În legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, cauzată de ninsori abundente sunt din nou consemnate restricții de trafic prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnoe”, ”Vulcănești” și ”Cișmichioi”.

În continuare, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader, ”Soroca” și ”Cosăuți”.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin posturile vamale nominalizate să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de ninsori puternice. Codul Galben este valabil începând de pe 11 ianuarie, iar noul strat de zăpadă va constitui între 5-10 cm. Izolat se vor forma troiene.

În acest context Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu pornească la drum lung, iar dacă aleg să iasă pe traseele din țară să fie echipați corespunzător.

Conducătorii auto sunt rugați să țină în portbagajul mașinii lopată și lanțuri, iar echiparea autoturismului să fie cu pneuri de iarnă.