Connect with us

Externe

A avut zile! Un bărbat a căzut într-o fântână, unde a stat timp de două zile, la -20 de grade

Un bărbat din Serbia a supraviețuit ca prin minune timp de două zile, într-o fântână, în care căzuse. Asta în condițiile în care temperaturile în zonă au scăzut la minus 20 de grade Celsius, notează BBC News.

Jezdimir Milici a plecat vineri de acasă, din satul Smoljinac pentru a face cumpărături pentru Crăciunul pe rit vechi. După câteva ore, rudele sale s-au speriat și au alertat poliția. Cu toate acestea, Jezdimir a fost găsit după 52 de ore de un vecin.

Acesta a povestit că a văzut o sacoşă în care era o sticlă de vin, câteva sticle de bere şi nişte mălai, lângă puţ, într-o zonă împădurită de lângă sat.

“Mi-am amintit că se vorbea în sat că a dispărut o persoană pe nume Jezdimir. Apoi am auzit nişte ţipete şi m-am uitat în puţ şi am văzut, pe fund, pe cineva stând cu mâinile şi picioarele la piept”, a spus Goran Markovici.

Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă l-au salvat pe Milici, care a fost dus de urgenţă la spital. Bărbatul suferea de hipotermie şi are câteva răni în urma căzăturii, însă este în afara oricărui pericol.

Vecinii cred că sârbul a căzut în puţul adânc de cinci metri pentru că nu vedea

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un turist a căzut în genunchi şi a înţepenit. Podul de sticlă a „crăpat” sub el la peste 1.000 de metri înălțime

Spectaculoasele punți de sticlă ale chinezilor, suspendate la înălțime, nu sunt pentru cei slabi de inimă.

Un turist a căzut în genunchi şi a înţepenit, după ce podul de sticlă a „crăpat” sub el la peste 1.000 de metri înălțime. Un filmuleț devenit viral pe internet arată cum bărbatul s-a speriat serios de senzația că s-ar putea prăbuși. Aceasta după ce administratorii podului au adăugat un efect special: sub fiecare pas pe care îl face turistul pe punte, sticla crapă aparent.

Totul s-a întâmplat în apropiere de orașul Handan, în munții Taihangul de Est, în nordul provinciei chineze Hebei.

Puntea de sticlă înconjoară pe o distanță de 266 de metri un perete stâncos vertical, la 1.180 de metri deasupra prăpastiei.

Aparent fragilei punți i-a fost adăugat, pentru mai mult amuzament și adrenalină, un efect special: sub fiecare pas pe care îl face turistul pe punte, sticla crapă aparent. E doar un truc vizual, însă.

Administratorii podului dau asigurări că muncitorii verifică zilnic panourile de sticlă și sunt cât se poate de sigure.

Citește mai departe

Externe

Un banc de la Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a participat joi la reuniunea experților “Clubului Valdai”, desfășurată la Soci, a avut o reacţie ironică la încercarea moderatorilor de a afla planurile sale la prezidenţiale. Mai mult, acesta a povestit un banc, la finalul căruia a menţionat că nu crede că succesorii săi “îi vor duce mult timp dorul”.

Astfel, potrivit presei ruse, moderatorul clubului Fiodor Lukianov, a menţionat că “Clubul Valdai” nu îşi imaginează cum îşi va organiza reuniunile, dacă Putin”va lua o altă decizie”, având în vedere refuzul lui Putin de a candida la alegerile prezidenţiale din 2018. Potrivit lui, Putin a devenit un talisman al acestui club, “toţi s-au obişnuit cu participarea liderului de la Kremlin” la acest eveniment.

La rândul său preşedintele rus a răspuns cu un banc despre oligarhi.

” Voi povesti o istorie excelentă: un oligarh s-a ruinat, se întâmplă şi aşa ceva, şi discută cu soţia sa:”Va trebui să vindem Mercedesul şi să cumpărăm o maşina Lada, va trebui să ne mutăm din vila de pe Rubliovka (zonă rezidenţială unde şi-au construit case milionarii şi vedetele din Rusia) în apartamentul din Moscova. Tu doar mă vei iubi?”.

Soţia îi răspunde: Te voi iubi foarte mult şi îmi va fi tare dor”, părăsindu-l pe oligarh. Deci, nu cred că le va fi dor şi de mine mult timp”, a povestit ironic Putin.

De notat că în octombrie Vladimir Putin a declarat că încă nu a decis dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale din martie 2018 pentru a obţine al patrulea (şi ultimul) mandat prezidenţial.

„Nu doar că nu am decis împotriva cui aş putea concura, dar nu am decis nici măcar dacă îmi voi depune candidatura”, a răspuns Putin la o întrebare ce i-a fost adresată.

Citește mai departe

Externe

Meteorolog român: vreme frumoasă în noiembrie, ger încă din luna decembrie

Meteorologii români avertizează că vremea geroasă va fi înregistrată încă din luna decembrie, iar temperaturi de până la -30 de grade vor fi în luna ianuarie. Vestea bună este că vremea frumoasă din luna octombrie se va regăsi și în noiembrie, a spus pentru Digi24.ro Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM.

În luna noiembrie, temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est și local în vest și apropiate de normal în celelalte regiuni. Cantitățile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând arealele restrânse din vest și sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

În decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală. Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sudestice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

“Perioada de căldură din octombrie se prelungește și în noiembrie, în sud, sud-estul țării, când temperatura medie la nivelul țării este de 3,8 grade, aceasta fiind o mediere între zi și noapte. În decembrie începe să apară gerul, tot în partea de nord și nord vestul țării și, în ansamblu, sunt temperaturi ziua până la 9 sau 10 grade, noaptea minus 9. Vor fi și zile mai calde, și zile mai reci. Precipitațiile vor fi în limite normale. Pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare prin depresiuni, în zona de munte,” a precizat meteorologul Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM.

În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică, local, în nordul și centrul țării și apropiate de normal în celelalte regiuni. Precipitațiile totale lunare vor avea o tendința spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor putea fi apropiate de mediile multianuale.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe1 oră în urmă

Un turist a căzut în genunchi şi a înţepenit. Podul de sticlă a „crăpat” sub el la peste 1.000 de metri înălțime

Spectaculoasele punți de sticlă ale chinezilor, suspendate la înălțime, nu sunt pentru cei slabi de inimă.

Politică2 ore în urmă

Partidul Liberal a depus actele de înregistrare pentru referendumul anti-Chirtoacă

Partidul Liberal a depus actele de înregistrare a partidului ca participant la referendumul anti-Chirtoacă, care va avea loc pe 19...

Important9 ore în urmă

Barajul Stânca – Costești, consolidat printr-un proiect european de peste nouă milioane euro

Barajul de la Stânca – Costești, construit pe râul Prut, la frontiera dintre România și Republica Moldova, a fost consolidat...

Externe11 ore în urmă

Un banc de la Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a participat joi la reuniunea experților “Clubului Valdai”, desfășurată la Soci, a avut o reacţie...

Externe11 ore în urmă

Meteorolog român: vreme frumoasă în noiembrie, ger încă din luna decembrie

Meteorologii români avertizează că vremea geroasă va fi înregistrată încă din luna decembrie, iar temperaturi de până la -30 de grade...

Externe11 ore în urmă

Țigări contrafăcute, în valoare de 1,6 mil. euro, confiscate în Portul Constanța. Containerul a circulat pe ruta RM— Turcia — România

Garda de Coastă din românia a descoperit joi, în urma verificării unui container în Portul Constanța Sud, peste 730.000 de...

Important1 zi în urmă

Curtea Constituţională: Preşedintele Parlamentului sau premierul vor semna decretul de numire a ministrului Apărării

Curtea Constituțională a constatat astăzi că refuzul deliberat al președintelui de numire a candidaturii propuse repetat pentru funcția de ministru...

Advertisement

Opinii