Connect with us

Social

Câteva idei pentru a câștiga bani din internet

Publicat

pe

Dacă veți dedica suficient timp și energie pentru acest scop, puteți învăța cum să câștigați bani legal pe Internet. Unele activități vă vor permite să obțineți niște bani în plus la venitul dumneavoastră obișnuit. Altele pot deveni treptat principala dumneavoastră activitate.

 1. Participați la sondaje 

Îndeplinind astfel de sarcini pe Internet puteți câștiga bani sau produse. Găsiți site-ul corespunzător cu sondajele, menționând în motorul de căutare ”sondajele plătite”. Conectați-vă la mai multe site-uri pentru a spori probabilitatea obținerii unei sarcini mai bine plătite. Înregistrați-vă e-mail-ul pe acele conturi și verificați poșta electronică atât cât puteți de des, pentru a răspunde cât mai operativ ofertelor angajatorilor.

 • Nu plătiți niciodată pentru participarea la sondaj.
 • Pe site-ul sondajului, studiați politica de confidențialitate. Asta vă va oferi încrederea că informațiile dumneavoastră personale nu vor fi vândute unor părți terțe.
 1. Testați site-uri web 

Testarea la distanță implică studierea din punctul de vedere al utilizatorului a unui site necunoscut și scrierea unei recenzii către proprietarul acestuia. Cele mai multe teste durează aproximativ 15 minute. Testarea include executarea pe site a unor acțiuni concrete, specificate într-un scenariu pe care-l primiți de la angajator și înregistrarea lor pe video. De exemplu, vi se poate solicita să treceți prin procedura de selectare și cumpărare a bunurilor pe site-ul furnizorului.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 • un computer cu microfon;
 • cea mai recentă versiune a browserului web;
 • o conexiune la Internet de mare viteză.
 1. Repetitor

Multe familii preferă să utilizeze serviciile unui repetitor online. E mai comod pentru că nu necesită deplasare la un centru de studii și e mai ieftin decât dacă ar veni profesorul la domiciliu. În funcție de nivelul de pregătire, puteți ajuta copiii cu temele sau consulta un student. Trebuie să aveți un computer personal și un internet de mare viteză. În diferite cazuri, cerințele pentru locul vacant de repetitor sunt diferite. Unii angajatori sunt interesați de experiența de muncă, alții – de studiile și profesionalismul dintr-un anumit domeniu.  Însă pentru majoritatea, absolvirea unei trepte superioare de învățământ este foarte importantă. Există chiar și companii care caută clienți pentru dumneavoastră, sau vă publică CV-ul pe site-ul lor și permit clienților să-și aleagă propriul repetitor.

 1. Scrieți texte

Studiați principiile de realizare a unui text comercial. Apoi cercetați diferența dintre textele scrise pentru tipar și cele pentru blogurile sau site-urile de știri online, pentru că, adesea, rezultatul muncii unui freelancer este publicat pe Internet. Nu e prea mare diferența. În ambele cazuri conținutul trebuie să fie calitativ și coerent, însă pentru internet materialul ar trebui ajustat în conformitate cu standardele de informare adecvate pentru cititorii online.

 • Din cauza dimensiunii reduse a fontului în textele online, cititorii tind să scaneze vizual conținutul, de sus în jos, înainte de a-l citi. Faceți textul cât mai ușor de citit: divizați informația și evidențiați momentele – cheie în text.
 • Utilizați piramida inversată în expunerea informației. Asta înseamnă că la început scrieți faptul, și apoi aduceți argumentele.
 • Exprimați-vă gândurile în cel mai simplu limbaj posibil, așa ca informația să fie înțeleasă și de un elev. Evitați utilizarea terminologiei inutile sau complexe.
 • Utilizați cuvinte – cheie și fraze care vă vor îmbunătăți ratingul în motoarele de căutare.
 1. Vindeți haine online

Rezervați-vă câteva zile libere sau un weekend pentru a face curățenie generală în locuință. Scotociți dulapurile și depistați lucrurile pe care nu le-ați mai folosit demult. Dați deoparte obiectele pe care doriți să le aruncați, să le dăruiți sau să le vindeți. Selectați separat articolele de vânzare și împărțiți-le pe categorii:

 • cărți, CD-uri și DVD;
 • articole de colecție și suvenire;
 • jucării;
 • unelte;
 • haine (fuste, pantaloni, veste…).

Creați un cont de vânzător pe resursele specializate. Acolo va trebui să furnizați informații personale (nume, prenume și date financiare pentru procesarea plăților). Postați fotografiile obiectelor pe care le vindeți și purcedeți la promovarea magazinului online. Folosiți toate rețelele sociale posibile, urmăriți preferințele utilizatorilor și păstrați o atitudine amabilă față de clienți. Încercați să răspundeți la toate întrebările potențialilor cumpărători. Fiți politicos și profesionist. Feedback-ul bun de la clienți vă îmbunătățește ratingul și vă ajută să vă creșteți vânzările. Împachetați cu grijă toate produsele, în special cele fragile, și trimiteți bunurile imediat ce primiți plata. În caz contrar, articolul poate fi deteriorat în timpul transportului sau poate ajunge la cumpărător cu întârziere, fapt ce va afecta, în cele din urmă, reputația dumneavoastră de vânzător. pastedGraphic.png

Citește mai departe
Advertisement

Social

Nouă designeri autohtoni și-au prezentat colecțiile de haine într-un prestigios magazin din Strasbourg

Publicat

pe

De către

Nouă designeri autohtoni și-au prezentat colecțiile de haine într-un prestigios magazin din orașul Strasbourg, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week. Republica Moldova este invitat de onoare la ediția din acest an, iar participarea întreprinzătorilor autohtoni este susținută financiar și logistic de către Guvern, inclusiv cu implicarea Reprezentanței permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Colecțiile brandurilor autohtone, alături de cele internaționale, vor fi prezentate și comercializate în acest magazin timp de două luni, în perioada mai-iunie.

De asemenea, în perioada 28 mai-3 iunie, producătorii vor participa la un defileu de modă în cadrul Strasbourg Fashion Week.

Pentru facilitarea accesului producătorilor locali la noi piețe de desfacere, vor fi organizate întrevederi cu rețele importante din domeniu, precum și cu distribuitorii rețelelor mai mici.

Urmează să fie elaborat și un catalog cu informații despre antreprenorii de profil, care va fi tipărit în o mie de exemplare și difuzat în rețelele comerciale și hoteliere din Franța.

Promovarea designerilor moldoveni pe piața franceză este susținută de Guvern, care a alocat în acest scop 300 de mii de lei din Fondul de promovare a exporturilor, prin intermediul Asociației Patronale din Industria Ușoară.

Sprijin au mai oferit Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

Citește mai departe

Social

Pompierii, solicitați în localitatea Bugeac. Un camion care transporta 18 tone de motorină risca să ia foc// VIDEO

Publicat

pe

De către

Pompierii au fost solicitați miercuri să intervină de urgență la lichidarea unui incident produs pe traseul M3, în apropiere de localitatea Bugeac. Un camion care transporta 18 tone de motorină risca să ia foc.

O defecțiune a motorului l-a făcut pe conducătorul auto să oprească camionul și să solicite de urgență echipa de salvatori, întrucât de sub cabina șoferului ieșea un fum dens.

La fața locului au intervenit pompierii din Direcția situații excepționale Comrat, care au reușit să preîntâmpine o situație excepțională, efectuând termoizolarea cabinei.

În urma incidentului înregistrat nimeni nu a avut de suferit.

Conform datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 19 situații de risc.

Citește mai departe

Social

Peste o sută de primari din România și Republica Moldova se vor reuni la Chișinău

Publicat

pe

De către

Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Chișinău la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. Aceștia vor discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale.

De asemenea, la ședință sunt așteptați să participe și demnitari din cele două state. Evenimentul, care va avea loc pe 11 mai, va avea loc în contextul Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Asociația Comunelor din România (ACoR), alături de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), a fondat în anul 2013 Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale.

În această perioadă au avut loc peste 100 de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din România și Republica Moldova. De asemenea, în această perioadă a fost modificat cadrul legal din România, în vederea acordării dreptului APL din România să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Una din direcțiile principale ale activității CALM este dezvoltarea de parteneriate internaționale și crearea de platforme corespunzătoare, pentru a face schimb de experiență și de bune practici, precum și de a atrage resurse în vederea dezvoltării localităților.

Totodată, este bine cunoscut faptul că unul dintre cei mai fideli și mai mari susținători ai colectivităților locale din Republica Moldova a fost și este România.

Doar în ultimii ani, prin suportul direct  al României, în Republica Moldova au fost implementate activități și proiecte majore la nivel național și, în special, la nivel local.

În urma acestor investiții, în majoritatea satelor și orașelor noastre au fost reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc.

La Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova vor fi trecute în revistă rezultatele colaborării celor două asociații ale primarilor din România și Republica Moldova și vor fi trasate prioritățile pentru perioada următoare.

Citește mai departe