Connect with us

Externe

A avut zile! Un bărbat a căzut într-o fântână, unde a stat timp de două zile, la -20 de grade

Publicat

pe

Un bărbat din Serbia a supraviețuit ca prin minune timp de două zile, într-o fântână, în care căzuse. Asta în condițiile în care temperaturile în zonă au scăzut la minus 20 de grade Celsius, notează BBC News.

Jezdimir Milici a plecat vineri de acasă, din satul Smoljinac pentru a face cumpărături pentru Crăciunul pe rit vechi. După câteva ore, rudele sale s-au speriat și au alertat poliția. Cu toate acestea, Jezdimir a fost găsit după 52 de ore de un vecin.

Acesta a povestit că a văzut o sacoşă în care era o sticlă de vin, câteva sticle de bere şi nişte mălai, lângă puţ, într-o zonă împădurită de lângă sat.

“Mi-am amintit că se vorbea în sat că a dispărut o persoană pe nume Jezdimir. Apoi am auzit nişte ţipete şi m-am uitat în puţ şi am văzut, pe fund, pe cineva stând cu mâinile şi picioarele la piept”, a spus Goran Markovici.

Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă l-au salvat pe Milici, care a fost dus de urgenţă la spital. Bărbatul suferea de hipotermie şi are câteva răni în urma căzăturii, însă este în afara oricărui pericol.

Vecinii cred că sârbul a căzut în puţul adânc de cinci metri pentru că nu vedea

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, externată din spital. Vrea azil politic în Marea Britanie

Publicat

pe

De către

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Sergei Skripal, a fost externată din spital în cursul zilei de marți, anunță Sky News. Femeia în vârstă de 33 de ani a fost și ea otrăvită cu neurotoxina Novichok, dar s-a recuperat mai rapid decât tatăl ei.

După externare, Iulia Skripal va cere azil politic în Marea Britanie, relatează Reuters. Săptămâna trecută, femeia a dat un comunicat în care afirma că se simte mai bine și că își recapătă puterea pe zi ce trece. Ea nu a menționat însă nimic despre starea tatălui său.

Iulia și Sergei Skripal au fost otrăviți cu o neurotoxină extrem de periculoasă pe 4 martie, în Salisbury. Cei doi au fost găsiți inconștienți pe o bancă, iar unul dintre polițiștii sosiți la fața locului a avut și el simptome asociate neurotoxinei Novichok, dar și-a revenit în doar câteva zile.

Cazul a declanșat un adevărat război diplomatic între Marea Britanie și Rusia, iar Regatul Unit, alături de alte peste 20 de state, a decis expulzarea mai multor diplomați ruși, bănuiți că ar fi spioni ai Kremlinului. Pe de altă parte, Rusia neagă orice implicare în otrăvirea lui Sergei Skripal și a fiicei sale și acuză Occidentul că nu a prezentat suficiente dovezi privind implicarea guvernului de la Kremlin în acest atac.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe

Externe

Atac chimic în Siria. Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni la cererea Rusiei şi a SUA

Publicat

pe

De către

Membrii Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se vor reuni luni la cererea Rusiei şi a Statelor Unite, după ce 70 de persoane au murit duminică în oraşul sirian Douma în urma unui atac chimic, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Rusia a cerut reuniunea celor 15 membri ai consiliului pe tema “ameninţărilor internaţionale, păcii şi securităţii”, deşi motivul nu a fost imediat clar, au informat diplomaţii duminică.

Exemplul Rusiei a fost urmat de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Olanda, Kuweit, Peru şi Coasta de Fildeş, care de asemenea au cerut o întâlnire în cadrul căreia să discute atacul chimic comis în Siria.

Membrii Consiliului au ajuns duminică seară la o înţelegere privind întrunirea de luni.

“Consiliul de Securitate se va reuni şi solicită accesul imediat la primii respondenţi, susţinerea unei investigaţii independente şi pedepsirea celor responsabili pentru acest act atroce”, a declarat ambasadorul SUA la ONU Nikki Haley.

Haley a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate nu va lua măsuri concrete în Siria, Washingtonul este “pregătit să acţioneze” şi că SUA ar putea lansa un nou atac punctual asupra regiunii.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat că există “un preţ mai mare plătit”, după ce echipajele de ajutor medical au anunţat că zeci de persoane au fost ucise de un gaz otrăvitor în oralul Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est. Guvernul sirian neagă că atacul ar fi putut fi lansat de forţele sale.

Citește mai departe

Externe

Doi bărbați, condamnaţi pentru că au ucis o capră la grădina zoologică din Berlin. Cum și-au motivat gestul

Publicat

pe

De către

Doi români au fost condamnaţi miercuri de un tribunal german la zece, respectiv nouă luni de închisoare, pentru că au ucis o capră la grădina zoologică din Berlin, ei motivându-şi gestul prin faptul că le-ar fi fost foame şi că angajatorul lor nu le plătise salariile, relatează Deutsche Welle.

Unul dintre ei – care a primit pedeapsa cea mai mare – mai fusese condamnat în Germania pentru furt.

Cei doi români, ambii în vârstă de 29 de ani, au pătruns pe 18 februarie în parcul berlinez Hasenheide. Cel condamnat le zece luni de închisoare a ucis capra, în timp ce complicele său era atent ca să nu fie observaţi, scrie Agerpres.

Ei au fost însă prinşi de poliţie, care a fost alertată de persoane ce au auzit ţipetele animalului. La proces şi-au recunoscut fapta, invocând însă că le era foame după ce nu mâncaseră de mai multe zile întrucât angajatorul lor nu le-a plătit salariile.

Cei doi români au venit la Berlin în luna ianuarie şi lucrau acolo ca muncitori în construcţii.

Citește mai departe