Cadoul „stricat” al ruşilor: Din 24 de tractoare donate Găgăuziei, 10 erau defecte. Ce au făcut unii primari

Conducerea regiunii Sankt-Peterburg au donat recent autorităţilor de la Comrat 24 de tractoare, dar 10 dintre care s-au dovedit cu probleme tehnice.

Deşi autorităţile ruse au dat asigurări că va trimite specialişti care va remedia problemele tehnice, cadoul „stricat” nu i-a bucurat prea tare pe primarii din autonomia găgăuză. Unii din aceştia chiar au refuzat să recepţioneze maşinile agricole.

Situaţia a fost discutată la o şedinţă convocată de başcanul Găgăuziei Irina Vlah.

„Vreau să vă spun că m-a revoltat atitudinea unor primari, care au refuzat să primească utilajele tehnice. Unii din voi au declarat că nu vor să primească tractoare defecte, alţii le-au lăsat în apropierea de inspectoratele de poliţie. Nu este corect. Mi-a fost ruşine să aud astfel de lucruri”, a menţionat Irina Vlah.

Potrivit başcanului, aşa au procedat unii primari din raioanele Comrat şi Ceadâr-Lunga. „Nu aţi putut să le mulţumiţi şi apoi să rezolvăm problema?”, s-a arătat revoltată Irina Vlah.

Ea a mai spus că în două săptămâni va veni specialiştii unei companii din Sankt-Peterburg care va repara tractoarele donate.

Moldova.ORG precizează că în luna februarie autorităţile de la Comrat au primit mai multe tractoare din partea autorităţilor din capitala de nord a Federaţiei ruse. Valoarea ajutorului umanitara fost estimată la 10 milioane de lei.

Tot atunci, ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a anunţat că în viitorul apropiat autorităţile de la Comrat vor primi un ajutor umanitar și din regiunea Moscovei – ambulanțe dotate cu echipament modern și mașini de pompieri.

Foto:www.budjakonline.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.