Connect with us

Reportaje

Bumerangul violenței

Publicat

pe

„Nu mă împăcam cu tata. Era rău cu mine. Mă bătea de mititel”. Ion își freacă mâinile, se joacă cu degetele, le sucește. Răspunsurile-i sunt scurte, deseori nu găsește cuvintele, deși le caută nervos. Totuși, răspunde cuminte. Plictisit, dar cuminte. În ultimii șapte ani, a furat tot ce și-a dorit, iar singura pedeapsă era bătaia primită de la tatăl vitreg. În primăvară, Ion a aflat că urmează să petreacă un deceniu la pușcărie pentru omor.

CITIȚI CONTINUAREA PE REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

S-a lansat în presă în toamna lui 2012, la ziarul Timpul, unde a fost reporteră și redactoare adjunctă. S-a alăturat echipei Moldova.org începând cu iunie 2016.

Reportaje

Sex în Moldova

Publicat

pe

De către

Este sau nu sex în Moldova? Ce ne facem cu propria sexualitate? Dar cu cea a copiilor noștri? Știi cum arată cu devărat clitorisul? Cât de des discuți cu partenerul tău despre ce-ți place în sex? Vrea sau nu Dumnezeu să ne placă sexul?

Despre acest subiect discutat, de obicei, după uși închise și în șoaptă, am vorbit cu sexologa Natalia Pavalachi, care activează în acest domeniu în orașul Laussane, Elveția.

Vezi interviul pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Reportaje

Misterul Brad Pitt din clipul de promovare turistică a Moldovei. Interviu cu actorul principal

Publicat

pe

De către

Pe actorul principal din spotul de promovare turistică a Moldovei l-am găsit în studioul său din orașul Haga. Nu e un studio de filmare, dar e locul în care olandezul Roland Huisman, cel care a adus misterul Brad Pitt în spotul turistic, dezvoltă identități vizuale, fiind designer grafic de meserie.

În interviul acordat pentru Moldova.org acesta a povestit cum a venit propunerea de a se filma în clip, cum au decurs filmările și care este relația lui cu Republica Moldova. Spune că i s-a mai întâmplat să fie asemănat cu Brat Pitt și a lăudat realizatorii cum au valorificat misterul Brad Pitt care a stârnit multe discuții în spațiul virtual.

URMĂRIȚI INTERVIUL PE REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Reportaje

În abisul geloziei

Publicat

pe

De către

În acea noapte de noiembrie, Marina îl aștepta pe Oleg să ajungă acasă. Era fericită. După cinci ani de relație, cei doi se căsătoriseră. Nunta lor într-un restaurant din Căușeni tocmai luase sfârșit. Marina mai purta rochia albă, decorată cu flori, și părul blond, lucios, prins în coc.

Când Oleg a intrat pe ușă, femeia l-a întrebat dacă a adus toate cadourile. „Am adus, dar tu prea mult ai zâmbit la nuntași”, s-a auzit din cealaltă cameră. Marina a încremenit. „Musafirii trebuiau poftiți, trebuia cumva să răspund…”, a murmurat. Când s-au culcat în pat, cearta a luat foc. „Am văzut cum vă intersectați cu privirile – tu și unul acolo!”. După ce reproșurile s-au transformat în strigăte, a urmat prima lovitură. Marina a simțit o durere surdă în moalele capului. S-a întors pe partea cealaltă și, înghițindu-și lacrimile, a adormit. A fost prima lovitură din viața ei. După acea noapte, au urmat 11 ani de violență.

CITIȚI CONTINUAREA PE REPORTAJE.MOLDOVA.ORG.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Politică28 de minute în urmă

Maia Sandu despre candidatura lui Zumbreanu: Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a criticat candidatura lui Bogdan Zumbreanu, care va fi propusă Parlamentului pentru funcţia...

Economie46 de minute în urmă

BNM va publica sinteza investigației Kroll imediat ce o va primi odată cu cel de-al doilea raport

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat astăzi că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigație a...

Justiție2 ore în urmă

Condamnat la 12 ani! Un bărbat din Ungheni şi-a bătut fiul de 11 ani, iar după două zile minorul a decedat

Un bărbatdin raionul Ungheni a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce în vara acestui an şi-a bătut...

Politică3 ore în urmă

Igor Dodon pleacă la Moscova, la invitaţia lui Putin

Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi că va pleca din nou la Moscova, la invitaţia liderului de la Kremlin Vladimir ...

Social5 ore în urmă

Bogdan Zumbreanu va fi propus Parlamentului pentru funcția de director al CNA

Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA, va fi propus Parlamentului pentru funcția de director al CNA. Aceasta după...

Externe5 ore în urmă

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai adus în România// VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară...

Diverse5 ore în urmă

Banca Națională a Moldovei a obținut câștig de cauză în litigiul cu acționarii Moldova Agroindbank

Banca Națională a Moldovei a obținut câștig de cauză în litigiul cu acționarii Moldova Agroindbank, în spatele cărora ar sta...

Advertisement

Opinii