore în urmă

Bucuria de a proveni dintr-o țară în care se sărbătorește Crăciunul de două ori

În lungile seri de iarnă, petrecute lângă sobă, bunica Ana asculta uneori Radio Iași. Trebăluiam împreună la plită și m-am...

Externe14 ore în urmă

Comisia electorală a Rusiei a respins candidatura la președinție a lui Alexei Navalnîi. Ce a declarat opozantul

Comisia electorală a Rusiei a respins luni candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie depusă de opozantul Alexei Navalnîi. Imediat...

Politică14 ore în urmă

Patriarhul Chiril va efectua o vizită pastorală în Moldova în luna septembrie 2018

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Chiril a primit invitația președintelui Igor Dodon de a efectua o vizită pastorală în...

Externe18 ore în urmă

Accident la Moscova. Un autobuz a intrat într-un pasaj subteran: patru persoane au murit, 15 sunt rănite// VIDEO

Un accident teribil a avut loc în această amiază în orașul Moscova. Un autobuz cu pasageri a intrat din motive...

Externe19 ore în urmă

Pompierii români în alertă! Un bătrân și-a dat foc la casă pentru că a pierdut Real Madrid

Clipe de panică pentru o familie din cartierul arădean Gai după ce bătrânul pe care l-au luat în întreţinere a...

Externe21 de ore în urmă

Un miliardar le-a oferit prime de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. Ce l-a determinat să facă acest gest

Miliardarul american Bob Parsons le-a oferit prime în valoare de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. El a anunțat că...

Advertisement

Opinii