Biroul Relații cu Diaspora va încheia memorandum de înțelegere cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Echipa Biroului relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat s-a întâlnit astăzi, 20 noiembrie, cu reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România pentru a discuta despre Memorandumul de Înțelegere care urmează a fi încheiat între cele două instituții.

Totodată, pe durata întrevederii s-a discutat despre activitățile întreprinse în anul curent de către ambele instituții, dar și acțiunile planificate pentru anul viitor. În acest context, șefa Biroului relații cu diaspora, Olga Coptu a propus organizarea în comun, în diasporă a evenimentelor cu ocazia „Paștelui” și „Mărțișorului”.

De asemenea, șefa BRD a ținut să vorbească despre evenimentele planificate de către BRD pentru finele anului curent: „Crăciun cu dor de casă” și „Bienala diasporei”, dedicate în exclusivitate diasporei.

În contextul schimbului de experiență și a interesului de a prelua din experiența României privind Startup-urile inițiate de către diasporă, Olga Coptu a reiterat Hotărârea Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diaspora, migrație și dezvoltare (DMD).

La rândul său, Veaceslav Șaramet, secretar de Stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România și-a arătat deschiderea pentru colaborarea bilaterală a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România cu Biroul relații cu diaspora.

De asemenea, oficialul din România a solicitat implicarea BRD în promovarea Proiectului pilot „Descoperă și cunoaște România”, care urmează să se desfășoare în perioada 8-10 decembrie, la București

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.