Connect with us

Politică

Candidații PAS și PPDA la Primăria Bălți își declară prioritățile. Arina Spătaru a făcut un apel către Simion Guțu

Publicat

pe

Candidații la funcția de primar de Bălți, Simion Guțu, înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate, și Arina Spătaru, din partea Partidului Platforma DA, și-au prezentat marți prioritățile la dezbateri publice electorale, dedicate alegerilor locale noi din 20 mai, organizate de Asociația Promo-LEX.

În timpul acestora, candidata PPDA Arina Spătaru a venit cu apel către oponentul său electoral de a o sprijini pe ea în această cursă electorală și de a da dovadă de unitate. Apelul a survenit după ce un locuitor al orașului Bălți a întrebat dacă nu ar fi mai bine ca la alegeri să se dea dovadă de o coalizare a forțelor pro-europene și de a veni cu un singur candidat.

„Platforma DA și eu personal am apelat întotdeauna la unitate. Am demonstrat că putem ceda și putem susține candidatul unic pro-european, anti-oligarhic la prezidențiale. Vin cu apel și-l rog pe Simion Guțu, care reprezintă echipa PAS și cu care mă împac foarte bine, să facă un pas corect pentru susținerea candidatei Platformei DA , care a demonstrat că este deschisă în comunicare și este tot timpul pentru unitate.”

La rândul său, candidatul PAS, Simion Guțu, a declarat că, la următoarele alegeri locale, când vor fi șanse mari la câștigarea scrutinului, echipa PAS va da dovadă de unitate.

„Acum este doar un exercițiu, la care îi dăm posibilitatea locuitorilor orașului Bălți să voteze pentru candidații săi. Acum noi știm care este situația la Bălți și cum votează locuitorii orașului. Chiar dacă vom fi doi sau trei candidați împreună, voturile vor rămâne aceleași.”

Totodată, în cadrul dezbaterilor, candidatul PAS a declarat că printre prioritățile sale electorale figurează reparația drumurilor și străzilor, amenajarea parcurilor, terenurilor sportive , crearea unui incubator pentru tineri, unde vor fi instruiți circa 500 de tineri, pentru ca aceștia să-și poată deschidă afacerile acasă.

De asemenea, un domeniu prioritar ar fi dezvoltarea ÎMM-urile și elaborarea unui ghid investițional pentru Bălți.

Candidata PPDA a abordat problema deșeurilor menajere, care potrivit ei, a devenit un subiect șantajabil. Potrivit ei, situația poate fi soluționată doar prin atragerea unor investiții, care ar fi un beneficiu atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru eventualul investitor.

De asemenea, Arina Spătaru a abordat problema creării unei secții de diagnosticare în cadrul spitalului de la Bălți și crearea unor condiții pentru dezvoltarea afacerilor tinerilor.

Întrebați cum vor soluționa problemele orașului, în condițiile în care în consiliul municipal ar fi oponenții lor, cei doi candidați au dat asigurări că vor găsi găsi consens cu aceștia mai ales în derularea proiectelor ce țin de dezvoltarea orașului.

De notat că deși și-au confirmat inițial prezența la dezbateri toți cei 8 candidați înregistrați în cursă, s-au prezentat doar Simion Guțu, înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate, și Arina Spătaru, din partea Partidului Platforma DA.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Politică

Curtea Constituţională examinează sesizarea deputaților PDM privind interimatul funcției de președinte al R.Moldova// VIDEO

Până în prezent, Igor Dodon a fost suspendat de trei ori prin deciziile CCM.

Publicat

pe

De către

Curtea Constituţională examinează sesizarea depusă de deputații PDM privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit deputaților, sesizarea depusă a fost depusă „în vederea depășirii blocajului constituțional generat de președintele țării prin refuzul deliberat de a executa obligația constituțională de numire în funcție a unor membri ai Guvernului”.

Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire  în funcția de miniștri a candidaților Silvia Radu, la Sănătate, și Nicolae Ciubuc, la Agricultură. El a declarat că Silvia Radu, propusă la funcția de ministru al Sănătății, nu ar fi specialistă în domeniul dat, iar Nicolae Ciubuc, înaintat la funcția de ministru al Agriculturii, ar avea probleme de integritate.

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a declarat că va insista asupra celor două candidaturi. Pavel Filip a spus că președintele dă dovadă că nu respectă Constituția, iar neglijarea prevederilor constituționale nu este tocmai cea mai bună metodă.

Până în prezent, Igor Dodon a fost suspendat de trei ori prin deciziile CCM. În toate cazurile, interimatul a fost asigurat de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Citește mai departe

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM a făcut publice alte cinci candidaturi la alegerile parlamentare

Publicat

pe

De către

Socialiștii au anunțat alte cinci candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Mihai Catraniuc – pe circumscripția electorală Orhei, Oleg Savva – Fălești, Mihail Paciu – pe circumscripția electorală Ivancea, Ghenadi Mitriuc – pe circumscripția Ungheni și Nicolae Melnic – pe circumscripția electorală Edineț .

Anunțul a fost făcut în cadrul unor mitinguri de protest împotriva „politicii de jaf a guvernării „proeuropene” din ultimii 9 ani”. Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de „acțiunile guvernării care nu au lăsat speranțe pentru un viitor mai bun pentru poporul republicii și îi forțează să părăsească țara”.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Cifra săptămânii: 7 – în atâtea localități au fost organizate festivități cu tentă electorală

Publicat

pe

De către

Se pare că partidele PD și PSRM au început neoficial, dar foarte vizibil campania electorală, chiar dacă până la alegeri mai sunt cinci luni.

Vladimir Mizdrenco, președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Râșcani și lider al organizației teritoriale a PSRM în același raion, alături de deputatul socialist Vlad Bătrâncea și consilierul șefului statului, Maxim Lebedinschi, au  participat la evenimentele organizate în orășelul Costești și comuna Răcăria cu ocazia hramurilor localităților.

Deputatul PDM Oleg Sîrbu a participat, alături de colegii de partid, la hramurile din localitățile Terebna, Ruseni, Stolniceni și Lopatnic, iar liderul aceleiași formațiuni politice, Vladimir Plahotniuc, a participat în acest weekend la hramul satului Vărzărești.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com