Trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 32, 40 și 50 de ani, din raionul Ocnița, au fost arestați pe un termen de 30 de zile, fiind suspectaţi că au furat un tractor dintr-o gospodărie din Donduşeni. Toți trei sunt cu antecedente penale pentru diferite infracțiuni.

Reținerea a avut loc la 29 iulie, după ce poliția a fost sesizată de către un locuitor al raionului Dondușeni, care a declarat că persoane necunoscute i-au sustras tractorul din gospodărie, fiindu-i cauzat un prejudiciu în mărime de 250 000 lei.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat două uniforme de culoare neagră cu blazonul MAI RM (trupele de grăniceri), o curea confecționată artizanal din piele în care se aflau 23 cartușe cal.12 mm, o armă de vânătoare model neidentificat, încărcată cu două cartușe cal.16mm, neînregistrată, 9 cartușe calibru 12 mm, o armă de model neidentificat, confecționată artizanal de model ”GARPUN” și un binoclu.

De asemenea au fost ridicate un laptop, telefoane mobile, cartele SIM, piese de la tractor de model T-150, patru oglinzi retrovizorii, scară metalică de la tractor,  faruri, două aripi de la tractor.

Doi dintre suspecți își recunosc vina pe deplin. Bănuiții sunt arestați pe un termen de 30 de zile, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 până la 12  ani.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul angajaților Detașamentului cu destinație specială ”SCORPION” a DTC a MAI.

Actualmente se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul țării.