Connect with us

Social

Cadavrul carbonizat al unei persoane neidentificate, depistat la Chișinău

Publicat

pe

Incendiu cu final tragic în această dimineață în municipiul Chișinău. Focul a cuprins două construcții părăsite pe str. Pietrarilor din capitală. În urma arderii a fost depistat cadavrul carbonizat al unei persoane neidentificate.

Incendiul a fost anunțat la ora 04.21, iar la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri. Toate circumstanțele și cauza arderii urmează a fi stabilite ulterior.

De notat că alte două persoane localitatea Beșalma, UTA Găgăuzia au avut nevoie ieri de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Un bărbat în vârstă de 61 de ani și o femeie în vârstă de 56 de ani au fost internați la spital după ce au inhalat gaze toxice. Oamenii au fost transportați de urgență în instituția medicală pentru îngrijiri.

Din primele informații situația s-ar fi întîmplat din cauza unei coloane de încălzire defecte. Starea persoanelor este supravegheată de medici. Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de către specialiști.

Conform datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 19 situații de risc, iar la lucrările de prevenire și lichidare a situațiilor excepționale au muncit 95 de angajați cu 24 autospeciale.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Ai întrebări ce țin de alegerile locale noi din 20 mai? 0 22 88 01 01 – Linia de informare pentru alegerile locale noi

Publicat

pe

De către

Alegătorii pot afla răspunsuri la întrebările legate de procedurile de votare în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai 2018 apelînd gratuit linia telefonică de informare deschisă de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) şi Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, cu un apel la numărul de telefon (022) 88 01 01 alegătorii pot afla despre secția la care votează și procedura de vot, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale.

De asemenea, linia de informare vine şi în sprijinul funcționarilor electorali, reprezentanţilor concurenților electorali, observatorilor.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

Serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor 3 scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Citește mai departe

Social

Percheziţii la punctele mobile Sângera şi Cimişlia ale ANTA. Cinci inspectori şi un operator auto, reţinuţi

Publicat

pe

De către

Cinci inspectori ai Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto şi un reprezentant al unui operator de transport rutier au fost reţinuţi, în această după-amiază, de ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi investigatorii de la SPIA din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Reţinuţii sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupţie, în care sunt bănuiţi de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Potrivit materialelor procesului penal, s-a stabilit că inspectorii Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto, fiind dislocați în punctele mobile de verificare a încărcăturii camioanelor de mare tonaj (Sângera şi Cimişlia), ar fi implementat o schemă de estorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport rutier de mărfuri, primind de la fiecare camion sume între 200 şi 500 de lei.

Banii ar fi fost pretinşi pentru a scuti transportatorii de tragerea la răspundere contravenţională pentru „ Încălcarea regulilor traficului de încărcături periculoase (explozive, uşor inflamabile, radioactive sau toxice), de mare gabarit sau supragrele cu vehicule”.

 În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse un şir de măsuri speciale de investigaţii în care au fost documentate acţiunile ilegale ale inspectorilor şi a unor operatori de transport rutier. Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă au fost iniţiate şi conexate într-un proces comun.

Persoanele reţinute urmează să fie escortate la sediul CNA pentru audieri. Cazul este documentat în continuare pentru identificarea întregului cerc de suspecţi.

Procuratura anticorupţie conducere urmărirea penală.

Citește mai departe

Social

Doi bărbați din Edineț, reținuți pentru transportarea drogurilor din Franța. Au ascuns pastilele psihotrope în produse alimentare// VIDEO

Publicat

pe

De către

Doi bărbați, locuitori ai raionului Edineț, ambii de 33 ani, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați împreună cu alte persoane de contrabandă și comercializare a pastilelor psihotrope Subutex. Timp de o lună, forțele de ordine au supravegheat suspecții, stabilind că aceștia organizează transportarea ilicită de droguri din Franța în Republica Moldova.

Totodată, a fost infiltrat un ofițer sub acoperire, care în calitate de consumator de droguri a efectuat achiziții de control și a procurat pastile psihotrope de tip Subutex la prețul de 1000 lei/per pastilă.

Polițiștii au identificat metoda de transportare ilegală a drogurilor. La 8 mai 2018, la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița a fost stopat autocarul de rută Chișinău – Franța, iar în una din gențile transmise au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare.

Ulterior, a fost efectuată livrarea supravegheată către destinatarii coletului, iar în momentul primirii acestuia, aceștia au fost reținuți.

Valoarea pastilelor depistate  este de aproximativ 70 000 lei.

Suspecții și-au recunoscut vina fiind arestați  pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Unul din cei reținuți, în luna decembrie 2017, a fost condamnat pentru infracțiuni similare, cu suspendarea executării acesteia, fiind la moment în termen de probă.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă și comercializare a drogurilor, de comun cu autoritățile competente din Franța.

Citește mai departe