Au fost deschise primele două clase multimedia din Republica Moldova

Primele două clase multimedia din Republica Moldova au fost deschise astăzi la Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din Ialoveni şi liceul din satul Varniţa, Anenii-Noi.

Fiecare clasă a fost dotată cu echipament IT de ultimă generaţie: tablă interactivă cu proiector, circa 25 de calculatoare personale de tip tabletă pentru elevi, câte un laptop pentru profesor, un Reuter Wi-Fi, o cameră Web de rezoluţie înaltă şi difuzoare.

Instituţiile au fost selectate în urma unui concurs deschis, lansat de Fundaţia Soros-Moldova în luna iulie a anului curent. În total, urmează să fie amenajate 29 de săli, după modelul celor lansate astăzi la Ialoveni şi Anenii-Noi.

La inaugurarea claselor, a participat şi premierul Iurie Leancă, care a ţinut să le spună elevilor şi profesorilor că evenimentul de astăzi este rezultatul unei discuţii pe care a avut-o cu mecenatul american George Soros în septembrie 2013 la New York.

„Domnia Sa m-a întrebat cu ce ar putea să mai ajute Moldova. I-am spus, atunci, că una dintre marile noastre preocupări este educația. Astăzi, vedeți rezultatul acelei discuții”, a spus Premierul.

Deschiderea claselor multimedia face parte dintr-o iniţiativă mai largă de sprijinire a reformei educaţiei din Republica Moldova, susţinută financiar de Fundaţiile pentru o Societate Deschisă.

Proiectul de Sprijinire a Reformei Educației în Republica Moldova va fi desfășurat în perioada 2014-2016. Pentru anul curent, valoarea sprijinului financiar va constitui peste 1,4 mln dolari SUA și este oferită suplimentar la bugetul anual alocat de Fundațiile pentru o Societate Deschisă pentru Fundația locală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.